Last news in Fakti

30 Май, 2019 17:39 5 318 13

САЩ си играят с огъня

  • китай-
  • тайван-
  • сащ

Китай недоволен от американските позиции за Тайван

САЩ си играят с огъня - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ си играят с огъня, когато демонстрират своята подкрепа към Тайван. Това заявиха китайски представители, цитирани от Синхуа.

Това става преди предстоящата среща между американския министър на отбраната Патрик Шанахън и неговия китайски колега Уей Фенгхе. Двете страни има противоречия по стратегически въпроси като Южнокитайско море.

Освен това те се намират в търговски конфликт. При встъпването си в длъжност Шанахан заяви, че американските военни ще се занимават основно с Китай. Той ще се срещне с Фенгхе по време на форума за отбраната в Сингапур.

В Китай са недоволни от патрулите на американския флот в Тайванския флот и срещата на тайванския шеф по международна сигурност Дейвид Лий и съветника по отбраната в американската администрация Джон Болтън.

„В последно време САЩ непрестанно използват тайванската карта. Те се самозаблуждават, ако си мислят, че така ще контролират Китай“, заяви говорителят на китайското министерство на отбраната Ву Киан.

Според него американските действия са игра с огъня и непрекъснато обтягат двустранните отношения. Все пак той описа двустранните отношения в сферата на отбраната като добри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    25 6 Отговор
    Ама САЩ са толкова мирни и подкрепят демокрацията и гей браковете. То по-праведно от това няма.

    Коментиран от #2

  • 2 Jonathan

    5 25 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    Е да, ама $1=200 рубли.

    Коментиран от #6, #8, #9, #10

  • 3 Хо-хо!!

    9 25 Отговор
    Китай допуснат да се присъедини към СТО!Голяма грешка на европейците.Така мисли Тръмп!В една война с САЩ просто много китайци ще загинат напразно!Китайската армия е годна да води конвенционала война и да подържа реда в Китай!Има много време да мине за да достигне технологичното ниво на американците!Господа китайци,правете си паради за вътрешна употреба и не се бутайте в оградата!
    Работете и мирувайте или губите!

    Коментиран от #12

  • 4 Хо-хо!!

    5 13 Отговор
    Китай допуснат да се присъедини към СТО!Голяма грешка на европейците.Така мисли Тръмп!В една война с САЩ просто много китайци ще загинат напразно!Китайската армия е годна да води конвенционала война и да подържа реда в Китай!Има много време да мине за да достигне технологичното ниво на американците!Господа китайци,правете си паради за вътрешна употреба и не се бутайте в оградата!
    Работете и мирувайте или губите!
  • 5 onq s konq

    6 19 Отговор
    "САЩ си играят с огъня,"САЩ водят опасна игра",Русия и тя да не остане назад ИЗЛОМОТИ нещо във връзка с Прекратяване на договора за ракетите със среден обсег...И упорито не ще да асимилира тази част от АЗИАТСКОТО НАСЕЛЕНИЕ / и Близкоизточното/,че Америка НЯМА НУЖДА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ И СЪВЕТИ, и просто ги ИГНОРИРА!

    Коментиран от #7

  • 6 Да ама нали знаеш

    21 9 Отговор

    До коментар #2 от "Jonathan":

    че скоро долара няма да е валута в стокообмена,още малко руснаците да изкупят американското злато и да обърнат доларите в злато,и долара ще е най-популярен в тоалетните като средство за изтриване. То между другото и сега е горе долу така. В Европа се търгува с евро не с долари,а и долара е по евтин от еврото. На тази американска тоалетна хартия вече и е изпято времето.
  • 7 Да но се сети

    20 4 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    какво каза Путин ,да не се молят вече на никого за ракетите със среден обсег,те сами ще се осъзнаят,а ако ли не,то е по-зле за тях. Това може да го каже човек,който е уверен в самостоятелността,независимостта и силата на държава и народ.
  • 8 Бай хой

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Jonathan":

    Джендаки а какъв е курса на йената и на южнокорейския вон. Уточни пък да преценим това има ли някакво значение.
  • 9 Бай хой

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Jonathan":

    1 рубла = 1,7 джапонски йени.
    1 рубла = 1,83 южнокорейски вона.
  • 10 Стадо,

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Jonathan":

    А, че ти също плащаш, за да е такава цената на долара, знаеш ли?
  • 11 Нормален

    7 1 Отговор
    Абе не съм политик,ама да си в обтегнати отношения с Русия, Китай,С.Корея,Иран и Турция ....май и тия не я разбират много политиката.
  • 12 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хо-хо!!":

    Я помисли пак , ако можеш!?
  • 13 Патриот,но не от обединените патриоти

    0 0 Отговор
    Рано или късно янките ще си намерят майстора.В Библията го пише,кой ще управлява света,и това няма да са щатите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания