Last news in Fakti

2 Юни, 2019 22:00 1 829 8

Тревога в САЩ заради морбили

  • морбили-
  • сащ-
  • епидемия-
  • ваксини

Засегнатите от морбили от началото на годината са близо 1000

Тревога в САЩ заради морбили - 1
Снимка: Shutterstock

Случаите на морбили в САЩ са достигнали най-високото си ниво от 25 години, съобщи AFP. Ако епидемията продължи след лятото, САЩ могат да загубят статута си на страна, "изкоренила" морбилите, предупредиха американските санитарни власти.

Засегнатите от морбили от началото на годината в САЩ вече са 971, оповестиха американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията. Броят им е рекорден, като се има предвид, че 963 случая на морбили бяха регистрирани през цялата 1992 години.

През 2000 година бе обявено, че САЩ са "изкоренили" морбилите, след като тази цел бе поставена през 1966 г. с началото на ваксинацията срещу заболяването. Терминът е свързан с липса на предаване на заболяването в разстояние на 12 месеца в определен географски район.

Сега епидемията върлува в района на Ню Йорк. Тя започна на 30 септември 2018 г. в Ню Йорк и на 1 октомври същата година в съседния окръг Рокланд. Ако не ѝ бъде сложен край през следващите 4 месеца, страната няма да може да се гордее, че е "изкоренила" морбилите. Въпреки въведената от кмета на Ню Йорк задължителна ваксинация срещу морбили, в града бяха регистрирани 173 случая на заболяването през април и други 60 през май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Koko55

    7 1 Отговор
    А ся кой не се е ваксинирал?
  • 2 Харлем

    9 1 Отговор
    Да не си мислете , че само в България има цигани .

    Коментиран от #6

  • 3 .....

    5 1 Отговор
    И в България са почти 1000.
  • 4 Пънкар

    4 1 Отговор
    В Америла негрите им пръскат свинкетите небги мислете.
  • 5 Усмивката

    5 0 Отговор
    Айде пак размиване.За САЩ. А за Румъния и случващото се там ....нищо.А електората блее, и цъка с език.
  • 6 Borislav Popov

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "Харлем":

    Че то тази болест да не ходи само по циганите ве каскет ? През миналата 2018 г. случаите на разболялите се от морбили в Русия са точно 2538 човека, като 1414 от тях са деца до 17 години. Но тук на никого не му е интересно за Русия, важното е да се знае, че в проклетата Америка, цели 971 човека са се разболяли ! Тъкмо да може някоя платена руска подлога като теб да вметне уж случайно и за циганите , а останалите руски подлоги да му пригласят, че ето, САЩката е готова да се разпадне!

    Коментиран от #7

  • 7 Харлем

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Побърза да направиш справка за Русия ! Какво общо има Русия с мизерията в негърските и латиноските гета в САЩ ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.