Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Май, 2019 14:25 1 853 12

Рокаджия създаде партия в Украйна

  • украйна-
  • партия-
  • святослав вакарчук-
  • океана на елза-
  • лвов

На 27 октомври ще има парламентарни избори

Рокаджия създаде партия в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Фронтментът на украинска рок банда Святослав Вакарчук обяви днес създаването на политическа партия преди парламентарните избори в страната, насрочени за 27 октомври, тъй като на обществото му било омръзнало от корупцията и искало нови лица в политиката, предаде Ройтерс.

Подкупи, влошаващ се стандарт на живот и доминиране на стари политически сили намалиха доверието в правителството до едва 9%, най-ниското ниво в света, показа проучване на „Галъп“ през март. Парламентарните избори идват шест месеца след президентския вот, в който политическият новак и комик Володимир Зеленски разгроми настоящия държавен глава Петро Порошенко, съобщи БНР.

В последната анкета води партията на Зеленски „Слуга на народа“ с 25,9 на сто. Втора е „Опозиционна платформа - За живота“ (15,7%), а трети е Блокът на Петро Порошенко с 13,9%, следван от „Отечество“ на бившата премиерка Юлия Тимошенко – 12,1%. Според допитването 5-процентовата бариера ще преминат и „Гражданска позиция“ на бившия министър на отбраната Анатолий Гриценко и „Сила и чест“ на Игор Смешко, експредседател на Службата за сигурност на Украйна.

Вакарчук (44 г.) бе сочен за потенциален участник в президентските избори, но два месеца преди тях се отказа от участие в надпреварата, тъй като иска реални промени в страната. „Ние, партия „Глас“, отиваме в парламента, за да разрушим старта политика и да създадем нова, която ще ни донесе реални промени“, каза Вакарчук, който е вокалист на групата „Океана на Елза“ от Лвов. През декември 2013 г. бандата бе участник в протестите на евромайдана срещу проруския президент Виктор Янукович.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комик

    14 2 Отговор
    Комик ... рокаджия, няма значение кой упрвалява ... важно е да има пионки, пък те ще си ги местят правилните хора. Като при нас. Но България ще пребъде, не знам за Украйна.
  • 2 Хрониките на Евразия

    4 10 Отговор
    Най добрата група в Украйна .
    " Океан Елза "
  • 3 А,де ...

    14 2 Отговор
    Няма лошо. Стига да не е, защото не става за музикант. И решил да се реализира в политиката. Чувал съм за един, който не ставал за пожарникар. И предположил, че като министър председател, ще има повече успехи. :-)
  • 4 Бай хой

    9 2 Отговор
    Кърти името на партията на вулудимир зеленски - слуга на народа. Значи Коломойски е народа. Кравешкохохолска му работа.
  • 5 чичо

    6 1 Отговор
    СТИГА ДА НЕ Е САМО КАТО СВЕТЛЬО ВИТКОВ,ПИШМАН ПОЛИТИК И ПЕВЕЦ !!!!

    Коментиран от #9

  • 6 ДЕМОНкрация

    9 2 Отговор
    Много ясно, че футболист, рокаджия, комик, бандит, джендър и прочие индивиди от лекия жанр ще създават партии. Все пак в ДЕМОНкрацията учени, изявени преподаватели, лекари и инженери нямат шанс да създадат групичка, камо ли цяла партия. ДЕМОНкрация работи в интерес на ДЕМОНИТЕ!!! ДЕМОНкрацията е създадена от ДЕМОНИ за да обслужда други ДЕМОНИ!!!
  • 7 Хрониките на Евразия

    2 6 Отговор
    Русия 20 години я управлява слугата на Собчак , вие сте седнали да коментирате Слугата на народа 😂

    Коментиран от #11

  • 8 Непознат

    3 0 Отговор
    Този беше подбран първоначално за президент на Украйна от еврейския кахал, но в последния момент го замениха със Зеленски. Двамата са един дол дренки, но този е по-неуравновесен и затова се отказаха от него. Евреите управляват Украйна и Русия. Чуйте речта на рави Шнеерсон от 1994 година, там е казано всичко за похода на евреите срещу славянството.

    https://www.youtube.com/watch?v=_wdzXUsqnms
  • 9 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "чичо":

    Абе и първо за това си помислих - Святослав Вакарчук=Светльо Витков. Ба си съвпадението!
  • 10 Kcaniba

    3 2 Отговор
    Сега за капак, остана директора на цоопарка да направят министър на отбраната!!
    Сало уронили!!
    Хероям сала!!
  • 11 ХХХ

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на Евразия":

    Молеца носеше куфарите на Собчак . А днес иска да е император на света Време е за санитарите
  • 12 БАРС

    0 0 Отговор
    Вярно е че е най добрата Украинска група гледал съм ги по телевизора концертът им мога да кажа че в България отдавна нямаме рок а те си имат и тя е много добра група .В колата си имама няколко техни парчета.По музика Украинците само там ни бият иначе са зле .Дай бог да успее да направи нещто за нашите братя
Новини по държави: