Last news in Fakti

23 Април, 2019 19:21 2 022 3

В Париж чакат дъжд! Закриват "Нотр Дам" с брезент

  • париж-
  • франция-
  • катедрала-
  • нотр дам-
  • еманюел макрон

Има опасения, че течащата вода би могла да нанесе повреди или дори да срути части от сградата

В Париж чакат дъжд! Закриват "Нотр Дам" с брезент - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Започна покриването с брезент на катедралата "Нотр Дам" заради очакваните от утре нови валежи в Париж, предаде Франс прес.

Има опасения, че течащата вода би могла да нанесе повреди или дори да срути части от сградата и намиращите се в нея произведения на изкуството, особено след големите количества вода, които пожарникарите използваха при гасенето на пожара от 15 април.

Ще се инсталира нещо като огромен "чадър", който да защитава сградата по време на лошите метеорологични условия, докато работниците успеят да завършат ремонтно-възстановителните дейности.

Очаква се това покриване на катедралата да отнеме няколко седмици.

Президентът Еманюел Макрон изрази желание катедралата "Нотр Дам" да бъде напълно възстановена до пет години, но според някои експерти този срок е нереално кратък.

През 2024 г. Париж ще е домакин на Олимпийските игри.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    4 0 Отговор
    Къде е Бог?Явно не там!Къде е ?Ф между другото не мисля че евреина е мислил за храмове и катедрали...опасявам се че това е домът на хората прехранващи се от неговите халюцинации...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 гостенин

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Batushka":

    Поне знаеш,че Бог се пише с голяма буква!
  • 3 Тръмп

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Batushka":

    Бог се вижда най-добре с ум и сърце,преди да ти се яви лично!!!:):):)Който има желание да види Бог,ще го види на много места!!!:):):)
Новини по държави: