31 Май, 2019 10:50 3 262 11

Америка на първо място е заблуда

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • мексико

Президентът на Мексико със съобщение до Доналд Тръмп

Америка на първо място е заблуда - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Америка на първо място е заблуда. Това заяви президентът на Мексико Андре Мануел Лопес Обрадор, цитиран от Fox News.

Той е изпратил специално съобщение на президента на САЩ Доналд Тръмп. По-рано Тръмп обяви, че въвежда допълнителни мита върху вноса на мексикански стоки.

Той обясни решението си с продължаващия поток от имигранти през американската граница. От 10-ти юни ще бъдат въведени допълнителни мита от 5% върху всички мексикански стоки, които се внасят в САЩ.

Обрадор изтъква, че иска да избегне конфронтация с американската администрация. Според него идеали като справедливост и братство са по-важни от границите.

Той вече е разпоредил на своя външен министър да отпътува към Вашингтон още днес. Основно обещание в президентската кампания на Тръмп беше ограничаването на имигрантския поток от Мексико.

„Америка на първо място“ беше основен лозунг на неговата кампания. Правителството в Мексико твърди, че прави всичко възможно, за да ограничи имигрантското движение около границата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от клуба на ориентираните

    7 13 Отговор
    И защо например да е заблуда?

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Реалист

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "от клуба на ориентираните":

    Заблуда е за мекса който като манго в България очаква само позитиви след като прескочи стената.
  • 3 Бесен Язовец

    8 5 Отговор
    Поредното тъпо заглавие .
  • 4 S7ALK3R

    15 4 Отговор
    Мексико ако пусне една лека вълна от емигранти към Амурика и перчема ще се види в чудо.

    Коментиран от #10

  • 5 Borislav Popov

    26 3 Отговор
    Краварите си изградиха една лъскава външна фасада "Страната на неограничените възможности"! Омаяни от светлината на рекламата хиляди малки мушички тръгнаха натам. От една страна бялото население не иска да работи - иска други да му работят /навик останал още от робите/ . От друга страна и черните не искат да работят - станаха всичките рапъри и шоумени - а по некадърните войници ! На новопристигналата палач се възлагаше черната работа. Да ама сега балона почна много да е препълва и има опасност да загубят контрол върху населението. Империята ще се сгромоляса от вътре.
  • 6 onq s konq

    6 8 Отговор
    Абс верно е че ЛЕСНИТЕ ПАРИ в Америка са ЗАБЛУДА за 95% от имигрантите,но пък за тях е валиден принципа че "от туй по-лошо няма как да стане".Затова и е НАЛОЖИТЕЛНО Мексико да си организира ОПАЗВАНЕ НА АМЕРИКАНСКАТА ГРАНИЦА/явно САЩ не могат да насмогнат/,защото Мексиканският Президент ОТЛИЧНО ЗНАЕ че 5% мита са ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ИЗСТРЕЛ,след което моментално ще последват и 10,20 и т.н.Което пък жестоко ще удари Мексиканския бизнес и Президентските крачета ще се разклатят ФАТАЛНО.
  • 7 Borislav Popov

    13 1 Отговор
    Правилно го е казал - заблудата е повсеместна. ......Първият удар на екипа на Асанж по американците е неочакван, но точен: «Вие в САЩ сте мистификатори и лъжци!» Асанж разкрива, че американците са фалшифицирали полета си до Луната в края на 1960-те години.

    Коментиран от #9

  • 8 ТОЧКАТА

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "от клуба на ориентираните":

    Ми щото америчка си е ЛИМОНАДА>>>>Пълна с газ сладникава ГОЛА ВОДА>>>>Е , кипи като я ОТВОРИШ!!!!,и олива всичко.....
  • 9 Брат ми

    4 7 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Стига с тая луна. Дори Руснаците не оспорват кацането на Американците,а тука само специалисти пишат .
  • 10 Стария рокер

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "S7ALK3R":

    Тогава чичо Тръмп ще почне да стреля на месо. Да ли пък, това ще да е добър знак за Европа!?
  • 11 Седящия Бик

    1 0 Отговор
    Помнете съдбата на вашите братовчеди от Северна Америка !
Новини по държави: