Last news in Fakti

4 Май, 2019 08:47 2 098 12

Тръмп и Путин провели дълъг и продуктивен разговор

  • сащ-
  • русия-
  • разговор-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • продуктивен

Двамата лидери са обсъдили кризата във Венецуела

Тръмп и Путин провели дълъг и продуктивен разговор - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент САЩ Доналд Тръмп каза, че е имал "много продуктивен" телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин, предаде Ройтерс.

В поредица от коментари в Туитър Тръмп отбеляза, че с Путин са обсъдили различни въпроси - от Северна Корея, Украйна и Венецуела, през търговията до ядрените оръжия. Обсъдихме и "руската измислица", каза той, визирайки разследванията за намеса на Русия в президентските избори в Съединените щати през 2016 година. Разследването показа, че не е имало тайна връзка между Тръмп и Кремъл.

"Имах дълъг и много добър разговор с президента на Русия Путин. Както винаги съм казвал, много преди началото на лова на вещици, да се разбираме с Русия, Китай и всички други е добро, а не лошо нещо", написа още в Туитър Тръмп. Американският президент увери, че руският му колега не иска да се намесва във Венецуела. Путин желае да се случи нещо положително в тази страна, каза той пред репортери в Белия дом.

Преди месец Тръмп призова Русия да изтегли войниците си от Венецуела. Днес американският президент смекчи чувствително тона, като изобщо не спомена този въпрос. Вместо това Тръмп каза, че акцент в неговия разговор с Путин за Венецуела е била хуманитарната помощ. Американският президент заяви още, че с руския си колега са разговаряли също за договор, който да намали броя на ядрените оръжия.

"Обсъдихме възможността за тристранна, вместо за двустранна сделка", обясни Тръмп, имайки предвид Китай да се присъедини към САЩ и Русия. "Вече говорих с китайците. Те много биха искали да бъдат част от една такава сделка", увери американският президент. От Кремъл обявиха, че разговорът е бил проведен по американска инициатива.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анти седераст

    4 8 Отговор
    Защо говориш с тези осмърдяни проститутки на Ротшилдите бе фуражка?
  • 3 браво

    19 2 Отговор
    Така трябва да има комуникация и разговори,на хората им писна от войни,санкции,конфликти,преврати,реки от кръв....
  • 4 Borislav Popov

    5 6 Отговор
    Изглежда Жужи пак се е оттървал със строго мъмрене, а ако сериозно, чифутин на чифутин око не вади и винаги ще се разберат по между си.
  • 5 Обикновен човек

    5 3 Отговор
    Ами затова в краварника "демократите " мразят Тръмп защото е нормално мислещ човек. Тези соросчета и еврейчета умират от яд че Тръмп е президент .Вижда се че в България медии спонсорирани от Америка за България лаят най много срещу американския президент Тази фондация трябва да се забрани с закон в България. Не обичам Америка но те сега имат най нормалният президент в историята си.
  • 6 колко вежливо разговарят

    8 3 Отговор
    когато имаш ядреди оръжия. Дори лудото Кимче вече го приемат сериозно и с уважение. Никакво намаляване на ядрените оръжия. Обикновените оръжия са твърде скъпи и неефективни, а Русия няма нужния човешки и финансов ресурс да води скъпи и неефективни конвенционални войни. Единствено убийственото и превъзходство в стратегическите оръжия осигуряват на нея и на света сигурност и мир.
  • 7 путкин е джудже

    0 8 Отговор
    Джуджето е давало отчет.
  • 8 Фактолог

    5 0 Отговор
    Политиците винаги водят продуктивен разговор, но за нас – хората, става все по-лошо! За какъв "продукт" става дума, знае ли някой?

    Коментиран от #12

  • 9 outlander

    1 4 Отговор
    Сигурен източник от обкръжението на късия изрусен монголоид, с платформите, е потвърдил, че скрит зад рафт в склад за памперси на едро монголоида е разговарял с американския президент. Очевидно големия зор е бил причина монголоидът да се съгласява с всичко, казано от президента на най-великата държава в света САЩ, като повод за особена радост е предизвикал факта, че президентът Тръмп ще дари на домакина на кремъл 22 тона памперси за лично ползване.
  • 10 Снайперист

    1 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 11 Истината

    1 3 Отговор
    Две империи изпълняващи заповедите на червения еврейски интернационал
  • 12 Фактолог

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Фактолог":

    Разбрах, продукта сме били ние. Един българин вървял няколко цента на пазара.