23 Април, 2019 16:10 3 427 3

Арестуваха крадците на века, но парите ги няма

  • албания-
  • обир-
  • летищи-
  • пари-
  • бандити-
  • полиция

Няма и следа от милионите

Арестуваха крадците на века, но парите ги няма - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Албанската полиция арестува четирима души, заподозрени за дръзкия въоръжен грабеж на близо 5 милиона евро от международното летище в Тирана на 9 април.

Според полицията хората са били арестувани при операция, извършена в град Елбасан, където претърсването на няколко жилища продължава. Арестуваните са на възраст от 25 до 38 години. Трима от тях са от Елбасан, а четвъртият е от град Круя. Петият участник в "грабежа на века", Адмир Муратай, беше убит малко след инцидента в престрелка с полицията.

При полицейските действия са иззети материали като доказателство, но засега няма следа от откраднати пари, които според медиите възлизат на между 5 до 10 милиона евро и принадлежат на три банки в Тирана, предаде Канал 3.

По време на грабежа петимата бандити бяха въоръжени и преоблечени във военни униформи. Крадците първо прерязват ограда и с висока скорост с превозно средство, на което пише "Данъчна администрация", влизат на летищната писта до самолета, в който вече са влезли пътниците. Трима от крадците влязоха в самолета, който трябваше да лети до Виена, взеха парите и избягаха. След инцидента от австрийската авиокомпания заявиха, че повече няма да превозват пари от Албания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JPower

    29 2 Отговор
    Да са живи и здрави, ще полежат няколко години и туй то.!! :))"""След инцидента от австрийската авиокомпания заявиха, че повече няма да превозват пари от Албания"""" ми те тез взеха всички пари на Албания:)))
  • 2 Чудо големо

    25 0 Отговор
    Банките ше си напечатат нови хартишки 😂😂😂виж злато да беха отмъкнали там нема ка да го напечатат😂😂
  • 3 ккккк

    20 0 Отговор
    ще полежат и после бахамите.
Новини по държави: