Last news in Fakti

20 Май, 2019 17:55 1 840 2

Евакуираха Айфеловата кула

  • айфеловата кула-
  • евакуация-
  • париж-
  • франция

Районът е отцепен

Евакуираха Айфеловата кула - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Айфеловата кула бе евакуирана, след като бе забелязан мъж, катерещ се по нея. Властите съветват хората да отложат посещенията си, предаде БГНЕС.

Според потребители на Twitter полицията е пристигнала на мястото на инцидента и преговаря с него. Районът е отцепен. Според съобщения в медиите, когато човекът бил забелязан, той вече бил на втория етаж на кулата на височина около 149 метра.

Символът на френската столица се посещава от няколко милиона души годишно. Тя е построена по поръчка на френското правителство през 1889 г., проектирана от инженера Густав Айфел и става най-високата сграда в света от онова време.

Първоначално кулата е била планирана да съществува 20 години и след това да бъде разглобена, тъй като много парижани не харесват нейния дизайн, но през годините се превръща в символ на френската столица. Това не е първият път, когато човек се опитва да се изкачи на кулата. През 2015 г. Джеймс Кингстън се изкачи на сградата без предпазни въжета и без разрешение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 2 Отговор
    ПОРЕДНИЯ БЕЗУМЕЦ КОЙТО СЕ ИМА ЕДВА ЛИ НЕ ЗА ИКАР
  • 2 Учител по Български

    3 0 Отговор
    Речник на българския език: ЕВАКУЍРАН, ‑а, ‑о, мн. ‑и. Прич. мин. страд. от евакуирам като прил. За хора, предприятия, учреждения и др. — които са преместени от застрашен район в друго, по‑безопасно място по време на война или при природно бедствие. Та последно къде е евакуирана Айфеловата кула, г-жо Атанасова.
Новини по държави: