Last news in Fakti

25 Май, 2019 19:04 1 728 3

Гърците залагат на опозиционната Нова демокрация

  • гърция-
  • нова демокрация-
  • сириза

Управляващите от СИРИЗА губят подкрепа

Гърците залагат на опозиционната Нова демокрация - 1

Две проучвания на общественото мнение, публикувани в петък, последният ден на кампанията преди изборите за Европейски парламент в неделя, дадоха на консервативната опозиция силна преднина пред управляващите левичари, разкрива в. "Катимерини".

Според „Марк“, който е провел анкета от името на телевизия "Антена", опозицията "Нова демокрация" води с 29,4% от гласовете за Европейския парламент в неделя, пред 22,2% от СИРИЗА.

На трето място се наблюдава лявоцентристко Движение за промяна (KINAL) с 6,6%, следвано от неонацистката Златна зора с 5,4 и Гръцката комунистическа партия (KKE) с 4,8%.

Броят на нерешилите избиратели достигна значителни 12,2%.

Междувременно MRB посочи за Star TV, че Нова демокрация води над СИРИЗА с 29% срещу 22,5% от гласовете.

Движение за промяна отново е на трето място в това проучване на общественото мнение с 6,8%, изпреварвайки Златна зора и комунистите с 6%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щурве

    5 4 Отговор
    Време е ПАСОК отново да вземе власта в Гърция. СИРИЗА са алчни за пари!

    Коментиран от #2

  • 2 Ayasofya

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Щурве":

    По-алчен от ПАСОК за пари, няма друг в света. Може би само Емине в Турция.
  • 3 Охи

    4 0 Отговор
    Ципурата наводни 6-7 острова с имигранти и уби бизнеса на местните на практика ги приключи, като това беше част от сделката с лудата бабичка, откина парици обаче гърците са злопаметни! Ципурата им нанесе и удар в сърцето и с таз Северна Македония и допълнително ги издразни и редицa други гафове и дори това, че предизборно им намали данъци не ги омилостивява ! Очаквам и по -нисък от посочения процрнт за него !
Новини по държави: