17 Май, 2019 07:27 16 197 76

Тръмп няма спиране! На прицел е Турция

  • сащ-
  • турция-
  • доналд тръмп

САЩ слагат край на преференциалния търговски режим за Анкара

Тръмп няма спиране! На прицел е Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ прекратяват преференциалния търговски режим за Турция, изключвайки я от списъка на развиващите се страни, предадоха световните агенции.

Режимът бе предоставен съгласно програма, позволяваща някои износни стоки да влизат безмитно на американския пазар.

Решението влиза в сила от днес, 17 май, обяви Белият дом.

Същевременно обаче Вашингтон намали наполовина митата за внос на турска стомана до 25 процента, допълва Ройтерс.

Белият дом посочи като основание за решението си нивото на икономическо развитие на страната.
Службата на постоянния търговски представител на САЩ в началото на март посочи, че Турция вече не отговаря на критериите за участие в програмата заради "достатъчната степен на икономическо развитие".

Ведомството започна да преразглежда статута на Анкара през август миналата година, когато двете страни бяха в дипломатически спор. Анкара обаче се надяваше, че Вашингтон няма да изпълни това намерение. Според турската страна това би влязло в противоречие с целта, определена от президентите Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган взаимната търговия да достигне 75 млрд. долара.

При миналогодишния спор САЩ наложиха високи мита върху вноса на турска стомана и алуминий, за да окажат натиск върху Анкара за освобождаването на американския пастор Андрю Брънсън, задържан по обвинения в тероризъм. Брънсън бе освободен през октомври.

От миналата година обаче двустранните отношения остават напрегнати заради множество въпроси - от плановете на Турция да купи руска ракетна система до противоположните интереси в Сирия.

В изявление Вашингтон посочи, че намалява митата от 50 процента, въведени през август, до 25 процента.

Турция бе сред 120-те страни, участващи в схемата за преференции, която е най-старата и най-голяма търговска преференциална програма на САЩ. Тя цели да насърчи икономическото развитие на страните и териториите бенефициенти, отменяйки вносните мита за хиляди стоки.

По програмата САЩ са внесли от Анкара продукти за 1,66 млрд. долара през 2017 година или 17,7 процента от общия американски внос от страната, според данни от Вашингтон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Насран русофил

    40 28 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 2 Бай хой

    29 16 Отговор
    Нещо не схванах логиката или по-точно червената нишка на статията. Турция е извадена от списъка на развиващите се страни поради достатъчна степен на развитие. И намаляват вносни мита наполовина. И това е лошо според Анатолий. А какво би било добре. Може би положението и отношението към и на най-бедната страна в Европа?

    Коментиран от #68

  • 3 Моника Орална

    55 44 Отговор
    Китай, Иран после Турция!
    Трябва да си пълен егоист и ненермалник да предизвикваш сътбата.
    ХАмерика 240 годишно отроче, което се стреми на всяка цена да диктуват живота на другите.
    Ето защо думите на Дж. Картър, че САЩ е във война през всички 242 години от своята история, с изключение на 16 години.
    Агресор, на който сега сме партньори или им ги крепим с памук.
    Ха дано се обединят силите на Иран , Китай и Турция, те не са на по 200 години държави.
    Или по добре да се съБуДи Йелоустоун да си свърши своето.

    Коментиран от #29, #75

  • 4 Чудо голямо

    33 9 Отговор
    България беше извадена от този списък още през 2007

    Коментиран от #8, #15

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 боцмана

    9 2 Отговор
    Всички знаете за гаргата която кацала от кол на кол.
  • 7 Петър953

    39 20 Отговор
    Туркиа ке ПАДНЕ!
  • 8 гост

    46 15 Отговор

    До коментар #4 от "Чудо голямо":

    България от 2007 е пълноправен член на ЕС , тоест ползва безмитните договори между САЩ и ЕС , които са много по-добри от тая програма , колкото и да е неприятно на русконадупените !!!

    Коментиран от #17

  • 9 MGewehr

    22 5 Отговор
    "Бозавият перчем" вдига стойноста на вносената стока и безработицата в САЩ пада рекордно както никога досега!

    Коментиран от #12

  • 10 Бесен Язовец

    38 25 Отговор
    Аз ко ви разправях, че Дончо ги пере наред всичките, китайци, казмури, иранци, иракци.. ето сега дойде ред и на турчулята !! Руските подлоги веднага да застават на амбразурата и да защитят турските си братушки от проклетите американци !
  • 11 Хасан

    16 50 Отговор
    За една силна Турция с силно влияние на Балканите и Европа .светът има нужда от балансьор

    Коментиран от #25

  • 12 Хасан

    13 25 Отговор

    До коментар #9 от "MGewehr":

    Пазарната икономика и свободния пазар в Сащ се сменя с социалистическа затворена икономика ,държавни субсидии,протекции,рестрикции и мита ....Китай става по капиталистимеска ,Сащ по социалистическа
  • 13 Рьоне Артоа

    44 8 Отговор
    Вчера "забравиха" да ги поканят на среща на НАТО. Днес им спират търговските преференции, а утре ...лирата по пързалката.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    27 11 Отговор

    До коментар #4 от "Чудо голямо":

    Ето тук едно хубаво четиво за русконадупени , търговския стокообмен на България с държави извън ЕС за последното тримесечие и година по-рано !!!!! Стокообмена със САЩ е ПОЛОЖИТЕЛЕН (България е на печалба) и положителното салдо за една година е нараснало от 42 на 134 милиона само за една година , а салдото със Раша е ОТРИЦАТЕЛНО (България е на загуба) и също е нараснало от 879 милиона на 1, 167 милиона !!!!!!!!! САМО ЗА ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ на тази година България е на ЗАГУБА от МИЛИАРД о 170 милиона от Раша !!!! За който не може да умножава за година това прави почти 5 милиарда , повече от парите за образование и здравеопазване и почти половината от парите за пенсии !!!! http://www.nsi.bg/bg/content/7503/по-основни-търговски-партньори

    Коментиран от #19

  • 16 Въййййййййй

    12 13 Отговор
    1,6 милярда за цела година голем внос....толкова ядат сирийците в Турция за една седмица....
  • 17 А,де ...

    9 12 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    А от 2006 след посещението на К. Райз, пълноправен член на окупираните държави.
  • 18 6JKJKJKJKJKJKR

    19 30 Отговор
    ТУРЦИЯ НЕ Е ЮГОСЛАВИЯ И ЕРДОГОН НЕ Е МИЛОШЕВИЧ И СТАНБУЛ НЕ Е БЕОЛГРАД .ВЛАДЕТЕЛКАТА НА БОСФОРА А ЯКА И СИЛНА ДЪРЖАВА 80 МИЛИОНА И ИЗОБЩО НЕ И ПУКА.
  • 19 Голям Слон

    18 21 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Това, че търговското салдо е с отрицателен знак, ИЗОБЩО не означава, че страната ни е на загуба. Значи само, че нямаме какво да предложим, но за сметка на това нещо ни трябва от руския пазар. А руските пазари ги загубихме благодарение на недалновидната политика, която водим спрямо Русия. А ти отричай колкото щеш.

    Коментиран от #22, #23

  • 20 дядо Трамп

    3 15 Отговор
    Глупости Турция е стратегически партньор на САЩ . Старецът Ердоган играе ролята на лош човек като малкия глупак Путин.
  • 21 Бат Мишо

    7 12 Отговор
    До М Гевер - да на път е не само да намали безработицата ми направо да я занули ,барабар с НАСЕЛЕНИЕТО НА САЩ....щото да удряш Китай Русия Турция Иран СК Сърбия И.....противоракетните щитове на Китай и Русия АКО работят заедно поради близостта им МОГАТ ДА УНИЩОЖАТ 80 % от всичко което САЩ исаните могат да изтрелят - АКО и турция купи С400 и ги навърже процента пада на под 10....КОЕТО Е СИЛНО ИЗКУШАВАЩО ако Русия беше военнолюбива
  • 22 Borislav Popov

    15 5 Отговор

    До коментар #19 от "Голям Слон":

    Ние не, че нямаме какво да им предложим, но заради санкции, руснаците спряха да купуват наши стоки, ноооо, от друга страна не спират да ни доставят, газ и нефт, защото ако спрат веднага на тяхното място ще се появи друг доставчик и те губят клиента ! Като ще ни санкционират, да ни санкционират докрай, а не само в своя полза... )
  • 23 гост

    24 2 Отговор

    До коментар #19 от "Голям Слон":

    Руски пазари НЯМА "експерте" , особенно за България !!!!! Какво можеш да предложиш на "тоя пазар за 5 МИЛИАРДА , което не го предлагат поне 5 други държави ?????? Или ще ме убеждаваш , че от "братска обич" ушанките ще купуват от нас , а не от други ???? Обаче спокойно можеш да предложиш на 5 пазара по 1 милиард и това въобще не е непостижимо !!! Щото единственото което купуваме от Раша е петрол и газ , които продават още поне 20 държави и то за твое учудване на ПО-НИСКИ цени , така че даже и доста под милиард на държава ни устройва !!!
  • 24 Бат Мишо

    12 14 Отговор
    Ако русия сложи 1 радар за ранно оповестяване в Венецуела и ще може да извършва ранен прехват и без сателити.... продължавайки по тоя път с удрянето САЩ ще си подпишат пътния лист и КЪТ НИЩО могат да заварят сигментите яко - щото горепосочоните държави притежават 50 % от планетните ресурси и население и 75% от ядренния арсенал на планетата

    Коментиран от #32

  • 25 1234

    23 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Може да балансира само между Кюрдистан и Велика Сирия ,никои друг не я брои за слива.

    Коментиран от #53

  • 26 Бат Мишо

    5 22 Отговор
    Ако китай и Русия ударят заедно САЩ и обединят усилиата на ПРО както са в съседство СААЩ исания военен комп ще е в близко състояние до МАТ...Да щи изтреля НО до целите ще достигнат под 10 % кът са навърже и Турция в системата С400 и то от подводниците ако мине нещо ....тес в северния океан но те ще бъдат активно ловувани от северния флот и спецялно произведените за целта Ту 22М които са доста способни убийци на подводници- резултат -под 10 % от изстреляното ще достигне - около 70 детонации -не казвам че е малко но е приемливо И СИЛНО ИЗКУШАВАЩО ако дракона и русия решат да приключат сащисаните форевър

    Коментиран от #35

  • 27 Каубойска кръчма разногледият русофил

    22 6 Отговор
    След Иран, а може би заедно, е Турция, а след нея познайте коя великая страна ще му бъде за десерт?? Вие лакеите на кремъл, защо решихте че Тръмп е най-подходящият за президент на САЩ?? Следващият път, вашият вожд с толемите паради, който раздава рублите и ракетите С400, и е с женски и мъжки полов орган над него, и заради когото се прави джендърската конвенция и се налага силово едва ли не, да назначи някой демократ ако иска да му се играе по свирката.Сега ще си траете, а когато не траете, ще пеете руската песничка - ''ОРАНЖЕВОЕ НЕБО, оранжевое море''....:):)
  • 28 Бат Мишо

    4 12 Отговор
    Апропо кът бивш военен аналитик мисля че новите арктически руски бази и радари и възстановените 24-7 полети над арктика на стратегическата авияция СА ТОЧНО В ПОСОКА ЛОКАЛИЗАЦИЯ И ЛОВ в северния океан на подводници - онес криещите се под леда кът тяхните
  • 29 12345

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Моника Орална":

    По принцип съм съгласен, но ако "Йелоустоун се събуди" най-вероятно цялото северно полукълбо ще заспи, че даже и по-голямата част от южното. Предвид това мисля, че едно метеоритче 200 - 300 метра кацнало на русия перчем е по-добър вариант. Нищо лично но политиката му ще доведе до доста неприятни последици в световен план.

    Коментиран от #63

  • 30 Бат Мишо

    5 16 Отговор
    Както ви се вижда майтап масиран ядрен удар от Китай и Русия Едновременно са 12000 изстрелвания и около 1000 стратегически бомбардировача....това ще направи ПРО на САЩ кът дантелените пердета на бабите ви ....а подвключени В ОБЩ ЩИТ С400 в Китай Турция и Русия и база в Венецуела за ранен прехват ще смъкнат НАД 90 % от всичко в небето

    Коментиран от #31, #38

  • 31 outlander

    20 6 Отговор

    До коментар #30 от "Бат Мишо":

    А през това време американците ще седят, ще ръкопляскат и ще посрещат китайските и руслямистанските ракети с хляб и сол, нали? 🤣 Те да не са национални предатели като вас, русофилистиците.
  • 32 outlander

    16 6 Отговор

    До коментар #24 от "Бат Мишо":

    По начина ти на писане разбирам, че си не особено интелигентен представител на човешкия вид, който е чул от друг подобен представител за някакви си радари, ама какво представляват, как действат и как се разполагат, е ясно, че нямаш никаква идея. И нека да те светна и за друго - няма значение кой какви планетни (!?) ресурси притежава и колко население има, важното е кой притежава технологии. Това не са ти времената от Месопотамия до Средновековието, при които численото превъзходство е било фактор за успешен изход във войната, от инвазията на испанците в двете Америки технологията вече е станала определяща.
  • 33 Бат Мишо

    5 14 Отговор
    бивш военен съм военна академия завърших като шифровчик - което значи свързочник което значи че зная за радарите и антените повече отколкото ти ще научиш в следащите си 3 прераждания .....не няма да стоят ПРОСТО ЩЕ БЪДАТ МАТ - ще изстрелят и 90 процента от изстреляното ще бъде свалено ПРИ ОБЕДИНЕНИ ПРО русия -китай -турция С400

    Коментиран от #37, #39, #62, #70

  • 34 Бат Мишо

    5 8 Отговор
    при 12000 изстрелвания САЩ исаната ПРО -която познавам малко повече от теб ЩЕ Е МАТ В 1 ХОД- единственния и ход е незабавно изстрелване за да не бъдат пометени в силозите - което значи че няма да имат време да ходят ПЛК до бойните позиции -оптимални за изстрелване траектории а се стреля тут де сюит от кой където е.....ко ли обяснявам на промит мозък

    Коментиран от #41

  • 35 до Бат Мишо

    13 6 Отговор

    До коментар #26 от "Бат Мишо":

    Дрогари и дрогарки наши дрогар Бат Мишо пак не си е пил лекарствата … Нека някой се обади на спешна помощ !
  • 36 Бат Мишо

    3 11 Отговор
    ПС 12000 изстрелвания имат Китай и Русия заедно - това са 120000 балистики за изчисление ПРИ МАНЕВРИРАЩИ ЦЕЛИ 1200 000 000 ВЪЗМОЖНИ ТРАЕКТОРИИ при време 8-15 мин за прехват и налични 4-5000 ракети прехващачи от системата ИДЖИС - НАКРАТКО МАТ В ЕДИН ХОД водещ бойния комп на САЩ до 1 ход - незабавно изстрелване от неоптимални позиции на ПЛК -подводните лодки
  • 37 до фатмака

    16 2 Отговор

    До коментар #33 от "Бат Мишо":

    Е нямаше как дори и най-тъпите да не се досетят че си зелен съветски чорап и също толкова интелигентен ... :)
  • 38 Borislav Popov

    11 1 Отговор

    До коментар #30 от "Бат Мишо":

    И като се събуди краката ти отвити, а Абдул се празни върху лицето ти.
  • 39 outlander

    12 2 Отговор

    До коментар #33 от "Бат Мишо":

    Личи си, че си бил шифровчик, защото много трудно разчитам написаното от теб, отделен въпрос е, че трябва да гадая за точния ред на мислите ти. За всеки случай да попитам: Лекарствата пиеш ли си редовно? И съвет ще дам - необходимо е да си направиш скенер на главата, може да се окаже, че ако мозъка ти не е промит, то най-малко е полиран. Ако спреш руската пропаганда, има шанс да се оправиш след известно време.
  • 40 Бат Мишо

    0 9 Отговор
    При наличие на С400 в китай и турция и русия опериращи АНБЛОК -поради съседство на териториите и съвместимост на системата да бъде с общо командване и подаване на ранните траектории от Венецуела удара ще бъде прихващан от 74 полка С 400 ....остават американските ПЛК под леда - там е около 60 процента на арсенала на САЩ -ядренния както и северния флот и базите в арктика - новите радари и Ту 22 М изтребител на подводници - после пак прехват докато летят - ПОВТАРЯМ - АКО САЩ СЕ КОНФРОНТИРАТ ЕДНОВРЕМЕННО С Турция Русия и Китай - под 10 процента от ядренния им арсенал ще долети до целите - макс 70 детонации ПОВТАРЯМ НЕ СА МАЛКО НО СА ПРИЕМЛИВИ
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Бат Мишо

    4 7 Отговор
    До аутландер -не можеш да го проследиш защото го подавам накратко - това са 5 г военно обучение и няма как да ти го предам за 5 мин ....не съм русофил ако това се мъчиш да кажеш - дядо ми е царски офицер лежал в белене ....казвам че външната НИ ПОЛИТИКА Е ТРАШ както и тая на САЩ ....да се конфронтираш множественно е САМОУБИЙСТВО - затова е загубил и Хитлер наемайки се с 1000 противника на 500 фронта ....фронт срещу Русия Китай и Турция Е САМОУБИЙСТВО дори за САЩ

    Коментиран от #47

  • 43 Бат Мишо

    1 3 Отговор
    Мога да ти го обясня и във военни подробности ама няма да вденеш КОЛКО Е БЕЗСМИСЛЕННА ПРО при множественни траектории ОТВСЯКЪДЕ каквито биха били обединен удар от Русия и Китай и колко е слаб удар срещу ОБЕНИНЕНИ СЪСЕДНИ ПРО покриващи ПОЛОВИН ПЛАНЕТА
  • 44 Бат Мишо

    0 2 Отговор
    ПС ракетните щитове на Русия и Китай се препокриват -както на канада и САЩ
  • 45 Бат Мишо

    5 3 Отговор
    ОЩЕ ПО НАКРАТКО -конфронтиране на САЩ с Китай е НАЛИЦЕ за мита - КОНФРОНТИРАНЕ с Русия -НАЛИЦЕ и при тея условия ВОЕННО Е ТЪПО ДА ОТВАРЯШ КОНФЛИКТ с ТУРЦИЯ- НАЙ ГОЛЯМАТА АРМИЯ В НАТО без да затвориш конфронтация ПОНЕ ЕДНА ОТ ПРЕДИШНИТЕ -това е и грешката на фюрера-отваряне конфликт с русия преди да затвори конфликта с САЩ или Англия ...ГОВОРЯ ЗА СТРАТЕГИЯ И СТРАТЕГИЧЕСКИ ГРЕШКИ ...учил съм стратегия и за мен не е само дума като за теб И САЩ ИЗВЪРШВАТ СТРАТЕГИЧЕСКИ ГРЕШКИ добавяйки към конфронтацията Иран и СК и Турция и Русия БЕЗ ДА СА ЗАТВОРИЛИ ПРЕДИШНА КОНФРОНТАЦИЯ отваряйки стратегическа възможжност за ОБЕДИНЕН ФРОНТ СРЕЩУ СЕБЕ СИ който Е РАВНОСИЛЕН НА САМОУБИЙСТВО и военно и икономически НИЩО НЕ БИ ИЗДЪРЖАЛО срещу Русия Китай Иран Турция Сърбия СК Сирия Венецуела ЕДНОВРЕМЕННО- ПОВТАРЯМ НИЩО НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ - НИ ПРО НИ ИКОНОМИКА
  • 46 Бат Мишо

    2 4 Отговор
    ПС 2 конфликта ще се нарича 3 СВ а в такива е характерно В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ много страни да сменят лагера В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ за да минимизират загуби -обикновенно избират лагер по близост - пример Монголия няма избор освен Русия - Скандинавските нямат избор освен ПАС тъй като детонации в Русия ЩЕ ГИ ОБЛЪЧАТ ДО УШИТЕ -както казах не мога да те науча за 5 мин на нещо учено 5 г-ако не бяхте ни съкратили щях да го работя и да представя военен анализ подробен и да сте запознати и да вземете отношение към външната политика на страната ни НО Е РЯДКО ТЪПА И ПОГРЕШНА както и САЩ исаната
  • 47 до Бат Мишо

    11 3 Отговор

    До коментар #42 от "Бат Мишо":

    Не бе ич не си русофил … Само малко дето русуфилистик си падаш …:)
  • 48 Бат Мишо

    1 5 Отговор
    Канада винаги е в 1 люлка със САЩ защото детонации в САЩ ги убиват ....Съседите на венецуела са задължителен ПАс - удари от юг по Русия ОТПАДАТ защото ще летят на територия на Китай 10 мин .....оф няма как сори ни време ни място и за четвърт анализ - ПРИЕМИ НА ДОВЕРИЕ САЩ и България НЕ ИМ ТРЯБВАТ МНОЖЕСТВЕННИ КОНФРОНТАЦИИ - така засилват броя съюзници на Русия
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бат Мишо

    4 6 Отговор
    Не виждаш ли как САЩ ИЗНАСИЛИ Турция и Иран да изберат Руския лагер ...НЕ ВИЖДАШ ЛИ КАК С МИТАТА ИЗНАСИЛВА КИТАЙ ДА скочи при Русия ....Не виждаш ли как ИЗНАСИЛВА зарад малко евтин петрол Сирия и Венецуела да скочат в Руския лагер ОТ ПУСТА САЩ исана дебелогъза лакомия бетер Хитлеровата
  • 51 Бат Мишо

    2 5 Отговор
    И КОГАТО СИЧКИ ТЕЯ ИЗНАСИЛВАНИЯ СА ЕДНОВРЕМЕННО ИМАШ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ С РОДНИНИТЕ ЕДНОВРЕМЕННО -айди тъй ще ти го кажа да ме разбереш
  • 52 Бат Мишо

    2 6 Отговор
    Погледнато СТРАТЕГИЧЕСКИ от Българска гледна точка - ПАК ПРОСТО ЩЕ ГО КАЖА ДА МЕ РАЗБЕРЕШ - 2 от ИЗНАСИЛЕНИТЕ СА НАШИ СЪСЕДИ- Турция и Сърбия - и 2 те имащи по голяма армия от нас И ДО Севастопол имаш 80 км по права линия А САМОЛЕТИТЕ И РАКЕТИТЕ ЛЕТЯТ НАПРАВО - ПОЧВАШ ЛИ ДА ВДЯВАШ ПРОБЛЕМА - НАШИЯ ПРОБЛЕМ от такава външна политика - наша и на САЩ ....трабва ни СПЕШНО НЕУТРАЛИТЕТ -кът швейцария за да избетнем ПОРЕДНА НАЦ КАТАСТРОФА
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бат Мишо

    3 4 Отговор
    Имаш 3 съседа в другия лагер Русия Турция и Сърбия и 2 приятели комшии да ти помогнат - Гърция и Румъния ....КОЙ ЛАГЕР ЩЕ ИЗБЕРЕШ - и преди да отговориш тъпо ще ти подскажа кът стратег ПЪРВИ КЛАС като какъвто завърших НИТО ЕДИНИЯ ЛАГЕР поне до финалната фаза И ТАКА НАМАЗВАШ НАЙ МНОГО ФИЛИЯТА защото и 2 та лагера се надпреварват за тебе защото си на стратег готено място и вместо ТИ ДА НАДДАВАШ за самолети ТЕ ТИ ГИ БУТАТ В РЪЦЕТЕ кът се навеждат вцевите и флиртуваш и с 2 та лагера И МАЖЕШ ФИЛИЯ СЛЕД ФИЛИЯ - искате бази ДА ЗАЩО НЕ НЯМА ГРИЖИ обачи КАКВО ЩЕ ПОЛУЧА--- ааааа НЕ ДРУГИТЕ МИ ДАВАТ ПОВЕЧЕ и те така
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бат Мишо

    1 8 Отговор
    СЪЩОТО ПРАЙ ТУРЦИЯ В МОМЕНТА- флиртува с 2 та лагера И МАЖЕ ФИЛИЯ СЛЕД ФИЛИЯ - евтино оръжие -газ- 2 атомни ццевтрали -влияние в Сирия да помага на своите - и ние бихме могли да използваме момента да помогнем на своите в македония и сърбия и да мажем мазни филии А НЕ ДА ДАВАМЕ БАЗИ БЕЗ НАЕМ ама пусти продажни политици скочиха в единия лагер за по няко апартамент
  • 57 Бат Мишо

    2 6 Отговор
    И НИТО ЗА МИГ НЕ СЕ СЪМНЯВАЙТЕ КАКВО ЩЕ НИ СЕ СЛУЧИ АКО СМЕ В РАЗЛИЧНИ ЛАГЕРИ с Турция ....ДОРИ НАШИЯ ЛАГЕР НАКРАЯ ДА СПЕЧЕЛИ това ще е станало СЛЕД КАТО ТУРЦИЯ НИ Е ИЗРАВНИЛА СЪС ЗЕМЯТА - със или без 8 самолета....и Сърбия ще и помага а вие чакайте помощ от 8000 км от САЩ или от Гърция и Румъния И ДОКАТО ВИ КОЛЯТ ДЕЦАТА ПРЕД ВАС ще си викате божке що не бяхме неутрална държава
  • 58 Бат Мишо

    3 6 Отговор
    ПС ко не знаете София е на 50 км от Сърбия , Варна на 80 км от Севастопол , Турската граница си отворете картата къде е каква е и колко е далече от Бг ....МАЛОУМНИ ЛИ СТЕ КВИ СТЕ да мислите че ни трябва лагер в тая конфронтация ИМАЩА СИЧКИ ПРИЗНАЦИ НА СВЕТОВНА ВОЙНА със сички екстри в нея- трупове на купове и кръв до колене
  • 59 Бат Мишо

    1 4 Отговор
    И НАЙ ВАЖНИЯ ВЪПРОС - ЗАЩО ДА УЧАСТВАМЕ ...КОЙ НИ ЗАПЛАШВА че да бързаме да вземаме лагер , КАККВО МОЖЕМ ДА СПЕЧЕЛИМ дори да участваме на печеливша страна И която и страна да спечели КАКВО ЩЕ ОСТАНЕ ОТ НАС И БЪЛГАРИЯ ДОТОГАВА ....казвам и ще повтарям ДОКАТО СЪМ ЖИВ КЪТ ДЯДО МИ участник в 2 СВ ....САМО И ЕДИНСТВЕННО ПЪЛЕН НЕУТРАЛИТЕТ
  • 60 outlander

    9 0 Отговор
    Значи, викаш, ПРО била безмислена? А сега ни обясни защо руслямистан така квичи срещу разполагането на американските ПРО в Румъния и Полша, военен експерте? Не ми се връзва русофилистиците да ми грухтите тука, че американските ПРО ще бъдат преодолени и не струват, а в същото време, докато слагате памперсите от страх, да ми писукате жално, че Америка ги разполага, като същевременно България също попада под чадъра.
  • 61 outlander

    11 1 Отговор
    Ама наистина яко са ви облъчвали със съветска пропаганда в тия фатмашки школи. Това, което турците не са успяли да постигнат за 500 години под османско иго, пияниците от Московията го направиха за по-малко от 50 години. А дядо ти, ако ще и първи братовчед на Хитлер да е бил, ти си оставаш прост и тъп русофилистик с фуражка.
  • 62 abvgz

    11 0 Отговор

    До коментар #33 от "Бат Мишо":

    Сега разбрах защо си толкова тъп и преди няколко седмици пишеше коментари от сорта че масата е равна на теглото умножено по ускорението, а също така че силата зависи от квадрата на скоростта. Горко и на България с такива военни.
  • 63 Моника Орална

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "12345":

    Самият той е във война със самия себеси, както и с предишните президенти на САЩ.
  • 64 Булгар

    1 4 Отговор
    Незнам каква е търговията с америка но с русия и соц клуба има и винаги ще има ако към америка е 1 милион към другите е няколко стотици даже хиляди повече тъй че американският пазар не ни касае изобщо нито калпавите им коли им караме нито другите им боклици ползваме ))

    Коментиран от #65

  • 65 outlander

    3 1 Отговор

    До коментар #64 от "Булгар":

    Така си мислиш, защото пазара, който е достъпен за теб, е пренаситен с боклуци и смяташ, че американските стоки също са боклуци, което доказва, че не си виждал нищо made in USA. Истината е, че Европа се страхува да подпише споразумението за свободен стокообмен с Америка, защото никой няма да купува европейските и китайските боклуци.
  • 66 ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ

    1 3 Отговор
    НАЙ ДОБРИЯТ ВАРИЯТ Е ПЪЛЕН НЕУТРАЛИТЕТ -;:-:-:-- втора ШВЕЙЦАРИЯ .

    НИКОЙ НЕ НИ ЗАПЛАШВА , АКО НЕ ПРАВИМЕ МРЪСНО НА СЪСЕДИТЕ СИ.

    Коментиран от #71, #73

  • 67 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    ЛОШО ВИЖДАМ НЕЩАТА !!! ПОМОГНЕТЕ МИ ДА РАЗБЕРА : "ГОРГОНАТА "ЛИ Е САЩ !? ПРЕБРОИХ СТРАНИТЕ В РАЗЛИЧНИ ВОЙНИ СЪС САЩ И СТРАНИТЕ СЪС САНКЦИИ ОТ САЩ -И МЕ ВТРЕСЕ -И НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ...-ЗАЩОТО БРИТАНСКАТА ОБЩНОСТ ТРЯБВА ДА ОТЦЕЛЯВА ЗА СЕБЕ СИ !!!!??????!!!
  • 68 Rado

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    Лошото, е че извън тази програма хиляди стоки с намалено мито и без такова вече ще се обмитяват на макс - нормално. Стоманата е отделно споразумение то си пише, че след като са освободили пастора се връща старото мито 25%.
  • 69 мдааа

    5 1 Отговор
    скоро лирата ще стане 10 стотинки..
  • 70 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бат Мишо":

    Само можем да се радваме че си бивш шапкар....и доре че от новите име някой и друг който не е каскет като тебе.
  • 71 Кутузов

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ":

    Не те закачат , само ако ги е страх от теб ! За разграден двор мераклии много !
  • 72 чудене

    1 1 Отговор
    Боко, Цвъки, ние защо не сме в префернциалната програма? Нали сме им дали безвъзмездно 4 военни бази? А и редовно ходите на молитвени закуски?
  • 73 публични тайни

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ":

    Прав си! Но има една подробност - Швейцария е най-милитаризираната страна в Европа! А може би и най-богатата! Тя е малка, но много добре въоръжена и подготвена! Там военната служба е повсеместна и задължителна! (Например, Швейцария има повече немски танкове от колкото самата Германия. )
  • 74 Дело Ердоган

    4 0 Отговор
    Това означава милиарди щети за Турция. Евала на Ердоган.
  • 75 Ха-ха-ха

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Моника Орална":

    А твоята съТба е да се надяваш да цъфнат налъмите, китайските и руските:)
  • 76 Разпутин

    0 0 Отговор
    Отношението към най ограбената от комунисти и техните наследници с мутренски преход копие на руския,с най голям брой циганско население разможаващо се като бацили