Last news in Fakti

9 Май, 2012 10:07 1 165 0

Тимошенко се съгласи да бъде лекувана

  • тимошенко-
  • лекува

Автоколона от линейка и две полицейски коли влезе в болница в Харков, в която ще се лекува от дискова херния бившата министър-председателка Юлия Тимошенко, излежаваща присъда от 7 години затвор за злоупотреба с власт.

Двайсетина минути преди това подобна колона напусна затвора в Източна Украйна, където лежи опозиционната лидерка. Според дъщерята на Тимошенко вчера тя се е съгласила да бъде лекувана, съобщи БГНЕС като се позова на АФП.

Бившият премиер беше осъдена на 7 години затвор и огромна парична глоба в края на миналата година. Тимошенко смята обвиненията за политическа разправа. Несъгласна с тях тя започна гладна стачка. Неотдавна се появиха снимки, на които се виждат синини по тялото й. Тимошенко заяви, че надзиратели са упражнили върху нея физически тормоз.

Това отприщи вълна от негодувание в Европейския съюз и доведе до това, че редица държавни и правителствени глави от Централна и Източна Европа отказаха да присъстват на срещата на върха в Ялта. В крайна сметка властите в Киев бяха принудени да я отменят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА