16 Май, 2019 07:40 5 009 18

Тръмп срещу Китай - война до дупка!

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • китай-
  • huawei-
  • хуавей

Президентът подписа указ за защита на телекомуникационните мрежи на САЩ от чуждестранни заплахи

Тръмп срещу Китай - война до дупка! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед, с която обявява извънредно положение за защита на телекомуникационните мрежи на САЩ от чуждестранни заплахи, съобщиха световните агенции. С указа се забранява на американски компании да използват телекомуникационно оборудване, произведено от компании, които могат да представляват опасност за сигурността на страната.

Това решение е смятано за част от по-широките усилия да се забрани достъпа на китайския технологичен гигант Huawei до американския пазар, отбелязва Ройтерс.

Пресслужбата на Белия дом изтъкна, че целта на указа е да се защити Америка от чуждестранни противници, които активно и все повече създават и използват в свой интерес уязвими места в информационно-комуникационната инфраструктура.

Вашингтон смята, че телекомуникационното оборудване на Huawei, третия по големина производител на смартфони, може да се използва от Китай за шпионаж, отбелязва Ройтерс.

През август миналата година Тръмп подписа указ, с който се забранява на правителствените агенции да използват оборудване, произведено от Huawei и още една китайска компания ZTE.

Министерството на търговията на САЩ заяви вчера, че включва Huawei и свързаните с нея 70 юридически лица в черния си списък поради заплаха за националната сигурност. Министерството разполага с информация, че китайската компания е въвлечена в дейности, насочени против националната сигурност на САЩ и външнополитическите интереси на страната.

Това решение означава, че на Huawei ще бъде забранено да купува части и компоненти от американски компании без одобрението на правителството на САЩ. Освен това включването на Huawei в черния списък ще направи трудно, ако не и невъзможно за китайския технологичен гигант да продава някои от продуктите си поради зависимостта си от доставчици от САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандокан

    40 7 Отговор
    Да да сюжетът е доста познат : в предишният епизод беше Бин Ладен и Садам Хюсейн но зад фасадата се интересуваха само от петрола сега търсим вариант за конфликт за да сложим ръка над Лития и Неодимът. Самата Америка е създадена така , тогава пречка бяха местното население... Очаквайте следващите епизоди!!!
  • 2 Borislav Popov

    18 5 Отговор
    Ще я видите дупката някой слънчев ден !
  • 3 среднощен

    42 3 Отговор
    Мисля си, че е късно за такъв вид политика..? Когато изнасяха производствата в Китай не се вълнуваха от загубата на суверенитета си, а само от печалбите..! Няма безплатен обяд - този урок ще си го научат и в САЩ..! Иначе войната между икономиките на САЩ и Китай ще прерасне, в нещо което няма да могат да управляват..!

    Коментиран от #6

  • 4 Знам знам🙄

    15 5 Отговор
    Абе кво да ви кажа.Тръмп президент за 3 мандата.Нема такъв цирк просто.Демагогията е като за бавноразвиващи се шизофреници.Пари пари.Иначе как Моторола ше финансира производството на нови военни системи и технологии.Видя се Сащ изостават бая.
  • 5 Тъп

    25 4 Отговор
    Длъжника реве кански срещу кредитора.Га яде кифтетата не рива.Познато.
  • 6 САП

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "среднощен":

    Абсолютно си прав. Инженерите и производствата на електроните гиганти отдавна са в Азия, около Китай. На AMD процесорите отдавна се правят в Азия. Понеже за американците основния приоритет е печалбата, се чудя, колко американски компании, ще престанат да се водят такива поне на хартия за да заобиколят санкциите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Симо

    22 10 Отговор
    САЩ са вече до дъното

    Коментиран от #16

  • 9 Щирлиц

    7 6 Отговор
    Как ще забранят на "Интел" да работи с Китай?Верно бе,той си е китайски,както и много други!
  • 10 Чукча

    4 1 Отговор
    Най после да прочета умни коментари , ще разкажа на елените,че светът поумнява !28
  • 11 ЗЕВС

    8 5 Отговор
    В политика на Тръмп ясно прозира подмяната на демократичните „ценности” с националистическа - нацистко ориентирана политика. Резултата от приетите икономическите и политически промени от Тръмп вече дават резултат.

    Коментиран от #15

  • 12 ПОЗНАВАЧ

    4 11 Отговор
    Браво на Тръмпи, това е пътя. Сега е ред Русия да направи същото и... да запали газените лампи 💩
  • 13 Рошко

    4 6 Отговор
    От ден на ден се убеждавам ,че на тоз наистина трябва всеки ден да му правят тест за наркотици ,и ме само на него а и на всички около негом
  • 14 Main Fürher

    6 3 Отговор
    Дано Русия бъде унищожена!!!Днес си говорих с един волжки българин от провинция Татарстан,където ми каза,че главният им мюфтия е бил репресиран да се оттегли заради изказване,че те са българи и,че искат да се обединят с нас.Унгарците също са от наши кръвни братя,а още по интересното е,че след края на римската империя,Рим е заселен с българи,които идват от вече разпадналата се Стара Велика България.Проучих нещата,братя на хората,териториите,и се оказа,че френските и американските историци са били прави!Ние сме 70 милиона етнически българи!!!Южна и централна Италия,Унгария,1/2 от Украйна + кримският полуостров,а дори и огромни части от Русия са населени с българи и следователно наши кръвни братя.Дори се оказа,че в части от Германия също има волжки българи,а още по интересното е,че се смята,че Адолф Хитлер бил от такъв произход,и затова много ни е обичал.НЕЗАВИСИМО,ЧЕ ДОСТА ВОЛЖКИ БЪЛГАРИ СА МЮСЮЛМАНИ,ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНИМ, ЗАЩОТО СМЕ ПОТОМЦИ ОТ ЕДИН СЛАВЕН НАРОД,КОЙТО Е ЛЮЛКАТА НА СВЕТА!СЕГА РАЗБИРАМ, ЗАЩО РУСНАЦИТЕ НИ ПРОБУТВАТ ТОВА НЕЩО НАРЕЧЕНО СЛАВЯНИ. ЩОТО ГОЛЕМИ ЧАСТИ ОТ РУСИЯ РЕАЛНО СА БЪЛГАРСКИ!!!

    Коментиран от #17

  • 15 Main Fürher

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "ЗЕВС":

    То ние затова признаваме Доналд Тръмп за наш фюрер!!!
  • 16 ДДимитърдд

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "Симо":

    Какво дъно бе руско зомби? Сащ са номер едно в света като държава с най силна икономика, модерни технологии, Ноу хау и силна и модерно въоръжена армия. Стига с руски хибридни новини. Те няма да ви нахранят нито ще ви напълнят джоба с пари? Не се учете от лъжите на руската партия БСП, ВМРО, Атака и Воля.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.