Last news in Fakti

9 Май, 2019 12:42 1 399 4

Протести и сблъсъци в Тирана

  • албания-
  • сблъсъци-
  • протести

Недоволство срещу посещение на Вучич и Додик

Протести  и сблъсъци в Тирана - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Масови протести се проведоха в албанската столица Тирана, съобщи Б92.

Демонстрациите бяха насочени срещу предстоящото посещение на сръбския президент Александър Вучич в Албания. Те са организирани от движението „Самоопределение“.

Протестиращите са недоволни и от визитата на лидера на босненските сърби Милорад Додик. Демонстриращите са се опитали да пробият полицейския кордон и да стигнат до хотел „Шератон“, където се провежда среща на лидерите от процеса „Бърдо – Бриони“.

В резултат на това се е стигнало до сблъсъци с полицията. В резултат на сблъсъците има пострадали.

Протестиращите скандираха лозунги като: „Вучич и Додик вън от Албания“. Полицията опроверга твърденията на представителите на движението, че те са получили разрешение за провеждане на протеста.

Самият Додик заяви, че протестите не го интересуват. В момента районът на протестите е подсигурен от силите за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рунтавият

    5 0 Отговор
    Племе тъпо албанско...Най тъпите и най простите в света
Новини по държави: