Last news in Fakti

31 Май, 2019 14:36 39 739 52

Гърците масово отказват резервации

  • гърция-
  • резервации-
  • хотели-
  • избори-
  • почивка-
  • отказ

Собствениците на хотели съобщават за големи загуби

Гърците масово отказват резервации - 1
Снимка: Shutterstock

"Избори по никое време" - недоволни са гръцките хотелиери от парламентарния вот през юли. Гърците вече масово отказват резервации за почивка през юли.

Собствениците на хотели от цяла Гърция съобщават пред медиите за големи загуби от провеждането на парламентарните избори през юли. "Напълно замръзна вътрешния туризъм, започнаха да анулират резервации гърците", съобщават възмутени хотелиерите. Посочват причините преди всичко в липсата на средства за лятна почивка.

Голям брой кандидати на местния вот дори са теглили кредити за предизборната кампания, а много гърци се включват в щабовете на партии за парламентарния вот. Хотелиерите в райони, които разчитат преди всичко на гръцки туристи, се опитват да привлекат чужденци с по-ниски оферти през юли.

Гърците започнаха да отказват резервации за екскурзии и почивки в чужбина, информират туристическите агенции. Все още премиерът Ципрас не е фиксирал датата на вота, но се очаква изборите да се проведат на 7 юли в разгара на туристическия сезон, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охи

    75 12 Отговор
    Да ве отлив на туристи ха ха ! Отлив, ако има е защото се наср@ха от вдигане на цени! За едно стайче на което преди 2-3 г. през юли му искаха 30€ сега му обаждат над 60 !?!? Гърция от две години се пука по шевовете и само за инфо гръцкия "турист" почива на 80% през септември и октомври и с къси почивки преди сезона май, нач на юни.

    Коментиран от #7, #47

  • 2 почиващ

    102 14 Отговор
    не плачете за гърците така как имат отлив бият нашия туризъм ние немаме избори и затова ше помогнем на комшиите, така че за тех нема Охи искам да им имаме кризата ние без криза сме сто пъти по зле от тех !!!
  • 3 Баш Батка

    18 23 Отговор
    Тамън ще има повече за нас.

    Коментиран от #5

  • 4 да се чуди човек

    34 10 Отговор
    С такива хубави мадами там,кой отказва резервация?
  • 5 Свр

    105 43 Отговор

    До коментар #3 от "Баш Батка":

    Гърците 1000 год водят най-гнусната политика за унищожение на българите. Те ни плюят , а българите мислят, дъжд вали. Ако имаме грам достойнство рдин лев не бихме изхарчили там

    Коментиран от #12, #13, #14, #17, #19

  • 6 ВЕСКО

    33 5 Отговор
    НА 28 МАЙ ...ПИШАТ ЕДНО.......
    Публикувано във факти.бг: Гърция: Двоен ръст в туризма 28 Май, 2019 18:03

    НА 31 ПИШАТ ДРУГО......!?
    Публикувано във факти.бг:
    Гърците масово отказват резервации
    Собствениците на хотели съобщават за големи загуби
    Публикувана: 31 Май, 2019 14:36


    КАКВО МЕ СЪРБИ ЗА ТЕЗИ ГЪРЦИ.....ЗА ДА ПРАВЯТ НОВИНА ОТ ТЯХ!?

    ЕРДОГАН ЩО ПОСРЕЩА И ИЗПРАЩА ..ВСИЧКИ!?..
  • 7 гост

    38 13 Отговор

    До коментар #1 от "Охи":

    Ти освен ohi,май друго нищо не знаеш за гърците...я отвори Booking-a и се консултирай с цените...искаш ли след 20 мин.да ти извадя перфектни оферти за студиа и под 30€ ( дори мога да ти дам координати на такива във Василики или Нидри и на 20 € където отсядам от години ,когато съм на риболов ), а има и на 600-700 ,т.е за всеки джоб, въпрос на възможности ,каквито ти явно нямаш...Публикувано във факти.бг: гръцкия "турист" почива на 80% през септември и октомври и с къси почивки преди сезона май, нач на юни-а с това си изказване направо изби рибата с прашка--знаеш ли какво значи ''диакопес''-я ела тук да намериш работещ грък през август.Защо ли изказването ти някак си ми прилича като на изказване на наш хотелиер пред фалит.

    Коментиран от #15, #26

  • 8 гост

    28 3 Отговор
    На такова дупе от снимката резервация не се отказва, жив, упрял, там си и действаш.

    Коментиран от #9

  • 9 Майната

    12 22 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Плоска е,това не е готино дупе!Готино,готино колко да е готино след като е акала.

    Коментиран от #27

  • 10 Алексей

    15 8 Отговор
    Имам си хотели на които ходя още от 98-ма насам. До преди Турската криза и насочването на голям поток към Гърция, плащах по 25 евро за став за двама. Сега започват от 80 и няма места
  • 11 Алексис Ципрас

    71 15 Отговор
    преди 7 години открих Гърция за морски туризъм и няма как с танк да ме закараш на родното Л.........................рие, не се гърчея нито съм предател, просто казвам фактите, от 7 години ходя на едно и също място, цените за мене не са мръднали, морето е кристално чисто, и спокойно като езеро, за сведение студио с две стаи коридор баня и тоалетна за 30евро през юли за 4 човека, двама възрастни и две деца, огромна тераса с изглед към морето на последен мансарден висок етаж с нормални условия и кухненско обзавеждане, при условие, че храната си я приготвяме сами, и се купуват дини и пъпеши/през юли килограма им е по няколко цента/ хляб, сладолед, пиле на грил/няма нищо общо с пилетата на грил продавани в България/, и всичко друго което ни е на сърце вкл. и ресторант няколко пъти/в Гърция олл инклузива не е за предпочитане, тъй като не е както е в България, оскъдна еднообразна храна за много пари, и това съм го пробвал и няма да повторя/, така че всеки да си прави сметката, за 4 членно семейство за 6 нощувки със спане и храна 500 евро без никакви лишения, съмнявам, се че в България ще излезе по евтино, и не е сигурно дали няма да си тръгнете на 3-тия ден с температура, повръщане и диария, хайде със здраве.

    Коментиран от #18, #52

  • 12 Баш Батка

    33 5 Отговор

    До коментар #5 от "Свр":

    Не съм съгласен, доста често ходя и като цяло отношение, качесто на храната, чистота са в пъти по-добри. Неща коити се ценят ако имаш деца и не желаеш на втория ден да са с вирус и температура! Вдигат цените наистина с над 200% от последните 5 години но като гледам хората са преценили ,че да оставят 1000лв отгоре повече за почивка от колкото за лекарства.
  • 13 гост

    37 6 Отговор

    До коментар #5 от "Свр":

    Яд те е че хотелчето нещо не върви май,а... Е, когато предложиш туристическа услуга ,която дори с малко да се доближава по качествос гръцката,тогава съм съгласен да ти платя дори тройно повече от на гърчоляците...оакахте Черноморието, опитвате се с трици маймуни да ловите ,ама нещо не се получава май.И един най-добронамерен съвет -вместо да ръсиш простотий, по-добре седни и се замисли къде ти е грешката,пък после запретни ръкави и почни да работиш, а не само да виеш като саранска мечка по форумите и да мислиш как да окрадеш и последната стотинка от клиентите си...
  • 14 933

    16 7 Отговор

    До коментар #5 от "Свр":

    ходи и виж как ще те плюят на черноморието тогава
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    18 9 Отговор

    До коментар #15 от "Охи":

    Хахахаха...обикалял си с циганите да береш маслини и мандарини...и не ми се занимава да си качвам гръки,затова ще ти го напиша така-pare dromo ,re wlaka...na gamisu mana su gimni..хахаха ,обикалял бил ....глупак

    Коментиран от #40

  • 17 Константин 5 Копроним

    37 16 Отговор

    До коментар #5 от "Свр":

    Изумиелно нали!? И още по-изумително е че гърците и днес имат изключитено неприязнено отношение към българи без почти да го крият инак ако имаш пари за даване ще ги вземат... Като кажеш че си българин правят една крива физиономия. Ще го усетиш и днес, дори и да не си чел история и да не си наясно с мегали идеята и как ни засяга нас, дори да не си гледал "Зорба Гъркът" където се хвали че е партиот и за гръцката държава е правил гердан от отрязани български уши , когато е трябвало ... само малко очи се иска да видиш. Но български главнак ни очи има ни глава. Те не случайно всичките ни съседи не ни смятат за истински народ и заграбват територии и отродяват с лекото населението . Изобщо не е черноморието проблема ами е много по сериозен - българите някак без причина се отродихме сами се мразим един друг повече отколкото външните врагове който само чакат момент да ни забият нож. България е обречена , тоя народ няма посока , предназначение, дух и воля за живот... ама да не навлизаме в дървената психология . Мятайте саламите в багажника на Гоуфа и на гръцката количка, другари ... въпреки че кълняшите се тук че "не стъпвам на нашето море" са огрухани и жалки пенсионери които не стъпват на никое море , но злоба имат за 2-3 океана...

    Коментиран от #32

  • 18 асдф

    21 17 Отговор

    До коментар #11 от "Алексис Ципрас":

    Не ще повръщаш ами в болница може да влезеш, но не заради нашето море, а заради това, че нямаш лична хигиена... Защо малки деца, възрастни и в средна възраст нямат оплаквания нито от нашето нито от гръцкото море? Ходим на море и тук и там и проблем нямаме. Голям си гъзар, че си отишъл в Гърция на море няма що.

    Коментиран от #29

  • 19 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    36 6 Отговор

    До коментар #5 от "Свр":

    И къде предлагаш да си изхарчим парите при нашите алчни индивиди ли? На тях е 1 стотинка няма да им дам, защото за един чадър и два шезлонга искат една камара пари, сложи и таксата за паркинг и деня ти излиза златен. Все едно пясъка и морето е на баща им. Ама те се грижели за плажа. Ми никой не ги кара. Едно време при бай Тошо да не би да е било по-лошо от сега като не е имало концесионери? Даже беше в пъти по-чисто и по-хубаво от сега. Днес навсякъде, чадъри, шезлонги, бетонни плочи, а за чистота изобщо да не говорим в пясъка, фасове начупени стъкла от бутилки, пластмасови, кофички, чаши, кенчета от бира и безалкохолни, шулпини от семки, кочани царевица и да не пропусна дори употребяваните дамски превръзки. Та, за какво концесионерите на плажа събират тези такси от хората, защото много се грижат за него ли?

    Коментиран от #20

  • 20 гост

    41 5 Отговор

    До коментар #19 от "НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ":

    Созопол 2018г:
    правя резервация 120лв нощувка за 4членно семейство, имало паркинг, интернет и др.
    отивам там, има паркинг, но ми искат 18лв на ден, паркирах от другата страна на оградата за безплатно и пак си гледах колата
    отивам на плажа: 24лв комплект два шезлонга с проскубан чадър, е викам си не, ама пък на свободната зона тясно става понеже зоните пълни с незаети чадъри
    ресторанта на комплекса работи само за тези с ол инклузив и отказват и едно кафе да ти продадат ако нямаш гривна.
    Пълна пародия, може да се впишеш за 1000лв и 6 нощувки, но се чувстваш прецакан някак си, в същото време след месец отивам в Гърция и там нощувката пак толкова, само че ти е включена и закуска и басейн, на плажа ядеш прясна риба и други морски дарове за няколко евро, душ имаш на самия плаж, шезлонга ти е едно евро и ти носят малка вода. Огромна разлика, като имаш на предвид, че разстоянието ти е еднакво, няма какво да се замисляш. Веднъж децата не са се разболявали там, докато на нашето лайноморие смърди на канал покрай уж добрите курорти и плуват боклуци в морето и зоните за плуване.

    Коментиран от #21

  • 21 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    33 4 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Напълно съм съгласен с теб. Точно за това написах и горния си пост, защото съм бил и на Созопол и къде ли не и само нерви съм трупал и защо ? Започнах да ходя в Гърция и установих, че там за тези пари получавам в пъти по-добро обслужване, без напрежение на плажа за чадъри и шезлонги, без притеснение дали ще си намеря колата после и в какво състояние и да кажа на някой тук съфорумци 5 пари не давам как ме гледали гърците и дали ме обичат. Аз не съм там, за да ме обичат, защото няма да се женя за тях. Знам, че си изкарвам много по-хубаво там за същите пари и нямам нерви с разни дребни български хитринки на нашите така наречени, хотелиери, ресторантьори и концесионери. По никакъв начин не могат вече да ме върнат на нашето оцапано от фекалии море дори и те да ми плащат почивката.

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 гост

    14 10 Отговор

    До коментар #21 от "НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ":

    Виж сега,Копроним ли си или Копрофаг( и в двата случая превода е един и същ и със сигурност го знаеш)...драйфа ми се ,когато се появят такива псевдопатриоти и реваншисти като тебе.Решил си да живееш в миналото -живей си и честит бъди,ама днес сме вече 21 век.И добре ти го казва в пост 21-слабо ме брига какво мислят гърчолята, аз си изкарвам много добре а че на тебе ти е черен света-твой проблем.
  • 24 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ":

    Извинявай,поста ми е към №17 Копроним..
  • 25 Некъф

    22 5 Отговор
    Аз също предпочитам гръцките курорти, но определено е по-скъпо. Не много обаче. Разликите са големи обаче. Таверните предлагат много добра храна, докато у нас по черноморието храната по ресторантите е много зле. Морската вода е много по-чиста в Гърция, несравнимо по-чиста, но и много по-солена, несравнимо по-солена. Сезонът им е двойно по-дълъг. Спокойствието и сигурността е на високо ниво.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Бай Ой":

    Ти от сибствен опит ли се изхождаш или просто питаш...е,ако не знаеш какво е студио и си се въргалял по подобни вертепи е разбираем въпроса ти.
  • 29 Зорба гъркът

    24 7 Отговор

    До коментар #18 от "асдф":

    Явно си голям мазохист щом си завел малолетните си деца на Черно море, на мен са ми казвали че ако се спънеш два пъти в един и същи камък значи нещо ти куца в главата, та и при мене така се случи два лета поред с малки деца на българското л................ рие и на третия ден хайде към София за да сваляме температура и да се борим с повръщане насред летни горещини, и като смених дистинацията с 360 километра южно Централна македония, спрях даже да нося и торбата с лекарства която беше незаменим артикул от багажа за родното Черноморие, само да вметна че все повече и повече автомобили с Варненска и Бургаска регистрация забелязвам в Гърция, правете си изводите вие защо са били 1000км път за да отидат на истинско море не на вонящо на фекалии, хайде със здраве.

    Коментиран от #37

  • 30 Йосип Броз Тито

    11 5 Отговор
    Последна грижа са ми гърците, влязох да видя тая кака горе на снимката... Друго не ме интересува от статията.
  • 31 Самата истина

    9 15 Отговор
    Идете в Турция и повече няма да споменавате за Гърция
  • 32 глупости

    13 3 Отговор

    До коментар #17 от "Константин 5 Копроним":

    мен ме приемат много дружелюбно, вероятно имаш вид на джипси
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 мими

    14 0 Отговор
    Няма значение вота има значение че Гърците обедняват прогресивно.
    До преди време нямаше клошари и такива да спят в кашони сега има в голевите градове.
    Нямаше пияни ученици сега има доста-
  • 35 гнида

    4 3 Отговор
    тия за кво ривът ? Ми да зимат други туристи , от лайноморието има бол дгд , не ми пука за грееце !
  • 36 vasik atanasova

    8 2 Отговор
    мацката е яка !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Маляки

    15 15 Отговор
    Егаси кефа отиваш на море с 2 щайги домати,щайга с буркани мръвка,туба ракия,колата натоварена като Титаник... обаче кой кат тебе в Гърция си на почивка!!!
    Първата вечер прежалваш някоя кинта,вечерята е задължително на кръчма с доволно количество селфита които качваш във фейса по малко следващите дни и чакаш лайкове и въхищение от простолюдието.Оставащите дни я караме по кротко,че тия гърците дете от майка взимат.Сутрин принцески,на обяд ще сготви жената някоя манджария(нищо че е на почивка,всеки си има задължения),вечер буркан с мръвки от село ще пекнем и така до края на баровската ни почивка!
    Обаче целия свят видя че сме на почивка в Гърция,хак да им е на хейтърите!

    Коментиран от #48, #51

  • 39 чурка

    15 4 Отговор
    а българите 90 %ни докараха до просешка тояга
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бургазлия

    4 11 Отговор
    Бг.черноморието го осрахте вие,зорба гъркът,госта,ципрас,и други подобни на вас.
    Тези кочани,дамски превръзки,фасове и т.н.
    Ги хвърляте вие.Морето ни е чисто,с изключение на юли и август. Отивайте да се..те в Гърция,по-добре за нас.

    Коментиран от #42

  • 42 Софиянец

    18 5 Отговор

    До коментар #41 от "Бургазлия":

    Само да кажа на Бургазлията че аз на море ходя юли и август, през зимата като е чисто ако искаш се къпи ти в чистото Черно море с вълни по 2 метра, в Гърция е кркстално чисто целогодишно, защото там бетонни мастодонти няма, в млките населени места канализация няма, всичко се извозва от септичните ями и се преработва в пречиствателните станции, гллбите за изхфърлени фекални вои в морето са жестоки и се налагат безкомпромисно, виждал съм на кея как идва камиона и изпомпва съдържанието на тоалетните на рибарските кораби, виждал съм също как налагат глоби по 300 евро за улов на октоподи под 500гр.,и ако не платиш белезниците и в Астиномията и няма излизане, вярно по плажа се разхождат много негри, пакистанци, и всякакви други азиатци който предлагат всякаква китайска кинкалерия, но са по ниски от тревата, правил съм си експерименти като съм си оставял телефона на видно място, и съм го наблюдавал скрит, не смеят да го докоснат не да го откраднат, защото знаят какво ги чака в Астиномията, колата ми 6 дена си стои отключена отвън на улицата и никои не я докосва, ха вие ми кажете как да отида на Родното Черноморие, като не знам кога ще ме ограбят, или ще ми сервират развалена храна,

    Коментиран от #43

  • 43 Бургазлия

    5 3 Отговор

    До коментар #42 от "Софиянец":

    Няма лошо софиянец,сигурно си и кореняк софиянец,само казвам че ми е по-добре като
    ходите в Гърция на море.Нали и вие "столичани" не искате ние от провинцията
    да идваме в столицата.Хайде със здраве.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 поздрав от Лефкада

    6 4 Отговор
    На зле вървят нещата, явно много са го закъсали БГ хотелиерчетата щом вече и на патриотична струна почнаха да свирят.А тук морето е фантастично,времето -топло и току що хапнахме със семейството една синагридка около 4кг ,дето си я хванах сам нощес...лимоните са от градината на хазаите-приветливи и засмени хора,готови да услужат по всяко време,сиренето е истинско а за 36 еврака-апртаментче с две стаи,кухненски бокс с всичко необходимо,паркинг и wi-fi-безплатни басейн, барбекю и малка детска площадка, а като ме видя да заключвам колата ,хазяина се засмя и ме успокои че тук не помни нещо да е изчезвало.Абе-кеф и идилия,жалко че съм само 20 дни ,ама ще направя всичко възможно да остана поне още 20.А пък хотелиерчетата да не се нервят толкова-по някое време ще се появят английските и скандинавски пияници ,та белким позакърпите малко нещата.Айде наздраве ,че ще ми се стопли бирата...P.P-Пък ако има някой по Гьокчеада да казва как е нататък ,че мисля септември да отскоча и до там за десетина дни на риболов.
  • 46 чиче

    7 4 Отговор
    Гьрците и след 100 години ще живеят по добре от нас.И там се краде ама по малко
  • 47 Фен на БМВ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Охи":

    Кога почивали гърците? Август като затворят 80% от фирмите, къде ходят? Да прекопаят маслините ли? Живял съм повече от теб в Гърция. Почиват си лятото, сезона е юли-август. Естествено и в другите месеци се почива, но изказването ти няма нищо общо с реалността.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Патриот

    4 2 Отговор
    Преди няколко години се появи един лаф(не е мой)
    "Тая година ще почивам в Гърция, че за Созопол нямам пари".

    Без да съм бил в Гърция ми е ясно за какво иде реч.
    Няма нищо безплатно по българсокото черноморие - платен паркинг, платен чадър, платен шезлонг, завишени цени на храните и напитките на плажа. Мъка! Пари от всичко. Служителите на минимални заплати, че дори и работи един месец без пари.
    Бай Ганьо иска от 3 месеца сезон да живее охолно цяла година, ама нещо не му ес получават нещата. Даже и "работници" вче няма. Трябва нов внос тъмнозелени. Да, ама аз като давам по 130-150лв за нощувка искам усмихнат и приятен на външен вид персонал, а не някой тъмен субект, от Судан, Етиопия, Ирак, Столипиново или Максуда в бяла престилка.
  • 50 поздрав от Лефкада

    6 2 Отговор
    Днес минах през едно рибно магазинче в Нидри и си купих 2кг паламуд за 14 €.Като го претеглих после излезе 2,3 кг. Сега попадам на една публикация във ''Факти'' , че по нашенско вървял 18лв/килото и понеже съм неграмотен ,моля за помощ да ми каже някой колко ми излиза килограма в Гръчко.Май пак се прекарах,а...А сарделата от магазина,прясно уловена (не замразена) и хамсийката-3 до 4 еврака..скъпотия да му се не види,ама като ме мързи да ставам сутрин рано и да си взема направо от рибарите по 2,5 евра...така де ,всеки си плаща гяволъка!!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: