Last news in Fakti

14 Май, 2019 14:06 2 316 3

Автомобил се вряза в самолета на Меркел

  • германия-
  • самолет-
  • автомобил-
  • ангела меркел-
  • дортмунд

Меркел била транспортирана с военен хеликоптер до Берлин

Автомобил се вряза в самолета на Меркел - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Летищен автомобил се вряза в самолета на германския канцлер Ангела Меркел по време на посещението ѝ в Дортмунд. Правителствената машина е претърпяла щети и се е наложило Меркел да бъде транспортирана с военен хеликоптер до Берлин. Това е поредният инцидент със самолета на Ангела Меркел.

Машината "Бомбардие Глобал 5000", с която Меркел пристигна в Дортмунд, била ударена от автомобил на наземния контрол, докато стояла неподвижна на летището, предаде БНР.

Самолетът превозва 13 пътници, но по време на сблъсъка на борда са били само тримата пилоти от екипажа. Никой не е пострадал. Тъй като заради инцидента се налагало пълна техническа проверка, Меркел се върна в Берлин с хеликоптер на армията. Причината за инцидента се разследва.

Това не е първият проблем с правителствената машина. В средата на април самолетът на Меркел кацна аварийно на берлинското летище „Шьонефелд“. Преди това пък заради повреда няколко министри не успяваха да се приберат навреме от задгранични пътувания.

AP предаде по-късно, че почитателка на Ангела Меркел стои зад инцидента. Тя се опитала да направи снимка на Меркел, но забравила да използва спирачката на превозното средство и се ударила в самолета. Нанесени са леки щети по носа на самолета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Швабата

    9 1 Отговор
    Не могат да я опазят дъртата Фюрейша....
  • 2 Еl comandante

    8 3 Отговор
    И АЗ врязах кожения си кинжал на боко тиквето у дъпетооо.ХОХОХО. МРИ ТИКВООО!!!
  • 3 Водачът на

    0 1 Отговор
    автомобила викал: "Алах акбар".
Новини по държави: