Last news in Fakti

6 Май, 2012 16:33 1 069 1

Швейцария готова да лекува Тимошенко

  • швейцария-
  • тимошенко-
  • лечение
Швейцария готова да лекува Тимошенко - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Швейцарската конфедерация е готова да приеме за лечение бившия украински премиер Юлия Тимошенко, която излежава седемгодишна присъда в затвор в Харков. Това обяви министърът на външните работи в интервю за "Нойе Цюрхер Цайтунг", предаде БГНЕС.

Ако Европейският съюз, Германия и Украйна искат това, ние сме готови да поемем посредническа роля и да помогнем, казва той в интервюто и добавя, че Швейцария вече е в контакт с Киев по делото Тимошенко.

Мнението на швейцарския външен министър е, че заради делото Тимошенко не трябва да се бойкотира европейското футболно първенство, което започва следващия месец в Полша и Украйна.

Не смятам, че заплахите за бойкот ще помогнат в тази ситуация, изтъква той. Представител на швейцарското правителство ще отиде на Евро 2012, както е планирано.

През последните дни в Европа и по-специално в Германия имаше призиви за бойкот на шампионата. Германските власти намекнаха, че посещението на канцлера Ангела Меркел в Украйна по време на първенството зависи от по-нататъшната съдба на Тимошенко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    evala