Last news in Fakti

20 Май, 2019 20:50 2 380 7

Венеция ще глобява проститутките

  • проститутки-
  • италия-
  • глоби-
  • венеция-
  • туристи

Нови мерки в красивия италиански град

Венеция ще глобява проститутките - 1
Снимка: Shutterstock

Градският съвет на Венеция одобри правила за решаването на проблема с проституцията в града. Глоби ще бъдат налагани освен на проститутките, и на хора, които пият алкохол извън заведенията през нощните часове, както и на туристи, които се гмуркат в каналите или ходят разголени из града, съобщава "Ройтерс".

Според новите правила, проститутките ще бъдат глобявани с до 500 евро за „злоупотреба с общественото пространство” и заради затрудняване на трафика, докато преговарят с клиенти. В случаите на непристойно поведение от страна на туристи може да се стигне и до изгонване от града.

Италианският град е посещаван от около 25 млн. туристи всяка година, като 14 млн. от тях пристигат на еднодневно посещение и препълват алеите на града. „Туристът във Венеция трябва да се отнася с уважение и да е наясно, че в случай на лошо поведение ще бъде изгонен от града”, каза кметът Луиджи Бруняро, предаде Нова телевизия.

Населението на Венеция е намаляло от около 175 хил. души след Втората световна война до 50 хил. днес. Жителите се оплакват, че градът им е претъпкан с туристи, а в същото време те са тези, които плащат данъци. Градският съвет гласува през февруари такса от 3 евро за еднодневни посещения, които ще се използват за поддръжката на града. От началото на 2020 г. таксата ще се увеличи и ще бъде между 6 и 10 евро в зависимост от туристическия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин без колело

    13 0 Отговор
    Няма лошо там поне влизат постъпления в хазната докато в бг куче влачи диря няма
  • 2 NikNay

    9 0 Отговор
    Това добре, ама кога ще погат и педерасите които се натискат на всяко кьоше или това е само любов макар и перверзна?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Марко без поло

    3 0 Отговор
    Нямаше ли снимка проститутка на гондола :)...) ми тъй де кви коли във Венеция !? Там всичко е бизнес дори пейки почти няма за да не могат туристите да си седят по тях, ами да сядат само в заведенията! Дори магазините тип супермаркет са едва ли не замаскирани за да не пазаруват туристи от тях, а само местните ! Милиарди влизат от туризъм, а те не искат туристи, ако ги няма туристите ми е много интересно с какъв бизнес, ще се занимават местните !? Единственото за което се съгласявам с местните е борбата им против огромните круизни кораби, които наистина нямат място там, буквално задръстват водните пътища и изсипват по няколко хиляди туристи накуп, които почти не харчат там освен за дребни сувенирчета, защото си ядат и спят на корабите !
  • 5 Тръмп

    7 1 Отговор
    А Нинова и Йончева кога???:):):)
  • 6 007

    5 0 Отговор
    УOООООУ!!! :-О На снимката е Нaтали Трифoнова :-О
  • 7 месара

    1 0 Отговор
    айдееее, .....туристите намалеха драстично!
Новини по държави: