Last news in Fakti

21 Май, 2019 08:57 1 457 15

Иран увеличава производството на нискообогатен уран

  • иран-
  • уран-
  • споразумение

Международната агенция по атомна енергия вече е била уведомена

Иран увеличава производството на нискообогатен уран - 1
Снимка: Shutterstock

Иран обяви, че е увеличил производството на нискообогатен уран четири пъти, съобщи РИА Новости.

Ирански представители са заявили, че нямат намерение да излизат от споразумението за ядрената си програма. Те вече са уведомили за решението си Международната агенция по атомна енергия.

„Ние уведомихме агенцията за промяната. Това е в рамките на стандартна процедура от ядреното споразумение“, заяви иранският представител в организацията Бехруз Камалванди.

През последните седмици САЩ наложиха санкции и ограничения на Иран, след като вече излязоха от споразумението за ядрената програма на страната. Иранските представители вече призоваха международната общност да защити споразумението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    17 5 Отговор
    Краварите ги е яд щото те вече не мога да произвеждат нито нискообогатен ,нито високообогатен !

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    11 0 Отговор
    Ще предложет на добра цена на САЩ. хахахаааа
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бесен Язовец

    9 0 Отговор
    Другите го произвеждат - ама краварите не могат бе бомбе !................
    ................
    ................
    Днес САЩ не са способни да обогатяват самостоятелно уран не само за поддържане на нужната степен на боеготовност на своя стратегически ядрен арсенал, но са принудени да купуват от чужбина даже ниско обогатения уран за собствените си АЕЦ. Между другото, най-големите им доставки на ниско обогатен уран са от Русия. Според някои данни „Росатом“ контролира днес повече от 49% от американския пазар на ниско обогатен уран, с переспективата този процент да нараства.

    Коментиран от #6, #12

  • 5 Каубойска кръчма озадачените русофили

    4 7 Отговор
    От известно време влизам в този и други сайтове, където се разрешават свободни коментари. С всеки изминал ден, от нормален човек, започвам да се превръщам в русофоб и лошото е, че човек се увлича и не го забелязва навреме. Четейки коментарите на така наречените "русофили" или "проруски" настроени /ако щете "любители" на Русия/, човек постепенно се отвращава от Русия, дори да е чист руснак и да работи в руско представителство в България. Става до такава степен русофоб, че като отиде в понеделник на работа, гледа колегите си руснаци на криво и е готов да ги избие, та даже и роднините си руснаци и това нещо се получава само ако чете коментарите на така наречените "русофили" без да влиза даже в спор. А ако влезе и в спор с тези хора, вече се превръща във ''въоръжен'' руснак с ''гранатомет'', готов да воюва срещу роднините си руснаци. Та питам се, дали тези ''русофили'' го постигат този ефект поради факта че са изключително тъпи и ограничени хора, и с коментарите си настройват хората срещу Русия, или това са изключително хитри соросоиди, които представяйки се за ''русофили'' по хитър начин ни отвращават от Русия?? Лично аз, мисля че са олигофрени които си мислят че са ''русофили'' и с олигофренските си мозъци и коментари ни настройват срещу тази прекрасна страна. За всеки случай, ако искате и вие да не станете русофоб, лечението е просто, не четете коментарите под статиите. Иначе сайта е прекрасен, с демократично настроени журналисти и нещата се представят от р

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 бобо

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Каубойска кръчма озадачените русофили":

    Пич, ти не си Хемингуей. 4-5 реда стигат. Ще ти свърши въздухът.
  • 8 Чинга чук

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Каубойска кръчма озадачените русофили":

    ,,Дневниците на един луд"
  • 9 Бай хой

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Каубойска кръчма озадачените русофили":

    Не ти са виновни сайтовете. Прекалил си с гмо. А и изглежда си наследствено аналноподатлив. Фсяка една фобия е психично отклонение и е възможно лечение при своевременна медицинскопсихиатрична намеса.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Ами като си папагал който повтаря глупостите на "Гласове" кой ти е виновен! Има инфо в нета за който има глава на раменете си а не кратуна.
  • 13 СссереМ

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Пита се - къде са им високите технологии ?!! Май нищо сами не могат да свършат като хората?!!
  • 14 Хи их хи

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    URENCO в Щатите е за ниско обогатен уран за гориво на АЕЦ. И не е щатски, а е просто клон на холдинга. За урана за бомби, Тръмп ще се помоли на Кимчо!

    Коментиран от #15

  • 15 Бесен Язовец

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хи их хи":

    Че нали и тук за нискообогатен уран си говорим бе шльоко, то в самото подзаглавие си го пише ама кой да чете ?? Ти направо откри топлата вода !