29 Май, 2019 14:07 3 265 16

Турски дипломати са били изтезавани в затвора

  • външно-
  • турция-
  • дипломати-
  • преврат-
  • изтезавани-
  • служители-
  • гюлен

Турската полиция отрича твърденията

Турски дипломати са били изтезавани в затвора - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Петима служители на турското външно министерство, задържани миналата седмица по подозрение във връзки с провалилия се опит за преврат преди три години, заявиха, че са били изтезавани и малтретирани в ареста, заяви Съюзът на турските адвокатски колегии, предаде "Ройтерс".

Петимата, които все още са в ареста, са сред 249 служители на турското външно министерство, за които бе нареден арест от турските власти за предполагаеми връзки с мрежата на базирания в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, обвинен от Анкара за опита за преврат. Гюлен отрича да е замесен в провалилия се опит за преврат.

В декларация Съюзът на турските адвокатски колегии заяви, че около 100 заподозрени са били задържани досега и адвокати от съюза са имали среща с шестима задържани, след като се появиха твърдения в социалните медии и от страна на опозицията за изтезания. Турската полиция отрече твърденията и заяви, че задържаните са имали стотици срещи с адвокати, а ежедневните медицински доклади не са показали нищо нередно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал Купоне

    13 1 Отговор
    Изтезавани в турски затвор ? Не, не може да бъде !
  • 2 ПЕЕВ

    15 26 Отговор
    ТУРЦИТЕ СА ЧИСТИ ЦИГАНИ.

    Коментиран от #4, #7, #8, #9, #12

  • 3 Хасан

    4 10 Отговор
    Откога да разширят халката на предателите е изтезание? В Европа хората се радват

    Коментиран от #11, #13

  • 4 ercan

    11 10 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Ти си циганин
  • 5 Инфо

    3 5 Отговор
    Днес Комисията, с доклада си за напредъка на страната кандидатка за членство Турция, и одобрена от колегията на членовете на Комисията, напълно документира грозната ситуация в Турция по отношение на правата на човека, правосъдието и върховенството на закона, както и честите нарушения на въздушното и морското пространтво на Гърция и Кипър. Допълнително относно Кипър, описва незаконните действия на Турция в ИИЗ на Кипър, като повтаря предупрежденията срещу Анкара от Европейския съвет, но също така призовава за спазване на задълженията й за нормализиране на отношенията с Република Кипър и за допринасяне за решаването на кипърския проблем.
  • 6 Тоя хасан много тъп

    5 7 Отговор
    По цял ден тук глупак
  • 7 Окир

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    А българите какви са? По зле и от циганите виж си държавата кочина и тогава имай смелост да пишеш мърша
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Mohammed

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Ти явно не откриваш разлика между циганин и турчин е нищо още малко да ви избият циганите и ще разбереш келеш такъв

    Коментиран от #15

  • 10 Това е бг.

    5 2 Отговор
    Народ който отрича своето минало какво може да се очаква за неговото бъдеще прост народ циганска култура .
  • 11 antimediator

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    Пак ли се изцепваш неподготвен?!
    Ако имаше малко повече обща култура щеше да си наясно , че проблема е Ердоган , а не неговите противници.
    Всички по-грамотни турци са против него , а наш Асан ни обяснява нещата.
    Утре като го бутнат и Турция си тръгне по нормалния път на правова и демократична светска държава тогава какво ще ни обясняваш ?!
  • 12 Турците са цигани??? Пеев ти си глупак

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕЕВ":

    Някой, който не е общувал с турци изказва мнение за 82 милиона души? Ходил ли си в Турция, познаваш ли ги?
    "Ние'' ги мразим, а в Истанбул имах случай като ме чуят, че съм от Булгаристан и си слагат ръка на сърцето и казват "кардеш". Същите, които наричаш цигани ни наричат кардеш или комшу. Разбира се има боклуци, но това не се определя от народност или религия, а от възпитание!!! И ти си невъзпитан и прост, но това значи ли, че някой трябва да оприличава всички българи с теб и да нарече и мен прост, само защото с теб сме от един народ?
  • 13 Не става само с ядене, трябва и акъл!

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хасан":

    ХАСАНЕ, как се нарича човек с претенции, че е компетентен, но в същото време говори глупости, които са неверни, но той си вярва?
    Никой не се радва в Европа. Ти къде беше в Европа, че реши, че цяла Европа се радва? Да не би да си анкетирал 400 милиона души?
    Европа не харесва Султан Ердоган. В Турция, турците казват, че е корумпиран и че е завладял Турция. Хората са разделени на 2 лагера против и за Ердоган. Истина е, че по негово време Турция започна да си променя облика и сега има фабрики и магистрали, които надминават немските, но той си е един феодален деспот. Онзи ден се прибрах за пореден път от Турция. Не съм настроен против турците, напротив, дори харесвам тази страна повече от половината европейски страни. Предпочитам да живея и общувам с турци пред Гърци и Румънци и Германци и каквото и да било. Затова мнението ми за Ердоган не е повлияно от някаква дребнавс омраза към турците, че нали са ни владеели 500 години. Не живея в миналото, а в настоящето и гледам към бъдещето, а там няма място, за дребнави хейтъри и за такива като теб
  • 14 Красавицата и Звяра (анимация)

    0 0 Отговор
    Изтезавани!?
    Я веднага спрете да правите такива неща, че човешката природа нещо й е станало!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: