Last news in Fakti

17 Май, 2019 16:00 879 3

ЕНП няма да се съюзява с националисти

  • енп-
  • националисти-
  • ес

Анегрет Крамп-Каренбауер се надява на повече проевропейски сили в следващия европейския парламент

ЕНП няма да се съюзява с националисти - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската народна партия изключва възможността да търси съюз с крайнодясната партия „Лига“. Това обяви лидерът германския Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер, цитирана от италианското издание „Република“.

Италианската крайнодясна партия е оглавявана от вицепремиера Матео Салвини. В момента той се опитва да създаде съюз на крайнодясните сили в Европа.

„Мисля, че за нас ще е важно в състава на следващия европейски парламент да има повече проевропейски сили, а не антиевропейски. Италия е една от страните – основателки на ЕС и нейното развитие ни кара да бъде много бдителни“, заяви Каренбауер.

Очаква се ЕНП отново да е най-голямата партия в европейския парламент и след предстоящите европейски избори. Националистическите сили вероятно ще имат сериозни позиции в следващия парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕвроЗона

    2 2 Отговор
    Айде се! Давай Бойко съюз със БСП, че сте си лика прилика!
  • 2 Тъп

    10 0 Отговор
    Анагрет от какъв пол е? За един френд питам.
  • 3 мнение

    3 0 Отговор
    ЕНП и ПЕС са две сести близначки! И са се откъснали много от реалността и проблемите на хората! А висшите им ръководства са подчинени по един или друг начин на американците...
Новини по държави: