Last news in Fakti

13 Май, 2019 07:29 9 385 9

13 май 1917 г. Пророчеството от Фатима - Май 2019

  • пророчество-
  • фатима-
  • пастирчета

Дева Мария разкрила на пастирчетата пророчества за ключови събития

13 май 1917 г. Пророчеството от Фатима - Май 2019 - 1

На 13 май 1917 г. три селски деца виждат обявлението на Света Дева Мария край градчето Фатима в Португалия. Историята разказва, че в малкото португалско градче Божията майка се явила пред овчарчетата, за да им разкрие важни пророчества, които светът трябва да чуе.

Според легендата Лусия, е десетгодишна, а братовчедите ѝ Жасинта и Франсишку, са съответно на девет и на седем, когато Дева Мария им се явява за пръв път близо до местността Кова да Ирия. Необичайното събитие се случва на 13 май 1917 г. и след това Светата майка се явява пред трите деца на тази дата всеки месец до 13 октомври. Няколко години по-късно Жасинта и Франсишку умират при грипна пандемия, а Лусия става монахиня. Четири десетилетия по-късно явяванията на Дева Мария са признати от Ватикана като Чудесата от Фатима, а градът се е превърнал в едно от най-светите места за поклонение.

Дева Мария разкрила на пастирчетата пророчества за ключови събития на ХХ в., сред които краят на Първата световна война, началото на Втората световна, възникването и падането на комунизма. Казват, че една от неразкритите допреди 7 години тайни е била свързана с предсказанието за опита за покушение срещу папа Йоан-Павел Втори, което се случва отново на 13 май, само че през 1981 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пунта Мара

    28 6 Отговор
    Нещо предсказано ли е за Суджука?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Госあ

    6 2 Отговор
    Извинявам се, сбърках темата! Слава на Исус и Девата!
  • 8 ИВАН

    8 4 Отговор
    Комунизма нито е "възникнал" нито е паднал, комунизма винаги си е бил като единствен и правилен път на човечеството, Исус Христос е пример за истински комунист, а това, че идеята е опорочена, че има наглеци, които си мислят, че всичко е тяхно си е техен проблем ... такива индивиди има и сред десни и сред леви, сини и червени

    Коментиран от #9

  • 9 антикомунист

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "ИВАН":

    Не че изпълнението на идеята е опорочено от някого. Самата идея е безкрайно порочна. Да вземеш от богатите и да раздадеш на бедните, означава да изградиш общество върху сълзите и кървите на група хода, които упорито и честно са се трудили и пестили, преди това са учили и внимавали. За да облагодетелстваш други, които са мързелували и разхищавали. Затова са жестоки и отмъстителни.Ще пропилеят ограбеното, а няма да има вече кой да натрупа нови активи. Живяхме го и знаем. Беше ужасно. Добре, че падна.
Новини по държави: