24 Май, 2019 10:14 3 042 18

На Тръмп не му пука за Конгреса! Ще продава оръжие на Саудитска Арабия

  • сащ-
  • саудитска арабия-
  • доналд тръмп

Белият дом обмисля да заобиколи Конгреса, за да продаде оръжия на стойност близо 7 милиарда долара на Рияд

На Тръмп не му пука за Конгреса! Ще продава оръжие на Саудитска Арабия - 1

Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп обмисля да заобиколи Конгреса, за да продаде оръжия на стойност близо 7 милиарда долара на Саудитска Арабия, предаде АР.

Правителството може да вземе още днес решение да се позове на националната сигурност, за да избегне разследване на сделката от Конгреса, съобщават анонимни източници, цитирани от АР.

В Конгреса на САЩ се засилва съпротивата срещу продажби на оръжие на Рияд. Продажби на оръжие на стойност около 2 милиарда долара бяха блокирани в продължение на повече от година поради опасенията за жертви сред мирното население при водената от Саудитска Арабия операция в Йемен и възмущението от убийството на журналист Джамал Хашоги.

В. "Ню Йорк таймс" съобщава, че решението може да бъде взето през идните дни.

Сенаторът демократ Крис Мърфи предупреди, че "чувам да се говори, че Тръмп може да използва пропуск в закона за контрол на продажбите на оръжие", за да продаде големи количества бомби на Рияд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    7 21 Отговор
    Браво на наш Дончо, върти ги всичките на малкия си пръст като малко синджирче.. и конгреси и иранци и русняци, на никой не прощава.

    Коментиран от #18

  • 2 goni

    21 1 Отговор
    Не се ли сещаш, кой стой зад Бай Дончо?!:) Ще продава оръжие и на марсианците, само и само алъш-вериша да върви!:)
  • 3 Хасан

    23 3 Отговор
    Продаваш оръжие ,ако няма конфликт ,създаваш конфликт ,взимаш кредити,използваш оръжието,рушиш всичко и пак взимаш кредит ..и дългова спирала ...новите синджири това са кредити и лихви
  • 4 Философ дипломиран в Московский универси

    4 14 Отговор
    Браво на Великия Каубой!! Трябва да продава бързо и мощно най-технологичните оръжия на планетата Земя, а и в Слънчевата и околностите на Слънчевата, както и други системи, защото краварските ментета С400, чакат в готовност да бъдат продадени /ако има все още балъци, които да ги купят/...Украинската мечта, коментирана от Пушков?? Виждали ли сте как се изстрелват фойерверки за рожден ден?? По същия начин руснаците ще стрелят с допотопните си оръжия, ако стане война, даже могат да се избият помежду си от неадекватност и поради факта, че са аграрна страна, от краварски тип, а производството на качествени модерни оръжия не им е силната страна. Та на тези хора трябва да им се отнемат оръжията и да им се дадат мотики и кирки, докато не са се самонаранили с тези оръжия, да поработят малко, защото са мързеливци и чакат все някой друг да свърши тежката работа, а те да гледат отстрани. Путин разхайти този хубав народ и ги направи най-големите мързеливци. По времето на комунизма бяха работливи. САМО ЗА РАКЕТИ ПИШАТ И ЗА ОРЪЖИЯ ПО ПАРАДИ И НИКОЙ НЕ Е.АВА ДА РАБОТИ ТАМ, А ТРЯБВА ДА СЕ СТЕГНАТ МАЛКО, АКО ИСКАТ ДА НЕ СА КРАВАРСКАТА СТРАНА.

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Иначе ембарго

    9 1 Отговор
    Ще продава, че как иначе се пази тая демокрация, свободни пазари и т.н. без оръжия и ембаргота.
  • 6 ПЕНКО

    7 1 Отговор
    СТАРА ПОГОВОРКА ОТ САЩ : " АКО НЕ ПРОДАВАШ ОРЪЖИЕ , ТЕЗИ ДЪРЖАВИ -КОИТО ТОРМОЗИШ - ТИ СЕ " КАЧВАТ НА ГЛАВАТА " И ЗАПОЧВА ДАТЕ БОЛИ ОТЗАД " !!!!!!!!!!
  • 7 Хасан

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Философ дипломиран в Московский универси":

    Не съм фен на руснака , но по същия начин казваха и Наполеон и Хитлер ..ако Сащ имаше мъдета досега да е нападнала Русия

    Коментиран от #10

  • 8 Козяк 16

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Философ дипломиран в Московский универси":

    За копи/пейст центове не даваме!
  • 9 outlander

    3 10 Отговор
    Бай Дончо яко ги врътка всички като синджирчета на пръста си, а русофилиснята квичи като глутница безпризорни псета, с подвити между задните си крака опашки и от страх не смее да свали памперсите. Мачкай, бай Дончо, мачкай таз нечистоплътна и бездушевна сган!
  • 10 outlander

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Предвид факта, че насред кървавия площат в москвабад кацна един младеж, долетял от Германия и целия висш състав на сбирщината, наречена руслямистанска армия, мигаше на парцали, гледайки в земята от изумление и срам, ако САЩ са искали да нападат кочината, щяха да го направят точно в този момент. Но за какво са им на американците 100 и няколко милиона деградирали и мързеливи пияници да ги хранят и да им се изсипят в прекрасната страна? Нещо повече, Америка за пореден път помогна на тия пияници, както го е правила не веднъж през вековете, като им даде храна и технологии, за да се изправят на крака. Що се отнася до Наполеон и Хитлер, нещата там са такива, че простия русофилистик няма да разбере нищо дори и да му се нарисува, защото той се интересува единствено от целуване на портрета на ботоксовия монголоиден изтърсак, с платформите, от вазелин, памперси и да е слуга на пияната руслямистанска сган.

    Коментиран от #11

  • 11 Бачо Киро

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "outlander":

    Че той с кво е кацнал, да не е било Ф16? С Чесна е кацнал младежът, кво да се шашкат от него... Виж, ако беше обратното, щеше да е гръмнат във въздуха като агресор заплашващ демокрацията и свободата.... Мое ли да сте толкоз прости.... Егати примера... Не гръмнали човека, значи били идиоти... Ако САЩ можеха, отдавна да са стъпили в Русия, никога не са им спирали лигите по тамошните ресурси.
  • 12 outlander

    1 9 Отговор
    Няма значение с какво е кацнал, важното е, че е кацнал и най-смешното е, че изобщо не е бил засечен, в резултат на което имаше много уволнени генерали. Срам! Срам! 🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Gogo

    12 2 Отговор
    Още веднъж лъсва лицемерието на президента. Иначе са много "справедливи" и сеят "демокрация" по света, но продават оръжие на убийци и терористи. И Цецо и Бойко наричат тези хора наши приятели. Техни може би да, но дали са наши?
  • 15 OMEPTA

    2 1 Отговор
    И руснаци и американци са една стока.Мерят мускули и чакат кои пръв ще скочи.И двете сили имат скрити козове и чакат кой ще покаже слабост да си изкара картите като при покера.Важен е сирийския петрол, че саудитския е на изчерпване. Повтаря се Кувейт и Ирак, американците подпомогнаха Кувейт да краде иракски петрол,и като Ирак отговори с сила се намесиха да крадат. Това най-го умеят те за разлика от руснаците са лешояди,а руснаците са кокошкари и пияници. Не харесвам нито едните нито другите.И двете са ни пречели и ограбвали.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 тйхдбцж

    1 0 Отговор
    После, когато арабската змия се обърне срещу тях, да не сърдят? Американците са тъпи и късопаметни! Забравиха талибаните в Авганистан, забравиха Ислямска държава. Продължават да въоръжават бандитски държави!
  • 18 Sss

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    Гледам и на теб не е простил щом драскаш тук