9 Май, 2019 08:52 1 883 7

Тръмп: Китай не иска търговско споразумение

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • китай

Според президентът на САЩ страната е против сделка

Тръмп: Китай не иска търговско споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай не пожела да сключи търговско споразумение със САЩ. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от ТАСС.

Тръмп говори по време на митинг във Флорида.

„Те не искат сделка. Знаете ли какви мита са приготвили? Утре ще дойде техният вицепремиер, който е добър човек. Те обаче развалиха споразумението“, заяви Тръмп.

Според него САЩ ще получават по $ 100 млрд. повече от двустранната търговия, ако въведат мита за Китай. Двете страни са в търговски конфликт.

През последните месеци те работят за сключването на споразумение, удовлетворяващо техните икономически искания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kjl

    15 3 Отговор
    В прост и наркоманизиран народ се превърнаха американците. Може би са имали техният звезден миг, когато заграбиха на германците след войната и технологиите и учените, но всяко нещо си има своя край. Сега стават жертва на абсолютно лъжливият популизъм завзел върховете на властта. Избраха си президент (бизнесмен който не е спечелил и цент сам) да изкара държавата от тинята на дълговете, ама той се оказа лъжлив герой. Вярват в лъжливите технически достижения на Елън Мъск, незвисимо, че всеки ден се доказват откровените му лъжи. Вярват в доминацията на Ейпъл, а те отдавна немогат да си вържат обувките сами. Сега вече ще рзчитат на халюциногенните гъби и канабиса за "развлечени". Само им липсват розовите очила, да се рздават по квартали.

    Коментиран от #7

  • 2 гл шеф тайно разу

    1 4 Отговор
    до. българия. от. гл. шеф. на тайно разузнаване.. каквисе тези ваши сасади срещу нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил. ул. гърлянски челешарник. 10. по пътищата в гр. кюстендил. и софия. несе опитвайте да вините румен. бес вина. с ваште прости лъжесвидетелства. и искате да вкарате румен по арести и затвори защото някой от вас одавна за затвора. но дасе благодарите на нас тайното разузнаване. че все още не побликуваме вашите мърлютий. срещу румен и заснетите матреяли. срущу вас. още венъш акосе повтори неви заплашваме ще стане дълга и широка. за всекимо който вреди на румен.. ниеви вписваме в прозрачност. да знаят всички. какви пезакония се вършат срещу румен.. колко години го тъпчате румен. всичко това ви стана дефакто навик. да термозите румен.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1122

    7 2 Отговор
    Предложете един път нещо разумно в общ интерес.
  • 5 Borislav Popov

    11 3 Отговор
    Много ясно че няма да искат китайците споразумение което да е само във ваш интерес !!! Ама да не ревете после .
  • 6 няма Америка

    5 0 Отговор
    Много ясно че няма да искат споразумение китайците с Америка,след като ще могат да вършеят из Европа безмитно,че и както си искат.Диктовката ще е от тях.Меркелката само ще квичи Jawohl,Jawohl,наш Тиквун ще вика- я воль,я воль и така ще я карат.Каква Америка,какви пет долара.
  • 7 гостгост

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "kjl":

    Незнам,но по наркомания и проституция на първо и безспорно място е Русия.Тези глупости които си избройл са жалък опит да напишеш нещо ,което няма никакъв смисъл и няма грам истина в него ,а по-скоро показва само колко си ограничен.Между другото гледам пишеш за Елън Мъск.Можеш ли да ми покажеш една негова лъжа ,понеже викаш ,че всеки ден лъжите му излизали на яве ? Можеш ли да ми покажеш един руснак подобен на него ,който да има частна космическа агенция,която между другото е много по-развита от целия роскосмос ,да има кацащи обратно ракети,да е направил най-добрата и иновативна ел.кола ,да е измислил нещо подобно на PayPal и.т.н. ? По-добре оценявай ,че има такива хора ,а не само наркомани и неможачи като руснаците.