20 Май, 2019 19:10 17 877 50

Иран предупреди САЩ: Всички агресори вече ги няма

  • иран-
  • сащ-
  • заплаха-
  • доналд тръмп-
  • агресори-
  • зариф

Иран призова Тръмп да "опита с уважение"

Иран предупреди САЩ: Всички агресори вече ги няма - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф отправи остра критика към президента на САЩ Доналд Тръмп заради заплахите му за "официален край" на Иран, предаде AP.

Зариф отвърна на Тръмп също в Туитър, като предположи, че някой е подтикнал Тръмп към "геноцидни нападки". Тръмп "се опитва да постигне онова, което Александър Велики, Чингис хан и други агресори не са успели да направят през вековете", отбелязва Зариф с очевидна ирония.

"Иранците в продължение на хилядолетия съществуват като горд и смел народ, докато всички агресори вече ги няма", изтъква Зариф и допълва "никога не заплашвай иранец", а после дава съвет на Тръмп: "Опитай с уважение, това дава резултат".

Британският външен министър Джереми Хънт на свой ред посъветва Иран да не подценява решимостта на Вашингтон и да се въздържа от действия, които могат да провокират военен отговор от страна на САЩ. Той каза това пред журналисти в Женева, където бе на посещение. "Американците не искат война с Иран, но в случай на посегателство срещу американските интереси, ще отговорят. И Иран трябва много, много добре да размисли върху това", посочи Хънт, цитиран от "Ройтерс".

Иракски шиитски лидери предупредиха за опасността Ирак да бъде въвлечен в евентуална война между САЩ и Иран. Предупреждението беше отправено ден, след като реактивен снаряд, очевидно изстрелян преднамерено, падна край американското посолство, намиращо се в укрепената Зелена зона в центъра на Багдад.

Видният шиитски мюсюлмански духовник Муктада Садр каза, че е против това да се провокира война между САЩ и Иран, защото при този сценарий Ирак ще се превърне в бойно поле. По повод на това, че не е ясно кой е изстрелял снаряда вчера, Садр посочи, че всеки, който въвлече Ирак във война и го превърне в бойно поле, ще бъде враг на иракския народ. Хади ал Амири, лидер на парламентарно представения блок "Ал Фатах" каза, че "ако избухне война, тя ще изгори всички нас".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Хой

    73 20 Отговор
    Като прочетох, че заплашиха САЩ и може да ви няма, нещо ми стана топличко отзад и отдолу, после се усетих, че съм напълнил гащите от кеф !

    Коментиран от #44

  • 2 ПРОСПЕРИТЕТ,РАВЕНСТВО И УСПЕХ

    18 74 Отговор
    Бюлетина номер 18 е вашата рецепта.
  • 3 БЮЛЕТИНА НОМЕР 18

    17 65 Отговор
    Бюлетина номер 18 е вашата рецепта.

    Коментиран от #4, #34, #47

  • 4 Румен Гечев

    58 108 Отговор

    До коментар #3 от "БЮЛЕТИНА НОМЕР 18":

    Искате пенсии по 3 и заплати по 8 долара? Искате 3000 лева за долар? Искате да фалират нови банки и държавата да налива милиарди в тях? Искате нови офшорни фирми на Елена Йончева и да направите месечната и заплата 12 000 Евро? Бюлетина номер 18 ще гарантира това!

    Коментиран от #39

  • 5 Borislav Popov

    82 17 Отговор
    Явно заплахите на краварите не хващат дикиш та се налага пиратите допълнително да съветват иранците. Какво би станало ако краварите нападнат Иран а Ким водородния ги посъветва с някоя ракетка ?!! Какво би се получило ако Корейска ракетка падне в обора ?

    Коментиран от #29

  • 6 Borislav Popov

    26 94 Отговор
    Иранците и те като руснаците, плашат гаргите само, утре и те ще ревнат като тях за среща с Дончо.

    Коментиран от #7, #41

  • 7 Borislav Popov

    80 11 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    То те Персите да не са като вас украинците !!!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Borislav Popov

    21 36 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Да, те украинците не са като чалмосаните, те са като вас руснаците, същите тъпунгери са, американските чифути ви скараха и ся ви гледат сеира !!

    Коментиран от #10

  • 10 Borislav Popov

    51 10 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    По рано ги съжалявах украинците - ама се оказа че не е имало защо. Сами си правят проблемите. Почвам да си мисля че са мързеливи , неграмотни и с криворазбрано чувство за собствено достойнство !

    Коментиран от #11

  • 11 Borislav Popov

    29 22 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Ми точно такива са нали и аз това ти казвам, вие руснациите с тях сте лика прилика, баламурници ! Хамерите им спретнаха на хохлите едно майданче, а вие лапнахте въдицата.. и двата най близкм славянски народа на постсъветското пространство от братя станаха най големите врагове и то за много години напред, а именно това им беше целта на американските чифути, Русия и Украйна да враждуват. Ха враждувайте сега като сте бунаци с накоивени калпаци !!

    Коментиран от #12

  • 12 Borislav Popov

    15 25 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Колкото краварите приличат на индианците - толкова е и общото между руснаците и украинците. Особено със западните !

    Коментиран от #15, #18, #19

  • 13 USA

    6 35 Отговор
    с тюлените шега не бива! много се опитаха и.....

    Коментиран от #30, #42

  • 14 КОНСТАНТИНОВ

    50 12 Отговор
    ВСИЧКИ СТРАНИ ЕДНОВРЕМЕНО ДА НАПАДНАТ СВЕТОВНИЯТ АГРЕСОР С.А.Щ. И ДА ГО ЗАРАВНЯТ С ЗЕМЯТА.

    Коментиран от #48

  • 15 Borislav Popov

    14 7 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Ти казмурче не сравнявай уя с пръст, индианците ако искаш да знаеш са много по читав народ от краварите и всяко индианско племе си има свой език, който няма нищо общо с английския или испанския език.. езици които ползват по голямата част от тойти кравари. Ти сам казмурче, довчера твърдеше, че украинците и руснаците са един народ, когато трябваше да защитаваш мацковските опорки и тойту Пути това го рече преди 7-8 дена, тук имаше статия за това.
  • 16 КОНСТАНТИНОВ

    34 6 Отговор
    ВСИЧКИ СТРАНИ ЕДНОВРЕМЕНО ДА НАПАДНАТ СВЕТОВНИЯТ АГРЕСОР С.А.Щ. И ДА ГО ЗАРАВНЯТ С ЗЕМЯТА.
  • 17 ТОЧКАТА

    31 5 Отговор
    лапетии на по200 години с дръвчат на зрели хора на по 2500години...Нито са на акъла им ,нито на чекийте...
  • 18 Румяна Костова

    21 7 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Какво им е на украинците бе другарю ? Бяла славянска раса, руси коси, сини очи, дори са с по чиста славянска кръв и от руснаците дори, които по вече са се омешали с татарите, те там в СССР то после всички се омешаха, но това вече е съвсем друга тема.

    Коментиран от #31, #33

  • 19 Бесен Язовец

    7 5 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Къде избяга ма Бориславкеее, на майчито - кубанската казакиня ли се оплакваш, че та обиждат много тук, а ???
  • 20 Кххлкгйлйьййг

    13 4 Отговор
    Според мен Американците, не трябва да насилват нещата, срещу Иран.Защото при една конфронтация и война спрямо Иран, имат ядрено гориво Иранците.И не се знае, какво може да им щукне, и да го излеят в океана.
  • 21 Чичко Дони

    4 8 Отговор
    Мастия Попова може само да ми пръдне на .....
  • 22 Ша станете на персийски килими

    12 34 Отговор
    Да де ама Чингис Хан и Александър Македонски не са имали ядрената мощ да онищожат планетата няколко пъти.Мюсолманина осъзнава ли го това нещо или се прави на много храбър като Японците а па видиш ли Американците като ги подпукаха с ядрената гъбка, дигнаха жълтите кълки и гордия им и самоотвержен император заедно с цялата им империя се предадоха.Така че Иранчетата по кротко Америка го е правила преди недейте я предизвиква.

    Коментиран от #43

  • 23 Гого

    18 4 Отговор
    Това русо чучело наречено президент на САЩ, няма мярка на езика си. Освен да се дърви на някой, друго не знае и като му се опънат подвива опашка като пребито куче (справка на дървенето му с Ким Чен Ун, и как после го хвалеше като "един уважаван и велик лидер". Видя мазната опашка и изплези език. И не знам с коя санкция на ООН САЩ изпращат самолетоносачи, войници и техника по света. Къде е тая ООН да осъди такива своеволия? Или и тя по подобие на ОН (организация на народите от преди ВСВ) ще гледа бездушно тези своеволия. По добре да се разпусне. Няма нужда от още USA г*золизци. Ако продължава така може и да не сме далеч от трета световна, благодарение на американците. Но за тях един велик лидер наскоро каза: "Ако ни нападнат ще станем мъченици, но те ще умрат". Май щатите са се запътили към гроба с бързи крачки.

    Коментиран от #24

  • 24 Тръмп

    4 13 Отговор

    До коментар #23 от "Гого":

    Комуноидния шизофренизъм не се лекува,а се изпарява чрез Томахоук!!!:):):)

    Коментиран от #25

  • 25 Гого

    13 3 Отговор

    До коментар #24 от "Тръмп":

    Томахоук са отдавна OUTLET (отминал сезон) и ако някой изка да си размах к*ра с томахоук, е най много да остане без него (ако изобщо го е имал де). Така че забърши си езика и отивай да лижеш задника на Тръмп.
  • 26 волен сидеров

    8 3 Отговор
    пичове от иран ще дойде антихриста и ще удари америка и ще я ликвидира,войната ще трае 7 години ,европа ще я няма -почетете малко Ванга.има шанс да не се случи-ако бъдат умни хамериканците -а дано ....
  • 27 Хитлер също го няма

    9 2 Отговор
    Това ще се случи и с ФАЩ, защото са агресори и искат да владеят света, като наложат световно господство!
  • 28 МелБлагой

    1 4 Отговор
    даа "съществуват", само че през 80те за малко да изчезнете, когато Ирак ви смаза с химическо оръжие, бяхте пред изчезване...стига се радвахте на глупости бе абдали!!Като ви чета коментарите мн ме радвате
  • 29 НЕВЕРОЯТНО

    8 8 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Какво ли ? Явно мозъка ти не може да прецени какво ще им се случи венднага на тези държави без значение колко са и кои са само ако си отворят ракетните силози . . . . Моли се и на гопода и на аллаха да не се разяри Америка ! !

    Коментиран от #45

  • 30 Помнящ

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "USA":

    Прочети за операция "Орлов нокът" на тези тюлени в Иран , 1980 г.
  • 31 Mорук

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Хеле пак при нази всичко бистро като сълза ,то чист народ изобщо останали ,може из джунглите на Амазонка
  • 32 Румяна Костова

    5 2 Отговор
    Никого ли не безпокои факта, че Демократичния свят, начело с Тръмп управлява от Twitter. Там си пишат, оплюват се като ученички и ни информират за намеренията си да донесат добро на целия свят.
  • 33 Румяна Костова

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Господине, къде се надъхахте с изследвания за украинската кръв, като тя е така умешана с руската, че едва ли ще намерите 1 украинец на 100, който да няма в рода си руски роднини.

    Коментиран от #36

  • 34 Bat Sande

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "БЮЛЕТИНА НОМЕР 18":

    Не знам кой е под номер 18 в бюлетината, но вече знам какво е ТРОЛ и те наградих с минусчета. Темата на статията е малко НАД номерата в бюлетините.
  • 35 Mma

    5 1 Отговор
    Да са истрепат пъ и израел да не пропуснат толкова зло ще си иде
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 мюмюни

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "Румяна Костова":

    Ами то поначало руски етнос няма а сегашните руснаци са с дръпнати очички и изражение на изгладняли чакали
  • 38 Nyakoj

    4 0 Отговор
    Стига сте умували кой ще победи в бъдеща световна война.
    Надявайте се да няма, че който и да победи, всички ще сме роби(дори и в Библията го пише).
  • 39 любо

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Румен Гечев":

    Нещо де , ние ще пробваме , пък каквото стане !!! Щото все си мисля че по- лошо от сега трудно ще стане !!!
  • 40 Каубойска кръчма озадачените русофили

    3 5 Отговор
    От известно време влизам в този и други сайтове, където се разрешават свободни коментари. С всеки изминал ден, от нормален човек, започвам да се превръщам в русофоб и лошото е, че човек се увлича и не го забелязва навреме. Четейки коментарите на така наречените "русофили" или "проруски" настроени /ако щете "любители" на Русия/, човек постепенно се отвращава от Русия, дори да е чист руснак и да работи в руско представителство в България. Става до такава степен русофоб, че като отиде в понеделник на работа, гледа колегите си руснаци на криво и е готов да ги избие, та даже и роднините си руснаци и това нещо се получава само ако чете коментарите на така наречените "русофили" без да влиза даже в спор. А ако влезе и в спор с тези хора, вече се превръща във ''въоръжен'' руснак с ''гранатомет'', готов да воюва срещу роднините си руснаци. Та питам се, дали тези ''русофили'' го постигат този ефект поради факта че са изключително тъпи и ограничени хора, и с коментарите си настройват хората срещу Русия, или това са изключително хитри соросоиди, които представяйки се за ''русофили'' по хитър начин ни отвращават от Русия?? Лично аз, мисля че са олигофрени които си мислят че са ''русофили'' и с олигофренските си мозъци и коментари ни настройват срещу тази прекрасна страна. За всеки случай, ако искате и вие да не станете русофоб, лечението е просто, не четете коментарите под статиите. Иначе сайта е прекрасен, с демократично настроени журналисти и нещата се представят от р
  • 41 Нещо си се

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    объркал тотално,оня пухал Помело ходи на крака и чака 3 часа да дойде световният лидер да благоволи да го приеме,не Путин се е молил за среща да тича при папагала Дончо.
  • 42 И продължението

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "USA":

    е много изчезнаха и не се върнаха,щото глътнаха вода.
  • 43 А ти убеден ли си

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Ша станете на персийски килими":

    че на краварите им стиска да предизвикат това за което пишеш,те и при Ким се пънеха,а оня като изстреля ракета та минала над Япония свиха платната и изтеглиха черупките от границите на Северна Корея. Иранците не са по-различни,а краварите не им се мре за чужди каузи,и предизвикват конфликти там където знаят,че загубите ще са им нулеви или минимални,тук при евентуален конфликт загубите ще са големи.
  • 44 Бай Хой

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Хой":

    Не пиши с моя ник смотан русороб, ако искаш да лижеш руски, турски, ирански или всякакви такива вмирисани и насрани задници измисли си друг ник. Например" Ksaniba, НКВД, Хасан, Синан или каквото си избереш от другите русколягащи тролове.

    Коментиран от #46

  • 45 Ооооо

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "НЕВЕРОЯТНО":

    да се разяри Америка,само ,че коя,Южна ли от северна Мексико ли, Канада ли? коя ,прави разлика между континент и държава. А иначе САЩ,и да се ядосват не им стиска да подпалват конфликти с държави,които не са толкова слаби и жертвите им могат да са в не допустими проценти,защото са страхливци и нямат топки,а трънки.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Тертер

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БЮЛЕТИНА НОМЕР 18":

    За да вземете 13,23 лв. на глас??!!
    Недейте братя, не гласувайте!!!
  • 48 До КОНСТАНТИНОВ

    0 4 Отговор

    До коментар #14 от "КОНСТАНТИНОВ":

    КОНСТАНТИНОВ, кой ще дава пари за наука ? Пари за оръжие ще има ,ама за наука. Янките сега дават 90% от световните разходи за наука ! Не случайно почти всички лауреати са янки или работят в УСА. Китайците крадат, не създават нещо ново. Голям баламурникси.
  • 49 Киро

    1 2 Отговор
    Глупости на търкалета,точно Александър Македонски им е затрил западналата империя,как само мазно си изопачават историята и вече след 7 век с приемането на исляма до днес се утвърждават като ретроградна и назадничава култура.Един достоен народ няма как да приеме религия като исляма,дето е по-скоро наръчник по дресировка на кучета.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.