Last news in Fakti

16 Май, 2019 16:50 2 734 41

В Газпром са готови да построят сами "Северен поток - 2"

  • русия-
  • северен поток - 2-
  • газпром

Компанията се подготвят за вариант при евентуални санкции срещу компании

В Газпром са готови да построят сами "Северен поток - 2" - 1
Снимка: Shutterstock

Руският заместник – министъра на енергетиката Анатолий Яновски заяви, че в Газпром са готови самостоятелно да завършат проекта „Северен поток – 2“ в случай на американски санкции срещу компаниите, които работят по проекта, съобщи ТАСС.

Яновски заяви, че компанията разполага с достатъчно средство, за да компенсира евентуалното оттегляне на подизпълнители. В момента няколко компании работят по полагането на морския участък от тръбата.

Американски медии вече съобщиха, че американски сенатори са започнали да подготвят законопроект за санкции срещу всички европейски компании, които работят по руския газопровод.

Руският външен министър Сергей Лавров вече заяви, че въпреки това, очаква до края на тази година да започнат първите доставки на газ за Германия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гацо Бацов

    10 10 Отговор
    Цел свет ше прави квот кажат хамериканците...
  • 2 Borislav Popov

    7 14 Отговор
    Ей ко нещо еййй, западняците им съдраха задниците на руснаците от санкции, а руснаците вместо да им наложат контрасанкции и да им врътнат кранчето (както ги съветват местните руски подлоги) се съдраха да им правят газопроводи, че и за своя сметка са съгласни да ги правят, само и само да върви алъш вериша с ЕС, долари и евра да падат.

    Коментиран от #4, #19

  • 3 гост

    6 11 Отговор
    Аха , ще почнат до края на годината , ама доставките на успокоителни за българските русофили , като научат колко газ ще върви през Украйна и на какви цени !!!!
  • 4 гост

    8 12 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    То въпроса е , че даже и да ги направят някога , щото до края на годината няма да е гаранция , колко газ ще мине през него никой не знае !!! За справка Турция , дето "патока" беше готов още миналата година , а е сух като на Сахара !!!!
  • 5 гост

    9 5 Отговор
    За първото тримесечие на 2019 г. Турция е намалила вноса на руски газ с 43 % или 1,75 пъти – до 4,522 млрд. куб м от 7,917 млрд. куб м за аналогичния период на 2018 г., става ясно ос тримесечния отчет на „Газпром“. Това е най-ниското ниво за десетилетието. По-слаб през първото тримесечие е бил вносът само през 2010 г. - 4,323 млрд. куб м. От началото на годината (по данни на Съвета за регулиране на енергийния пазар на Турция, EPDK), доставките на LNG в страната са надхвърлили доставките на газ по газопроводите от Русия (през 2018 г. доставките от „Газпром“ са били над вноса на LNG общо). През януари 2019 г. от Русия, Турция е получила 1,837 млрд. куб м, а втечненият газ е 2,34 млрд.куб м, през февруари – 1,214 млрд. куб м и 1,693 млрд. куб м, поред данни на руските агенции. Те припомнят, че Турция иска намаляване на цената на руския газ, като припомнят общата пресконференция на президентите на двете страни от началото на месец април. И кво стана с патока ???????

    Коментиран от #10

  • 6 onq s konq

    8 18 Отговор
    Тоя "Газпром" що си мисли че Европа е Руска територия?И как ще строи във ЕС-държави,след като ПРАВИТЕЛСТВАТА ИМ КАЖАТ "НЕТ,ЗАПРЕТЕНО"?!А иначе в Сърбия-"всьо можна"...ама само там,което е "леко недостатъчно"...да не кажа ХИЧ:)

    Коментиран от #12

  • 7 голем смех

    22 4 Отговор
    Нещо не разбирам Америка се мъчи са прекрати изграждането на газопровод от Русия до Германия.
    Тоя газопровод да не минава през Аляска или Калифорния за да имат някакви претенции ГОВЕДАТА
  • 8 голем смех

    13 3 Отговор
    Нещо не разбирам Америка се мъчи са прекрати изграждането на газопровод от Русия до Германия.
    Тоя газопровод да не минава през Аляска или Калифорния за да имат някакви претенции ГОВЕДАТА

    Коментиран от #13

  • 9 голем смех

    13 5 Отговор
    Нещо не разбирам Америка се мъчи са прекрати изграждането на газопровод от Русия до Германия.
    Тоя газопровод да не минава през Аляска или Калифорния за да имат някакви претенции ГОВЕДАТА
  • 10 Румяна Костова

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Какво ли ни интересува Турция, когато става въпрос за Северен поток 2 и за увеличеното потребление на газ на Германия.А цената на руския газ си остава за сега най-ниска за германците.

    Коментиран от #15

  • 11 До, фенките на Тръмп и ЕС

    15 3 Отговор
    Имат си пари и сами ще си го построят, а ние с господаря Ви Бойко Мафията може само да му благодарите , че Ви спря Южен поток, и че се направи на неразбрал че КТБ се разграбва! Не мога да си го обясня на какво се смеете и на кого се подигравате Приличате на две сополивии циганета, дето се смеят на третото че имал сопол хахахахахахаххаа

    Коментиран от #20

  • 12 Румяна Костова

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Не сте чули, че Меркел е категорично,, За "по отношение на Северен поток 2,Австрия и Франция също. При някои хора новините пристигат с огромно закъснение. Говорим за правителствата, как ще постъпят отделните бизнесмени, ще видим. Ако сега отстъпят, ще трябва и в бъдеще да са зависими от Америка и да чакат разрешение от нея къде могат да правят пари .

    Коментиран от #16, #17

  • 13 Да да

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "голем смех":

    Прости сте в кочината и не разбирате. Иначе давате съвети, тоест мечтаете де :). Кога за великия СеСенаСРа кога за унищожаването на САЩ :D
  • 14 Бесен Язовец

    6 8 Отговор
    А какво ме интересува мен цената на руската газ за германците, след като цената на руския газ за България е най високата в Европа и тойти русняци не се съгласиха да я намалят, дори когато преговаряхме за Южен поток ?!!

    Коментиран от #39

  • 15 гост

    4 11 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Така ли пише в инструктажа от Кремъл , хахахахха !!! Е , ще трябва да те разочаровам , има едно гадно нещо , викат му борса и цените му са видни за всички !!!!! И виждат , че цените на втечнения са 40% ПО-НИСКИ от руския !!!!! Те турците щото са по будали , та затова минаха на него , щото е "по-скъп" , ахахахха !!!!

    Коментиран от #25

  • 16 Бесен Язовец

    5 6 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    А какво ме интересува мен цената на руската газ за германците, след като цената на руския газ за България е най високата в Европа и тойти русняци не се съгласиха да я намалят, дори когато преговаряхме за Южен поток ?!!

    Коментиран от #21

  • 17 гост

    6 11 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    А ти не си чул , че след един месец идва един шеф на ЕК , дето нищо че е германец каза , че ще и скъса кюлотите и на Меркел и на Газпром и поток ще видят на кукуво лято !!!! И най-важното МОЖЕ да го направи , щото е ПОВЕЧЕ от Меркел !!!!

    Коментиран от #23

  • 18 Барчо

    12 4 Отговор
    Първата фаза на обора е да има санкции срещу фирми, които строят Северен поток. След като бъде построен, ще има санкции за тези, които купуват газ от Северен поток. Така е с обора в един отбор. Уж в един отбор, ма си играят само за тях.
  • 19 бат Рамбо е гей

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Русия, отбелязва аналитикът, стана много по-силна, отколкото бе в момента на идването на власт в САЩ на президента Доналд Тръмп. Военната сила на Русия днес е налице, а за икономическите и политически възможности на РФ нагледно свидетелства ситуацията със «Северен поток-2»: Щатите бяха принудени да констатират, че не са способни да спрат този проект.....................
    ...................................Това заяви експертът от Израел Яков Кедми
  • 20 Да да

    6 11 Отговор

    До коментар #11 от "До, фенките на Тръмп и ЕС":

    Добре че не набутахме 400 милиона в Южен мъток. Дано не набутваме и повече пари в АЕЦ Белене! Аман от руски рекет

    Коментиран от #22

  • 21 Путин

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Ами добивайте си сами газ бе ! Нали имаше газ за 300 години напред в Българския шелф ?!! Три компании го проучваха - какво стана ???

    Коментиран от #26

  • 22 бат Рамбо е гей

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "Да да":

    На свещи ли ще минаваме ??!!
  • 23 Бесен Язовец

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Избраха ли вече шеф ? Или аз нещо съм изтървал ?

    Коментиран от #35, #36

  • 24 1944

    4 7 Отговор
    да си го строят в русия. да си продават и да си купуват сами газ. важното е да въртят едни пари.
  • 25 СссереМ

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Пълни глупости ! Първо природния газ се втечнява с предварително построени станции! После се докарва с танкери ! Построява се станция за разтоварване ! Всичко това оскъпява природния газ. Освен това само доставката на втечнен газ от америка скочи три пъти !

    Коментиран от #31, #32, #40

  • 26 Бесен Язовец

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "Путин":

    Ми и вие си добивайте територии от де да ви минават тръбите бе, какво все ревете да минават през България !? Ти другарю Пути си като фурнаджийска лопата, отначало 10 пъти поне прави заявления, че уж нямало южното поточи да минавало през България, а после направи пак толкова, че щял бил да минава, на път за Сърбия и нататък към ЕС.

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Путин

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бесен Язовец":

    Ние територии не добиваме ! Ние добиваме газ !

    Коментиран от #33

  • 29 Путин

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Русия е прокълната кочина на Злото":

    От къде сме крадили пари за Турски поток ?
  • 30 бай доню съм

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "Русия е прокълната кочина на Злото":

    Ние сме по кражбите.
  • 31 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "СссереМ":

    Ооо , нимаааа ??? Що тогава лично другаря Румен Овчаров го призна в прав текст по национална телевизия , хахаххаха ??????
  • 32 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "СссереМ":

    А тръбички по 4-5 000 км и компресорни станции през 200-300 най-много по тях сигурно го "поевтиняват" газа , а ??? Хахаххаха !!!! Особено такива по дъното на морето , тия са най-евтините , ахахаххах !!!!
  • 33 Бесен Язовец

    2 4 Отговор

    До коментар #28 от "Путин":

    Повтарям още веднъж,за тез дет по бавничко схващат - добивайте си газ, но не ревете за територии, от дет да минават газовите ви тръби !
  • 34 Критик

    5 5 Отговор
    Руснаците трябва да са готови да минат на газ и нефт за храна много скоро. Защото човекът, който назначиха за президент на САЩ ги предаде и от няколко месеца хич не ги слуша. Сега Путин се нервира, плаче нощем и понякога се напива, засилва се и си блъска малката главица във вътрешната стена на Кремъл.
  • 35 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Бесен Язовец":

    Ти как смяташ , значи от една страна гласовете на Литва , Латвия , Естония , Полша , Словакия , Румъния , България , Хърватска , Чехия , Словения , Италия , Австрия , че даже и Унгария , а от друга Франция , Испания и Германия , ама евентуално , щото и в нея над 50% са за Вебер !!!! Кой смяташ ще изберат , ахахаххах !!!!
  • 36 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Бесен Язовец":

    Ааа , и забравих , след него втората германска кандидатка пък е от "Зелените" , ахаххахахах !!!!! Там пък къв щяха да го ядат рашките , не ти е работа !!!! А другите са без шансове , така или иначе !!!!!
  • 37 Хрониките на Евразия

    0 4 Отговор
    Според европейското законодателство , монополиста , тоест Газпром , не може да бъде собственик на газопроводи .
    Затова беше и цялата афера за Южен поток - дайте да мине през вас , но вие няма да сте собственик на тръбите и не можете да пренасяте по него ваша , или чужда газ ..а ние ще ви подхвърляме по някоя копейка , за да си мълчите като безропотно стадо !

    Коментиран от #38

  • 38 Хи их хи

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "Хрониките на Евразия":

    Хохълче, нали знаеш в родната ти Украйна газопровода в кои американски ръце е?
  • 39 Дон Чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Оди и пълни на Солун сгастен ефтин американски газ,кеф ти кофи ,кег ти легени!
  • 40 Дон Чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "СссереМ":

    Кво ти пука,...
  • 41 мислещ

    0 0 Отговор
    със заплахи и инат не се постига нищо положително това ще бъде и отговора на американците по време на изборите така че които не мисли с горната си глава ще страда той и другите околонего .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания