Last news in Fakti

23 Април, 2019 06:02 2 252 4

1/3 от гърците шофират под влияние на алкохол

  • гърция-
  • шофьори-
  • проучване

Това показва ново проучване на гръцка агенция

1/3 от гърците шофират под влияние на алкохол - 1
Снимка: Shutterstock

Около 1/3 от гръцките шофьори признават, че са шофирали под влиянието на алкохол, съобщи Катимерини.

Според ново проучване такова признание са направили около 35% от анкетираните шофьори. Това е с 10% над средното ниво за ЕС.

Проучването е направено от Гръцкото общество за съдебна медицина. Отчетено е и повишаване на пътните инциденти в страната.

Това става в периоди, в които гърците напускат градовете. Вече е започнала кампания за ограничаване шофирането под влиянието на алкохол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    15 3 Отговор
    Признават, че са шофирали или редовно шофират, та кой не е шофирал пил по време на цялата си шофьорска практика! Процента ще се вдигне!

    Коментиран от #2

  • 2 Някой

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Опа":

    True,true....
  • 3 СтарТИРаджия

    6 0 Отговор
    Лично съм присъствал на купонясване три-четири пикапа "фермери" и две коли полицаи!Да, баш две патрулки с униформени! По баира, след Елефсина към Тива. На една кеайпътна кантина. Данги-дунги, сиртаки-миртаки до 2 през нощта. С порядъчно количество узо. После всички към колите с поклащаща походка и у дома.
  • 4 Дядо

    2 0 Отговор
    Пий им се на хората.
Новини по държави: