Last news in Fakti

2 Юни, 2019 15:50 30 545 171

Русия показа уникален документ (СНИМКИ)

  • ссср-
  • русия-
  • документи-
  • молотов-
  • рибентроп-
  • германия-
  • хитлер

Документът е открит през 1992 година

След 80 г. Русия за пръв път публикува съветския оригинал на пакта Рибентроп-Молотов от 1939 г. между СССР и хитлеристка Германия. Двете тоталитарни държави си разпределяха тайно сферите на влияние, като установиха обща съветско-германска граница с подялбата помежду им на Полша. Впоследствие СССР напада Финландия и присъединява териториите на Литва, Латвия, Естония, Бесарабия.

В СССР съществуването на секретния протокол към договора за ненападение се отричаше. Той беше открит през 1992 г. и за пръв път се публикува едва сега. Сайтът на фондация "Историческа памет“ за пръв път публикува сканиран оригиналния Договор за ненападение между Съветския съюз и нацистка Германия от 23 август 1939 г. и секретното допълнение към него. Публикацията се появи на сайта на 31 май.

Сканираният документ е предоставен от фонда на Историческия и документален департамент на руското външно министерство. Договорът за ненападение, подписан от външните министри Молотов (СССР) и Рибентроп (Германия), е дълъг само две страници, тайният допълнителен протокол към него, който разпределят зоните на влияние между СССР и хитлеристка Германия в Източна Европа - страница и половина. Самият пакт е бил публикуван незабавно след подписването, информацията за допълнителния протокол се е пазела с гриф "строго секретно“, макар че много скоро е изтекла чрез дипломатически кръгове.

През 1948 г. секретният протокол по фотокопията на незапазилия се германски оригинал са публикувани в сборник на Държавния департамент на САЩ "Нацистко-съветските отношения. 1939-1941 г.“. В СССР, обаче, съществуването на тайния протокол, съхраняван в архива на ЦК на КПСС, категорично се е отричало.

През 1992 г. след разсекретяването на протокола, той е бил открит от историка Дмитрий Волкогонов. Върховният Съвет и германския Райхстаг не са били запознати с текста на "Секретният допълнителен протокол“, той не е бил ратифициран от парламентите и де юре е лично споразумение между Хитлер и Сталин, който е присъствал на подписването му.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    84 166 Отговор
    Айде червени кхмери коментирайте как Сорос го е измислил.

    Коментиран от #12

  • 2 Нео

    84 166 Отговор
    И тук историята се повтаря. Путинска Русия отново посяга на независимостта и териториалната цялост на редица свои съседи погазвайки подписаните договори и международното право.

    Коментиран от #138, #159, #171

  • 3 Руските свине

    95 183 Отговор
    Винаги са лъгали и отричали всяка своя мерзавщина.50 години лъгаха, че те са тези, които са извършили Катинското клане, сега лъжат, че не се намесват с войски в Украйна и, че не те со свалили пътническия Боинг. Въобще Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже!

    Коментиран от #28, #133, #139, #157

  • 4 Пумияр, толбухин,

    60 127 Отговор
    Е сега ушанки прости, нещо да кажете в свое оправдание, тролче та и вие сте на ход, как ще защитите путинистан.... 😂😂😂😂

    Коментиран от #43

  • 5 СссереМ

    57 104 Отговор
    Русопитеците са в шок и ужас,още не са им спуснали опорките,един път и аз да кажа-ЕВАЛА ФАКТИ,досега всички червенотиквеновчета все спореха и умуваха за тоя договор,айде ето ви го черно на бяло,само дето ви трябва преводач-вие и руски не знаете!
  • 6 Баба Ванга

    63 98 Отговор
    Ако не беха САЩ,сега пивото у маскве кеше да е пет райхмарки,а българите ке одиха на почивка у Одрин и Цариград.

    Коментиран от #162

  • 7 Само питам

    52 94 Отговор
    А Путен защо не е поканен в Нормандия по случай 75тата годишнина от дебаркирането ?
    А да ,защото Съветска Русия е съюзник на Хитлер в началото на войната . И докато Германия намери сили и воля да изкорени империалистическите си амбиции ,то Русия не направи това -те процафтяват там и днес .

    Коментиран от #17, #151, #167, #169

  • 8 Доктор Охболи

    104 39 Отговор
    И какво сте се разпалили такива долукоментиращите? Текстът на договора е известен от години. Секретният протокол не е кой знае каква сензация. Аз друго искам да питам, къде в този договор за ненападение се чете , че СССР и Германия са съюзници и се договарят да разделят Полша?

    Коментиран от #13, #15

  • 9 Kcaniba

    37 30 Отговор
    Руснаците не са комуниспи, а стален и евреите - са!!
    Това че сталин и евреите са прамиле различни звени е известно и не се отрича!!
    За тайният протокол също се знае отдамна.
    Та какви рушняци ви гонят, бандери!!!

    Коментиран от #57, #163

  • 10 ДС фриц полковник

    54 17 Отговор
    Аз се чудех защо Германия в момента е най-развитата икономически, финансово и технологично държава, не само в Европа, а и на практика Европа е нейна колония в момента, чудех се защо Германия е пълна с руснаци, а 90% от руснаците живеещи в Русия карат немски коли, а то каква била работата, та те са си били ортаци още по време на военните действия през втората световна война, според тези документи и факти....
  • 11 Иван

    68 24 Отговор
    За този договор се знае много отдавна,мЪ американоджендърчетата от къде да знаят.

    Коментиран от #14

  • 12 Бачо Киро

    54 15 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Аз очаквах да обвиниш руснаците, че първи са го нарушили, а ти нищо...

    Коментиран от #77

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Томов

    26 48 Отговор

    До коментар #11 от "Иван":

    Всички, които назовават някого "джендър" с цел да го обидят или засегнат, страдат от идиотизъм. Да обясня защо: защото идиотизмът е тежка форма на олигофрения, при която страдащите от него издават звуци, често несвързани с никакъв смисъл, но изразяващи емоции, най-често негативни. Т.е., не мисля, че идиотите, които употребяват "джендър", са напълно лишени от емоционален живот, но е ясно, че се нуждаят от разбиране и лечение, ако последното е възможно

    Коментиран от #16, #134, #140

  • 15 СссереМ

    22 32 Отговор

    До коментар #8 от "Доктор Охболи":

    Абе знам че не знаеш руски,обичаш само копейките ама ще ти подскажа-стр.3 по нагоре,и границите са описани.

    Коментиран от #19, #26

  • 16 Иван

    25 4 Отговор

    До коментар #14 от "Томов":

    Запомни, истината не е обида
  • 17 Бачо Киро

    57 29 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Май ти куца много историята... Я кажи кой подпомогна Германия за да има ПСВ, да я загуби и после изведнъж да може да направи ВСВ? А? А изказването "ще помагаме и на Германия, и на Русия и ще се обединим срещу който нападне първи"? А клатенето на мъдури докато Германия гледа на изток и чак след падането на Франция се сещат, че всъщност са във война с Германия? Така наречената Phoney War... Май са чакали друг развой лешоядите САЩ, Англия и Франция, та са се изненадали анално френските миндили... Немски офицери са заявили пред съда, че тогава са можели да пречупят Германия за 2 седмици. Та нямаше да има нужда от Нормандия, ако не бяха сметкаджиите от САЩ най-вече. Откъде да знаеш ти обаче, в твоята глава са само рушняци, Путин, одеколон и тн...

    Коментиран от #22

  • 18 ПОЗНАВАЧ

    26 46 Отговор
    Нормалните руско-съветски лъжи и лицемерие, нищо ново.
  • 19 Доктор Охболи

    33 24 Отговор

    До коментар #15 от "СссереМ":

    Тъпан, я ми кажи думите "в случай на териториално-политическо преустройство на областите влизащи в състава на Полската държава..." дали означават: "ще нападнем заедно полша и ще си я разделим"?
    "В случай, че дъщеря ти става за .бане,ще проявя интерес към нея" и "ще на.ба дъщеря ти" едно и също ли е? Словоблудник.

    Коментиран от #86

  • 20 Бай хой

    53 31 Отговор
    Четете коментарите и преценете кои искат да унищожат България. Пояснявам. Със този пакт се узаконява прехвърлянето на южна добруджа на България. Благодарение на деветосептемврийското народоосвободително въстание и присъединяването към антихитлеристката коалиция и благодарение на СССР България излиза от ВСВ с увеличена територия. Ако този пакт не бе подписан от СССР щяхме да загубим не само Добруджа а България щеше да бъде поделена между съседите както са искали Великобритания и Франция.

    Коментиран от #23, #34, #141

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Само питам

    26 39 Отговор

    До коментар #17 от "Бачо Киро":

    Стига си защитавал агресивната руска кочина бе путлераст. Видно е, че на 23 август 1939 година, когато е подписан Пакта съдбата на Полша и, прибалтийските републики и Финландия е решена. Фактически това е началото на ВСВ. Фините обаче дадоха отпор на руснаците и спасиха страната си, без близките до Русия територии.

    Коментиран от #25

  • 23 БСП ДПС Евророма

    25 10 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Не лъжи. Става 1940 г и извличаме полза от Тристранния пакт

    Коментиран от #33

  • 24 На войне как на войне

    18 10 Отговор
    Какво има да се коментира споразумение, което не е ратифицирано от парламента. А и какво значи лично споразумение между лицето А и лицето Б пък в същото време подписано от лицата Ц и Д?
  • 25 Доктор Охболи

    25 8 Отговор

    До коментар #22 от "Само питам":

    А вземи чети малко какво са спасили фините, че такива малоумни полуграмотни тъпанари до гуша ми дойдоха. Хал хабер си нямаш от историята съветско-финската война, ама пише.

    Коментиран от #29

  • 26 Бай хой

    54 17 Отговор

    До коментар #15 от "СссереМ":

    Неграмотник я кажи кои точно полски територии са окупирани от СССР? И как Полша капитулира на 14.09.1939г. а СССР я напада на 19.09.1939г. обясни и по каква причина година по рано Полша си поделят Чехословакия заедно с Унгария и Германия. Що не ревеш за това?

    Коментиран от #27

  • 27 Доктор Охболи

    30 11 Отговор

    До коментар #26 от "Бай хой":

    Не реве, защото не знае нищо. В опорките му пише друго.
  • 28 Гюрза

    22 25 Отговор

    До коментар #3 от "Руските свине":

    Амън от краварски червей..Россия е виновна за най големия холокост,има го в Гинес..изтребването над един милиард индианци,даже Хитлер е взел,,назаем,,лагерите на смъртта от щатите..а за Катин,руснаците признаха своята вина,още през 1990 год..22000-поляци са разстреляни от НКДВ,по заповед на Сталин.

    Коментиран от #30, #31, #142

  • 29 Само питам

    21 32 Отговор

    До коментар #25 от "Доктор Охболи":

    Финландия спаси независимостта се бе путлераст. Рашките бяха приготвили финландска съветско правителство.

    Коментиран от #35, #59

  • 30 Само питам

    19 49 Отговор

    До коментар #28 от "Гюрза":

    Единствено путлерастите не знаят, че Русия е Империята на злото.

    Коментиран от #170

  • 31 Доктор Охболи

    16 17 Отговор

    До коментар #28 от "Гюрза":

    Да признаеш нещо и да си го извършил наистина, са две различни неща. Русия тогава призна това поради политическата конюнктура и желанието да се хареса на запада.
  • 32 Yafa

    17 11 Отговор
    Това е по-скоро проект.... Даже не изглежда като окончателен документ?
  • 33 Бай хой

    32 14 Отговор

    До коментар #23 от "БСП ДПС Евророма":

    Каква полза от тристранния пакт бе неграмотник? Оста е разбира и няма думата. Всичко и е отнето. Понял. Тогава както и при едно бъдещо преразпределение на Балканите тежката дума ще е на Русия. Първата световна нали имаха Брест литовски договор. Заради него ни взеха Одринска и Беломорска Тракия, западни покрайнини, Македония и Добруджа. Ако не бяхме тръгнали с СССР след втората световна България щеше да престане да съществува а българите щяха да последват съдбата на сънародниците ни останали в западната сфера на влияние. Потърси ги в Тракия и Македония извън границите ни.

    Коментиран от #38, #62

  • 34 Само питам

    19 32 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Защо лъжеш, бе руска подлого, че Пакта не връща Южна Добруджа? Лъжете повече и от руските си господари!
  • 35 Доктор Охболи

    14 13 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    Тъпан, спаси я като капитулира и прие всички искания на СССР, което можеше да направи и без война. :) Ти даваш ли си щерката, не разбрах? Или си пъпчив тинейджър?

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хисторик

    31 8 Отговор
    За такъв договор се молеле и Франция и Ангилия, не е тайна че цялото Кралско семейство заедно със всички благородници са били симпатизанти на Хитлеристите от Германия! Премиера Чембърлейн дори е сключил договор който вклюпва Англия да не напада Германия докато войските на Райха са на Източния фронт!
  • 38 Само питам

    19 32 Отговор

    До коментар #33 от "Бай хой":

    И сега какво? Руската мръсна измет, която до вчера отричаше съществуването на секретното допълнение към Пакта сега изкарва, че България едва ли не съществува благодарение на него!

    Коментиран от #39

  • 39 Гост

    16 6 Отговор

    До коментар #38 от "Само питам":

    А земята може ли да бъде деновременно и плоска и кръгла? Само питам...

    Коментиран от #41

  • 40 Само питам

    14 35 Отговор

    До коментар #35 от "Доктор Охболи":

    Руските агресори щяха да срещнат доброволци от САЩ, Канада, Франция и други държави, които подкрепя а Финландия в борбата и срещу руските агресори. Заради агресията си кочината бе изключена от ОН. Преди нея бяха изключени други агресори като Германия и Италия.

    Коментиран от #44, #56

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Евангелие от Лука

    8 2 Отговор
    Понеже няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе наяве.

    Лука 8:17
  • 46 Гост

    12 5 Отговор

    До коментар #41 от "Само питам":

    Ти не ме мисли мен, а ми отговори на въпроса. Айде, умния. Постоянно питаш, би трябвало вече да си понаучил нещичко.

    Коментиран от #49

  • 47 Само питам

    9 13 Отговор

    До коментар #44 от "Доктор Охболи":

    Това, за което говориш е необходимото условие да си русофил бе приятелю.

    Коментиран от #50

  • 48 Хисторик

    20 12 Отговор
    Продължавам:още при подписването на договора Сталин е знаел че Фашистите няма да го спазят трябвал му е буфер в пробалтика на Сталин за да има време съвецките войски да се изтеглят по време на нападението! С финската кампания Сталин подлъгва че СССР ще бъде лесна плячка и нещата са изчислени, да сварят Хитлеровите войски точно където иска Сталин през зимата!

    Коментиран от #52

  • 49 Само питам

    12 26 Отговор

    До коментар #46 от "Гост":

    Въпросите ги задавам аз, и досега никой путлераст не е отговорил смислено. И няма да отговори.

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Само питам

    15 20 Отговор

    До коментар #48 от "Хисторик":

    Сталин знаел!!!!! Русофилите го изкарахте на всичкото отгоре и ястовидец! Свети Сталин Ясновидеца!

    Коментиран от #55

  • 53 Само питам

    10 11 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Обидите едва ли намаляват злобата и безсилието, които са те обхванали. Най-много да получиш инсулт.

    Коментиран от #58

  • 54 Хисторик

    19 10 Отговор
    Само слепец не би видял че ВСВ е цел завладяването на Русия и Републиките и избиването именно на евреите които са в Полша и СССР! Съюза срещу СССР е бил доста по широк от Германия, Япония, Италия! Сталин обаче обърква плана на алчните за ресурси със своето надтъпленке на Запад и съюза променя се проненят настроенията!

    Коментиран от #135

  • 55 Бесен Язовец

    17 9 Отговор

    До коментар #52 от "Само питам":

    Не бе Сталин е бил наивник като теб!

    Коментиран от #68

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 322

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    Ние не сме бандери, а българи! Народ, към който ти не принадлежиш!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Монгола

    18 12 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    Фиките са загубили бе умник, 20% от територията си и то тези 20% които са най богати! Това са руски земи впрочем както и фините са руснаци!

    Коментиран от #63, #71

  • 60 Питър

    27 11 Отговор
    А договорът за четирите бази на американската окупационна армия в България чел ли го е някой?

    Коментиран от #61

  • 61 Пан

    21 6 Отговор

    До коментар #60 от "Питър":

    Безплатно, за вечни времена! Костов го е разписал.
  • 62 БСП ДПС Евророма

    17 25 Отговор

    До коментар #33 от "Бай хой":

    Пълни глупости. Русия винаги е била против обединена България, и още съпротивата ѝ срещу Съединението 1885 го доказва. Единствената причина Добръуджа да не е присъединена към СССР след войната, е щастието да не граничим с тях. Защото няма техен съсед неокраден и ощетен от кочината!!

    Коментиран от #80, #125

  • 63 Само питам

    17 15 Отговор

    До коментар #59 от "Монгола":

    Можеш да видиш тия заграбени от руските дегенерати територии днес в какво положение са и как изглеждат финските селца само на няколко километра от тях.

    Коментиран от #64, #67

  • 64 Монгола

    12 8 Отговор

    До коментар #63 от "Само питам":

    Ати можеш ли да ги видиш?

    Коментиран от #66

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Само питам

    11 11 Отговор

    До коментар #64 от "Монгола":

    Ами има снимки в нета бе умник. Можеш да сравниш.
  • 67 Бесен Язовец

    9 6 Отговор

    До коментар #63 от "Само питам":

    Във финските посьолъци живеят само мъже жените са в женски посьолъци, при руснаците е мешано мъже с жени!
  • 68 Само питам

    10 13 Отговор

    До коментар #55 от "Бесен Язовец":

    Сталин е бил психопат.

    Коментиран от #69

  • 69 Бесен Язовец

    13 10 Отговор

    До коментар #68 от "Само питам":

    А Чърчил е бил садист!
  • 70 Kcaniba

    9 20 Отговор
    Русофилията е в траур. Треска ги тресе, кръв повръщат!
  • 71 322

    10 5 Отговор

    До коментар #59 от "Монгола":

    Вие и българите ни изкарвате руснаци, ама не сме!

    Коментиран от #74

  • 72 Гюрза

    17 8 Отговор
    А щатите кога ще признаят..за заразяването/изтребването/ на индианците с морбили,чума,тиф..давали са им,,помощи,,одеала и дрехи пълни с бацили.геноцид по американски-,,Genos,,лат.дума,означава..унищожаване на едно племе,или нация.
  • 73 Усмивката

    9 4 Отговор
    Румяна Костова от днес е свалена като главен „трол” по разпределение Източните Балкани.
  • 74 Професора

    9 9 Отговор

    До коментар #71 от "322":

    Монголо татари сте, идвате от степите които са на територията на днешна Русия!

    Коментиран от #84, #137

  • 75 Гост

    13 4 Отговор

    До коментар #65 от "Само питам":

    хахаха...сега пак "путиноид"...защо ис така фиксиран върху тая думичка? де ни би да си имал неприятно сексуално преживяване с подобен човек? само питам...

    Коментиран от #78

  • 76 Истината

    11 10 Отговор
    На 22.09.1939 година бойната дружба между нацистка Германия и Русия е закрепена от с в местен военен парад в Брест, превзет по-рано от фашистите и предаден на руснаците съгласно договора.

    Коментиран от #79, #83

  • 77 Българин.

    8 8 Отговор

    До коментар #12 от "Бачо Киро":

    До историка и всички,, Руснаци. Защо още през ПСВ, Германия заплаща един милион тогавашни марки на Руският цар да се оттеглят от войната. Защо точно имперските генерали финансират пуча в Русия, защо до 39 година обучаващите офицери са немскоговорищи. И преди да започни те да оплювате и да се излагат добре прочетете историята и фактите. А за Полша е ясно от години, Германия и СССР си я поделят. Както и част от Ромуния получават от Германия след капитулацията...,
  • 78 Сексопатолог

    10 16 Отговор

    До коментар #75 от "Гост":

    Путиноида е сексуално объркано същество, латентен хомосексуалист. Но обожава Путин и руснаците и винаги изува гащи и застава в поза партер.

    Коментиран от #81

  • 79 Доктор Охболи

    5 9 Отговор

    До коментар #76 от "Истината":

    Не, това е лъжа.Германия и СССР не са съюзници. Протоколното предаване на града не може да се нарече парад.

    Коментиран от #91

  • 80 Бай хой

    20 11 Отговор

    До коментар #62 от "БСП ДПС Евророма":

    И пак лъжи и измислици от НПО. Що не се понапънеш и да понаучиш кой заплаща обединението на България. Високата порта си иска инвестициите за жп линиите и инфраструктура. Как така Русия ще е против а ни изплаща дълговете като се отказва от дълга който им дължат турчолята. Проклети продажници не се посвенихте да се гаврите с историята и народа на България.

    Коментиран от #92, #104

  • 81 Гост

    4 5 Отговор

    До коментар #78 от "Сексопатолог":

    вероятно го знаеш от личен опит? продължавай да споделяш...
  • 82 Варна

    15 9 Отговор
    Чудесно, че е публикуван договора! - За повечето ценители на историята това е хубав ден защото имат възможност да обогатят познанията си и да допълнят представата си за събитията, не преразказани от някого! Разбира се начетох се и на много простоии като коментари да се обърна към трола с многото никове, който така самоотвержено пише лозунги в обида на руснаците. - Пич, колкото и да се стараеш да сменяш никовете и да пишеш под различни имена, личи от километри че си един и същ! Словоредът ти е еднакъв навсякъде!
  • 83 Монгола

    14 6 Отговор

    До коментар #76 от "Истината":

    Е британската кралица ги поздрви с високо вдигната ръчичка и извика Зик Хайл!

    Коментиран от #100

  • 84 322

    7 16 Отговор

    До коментар #74 от "Професора":

    Българската народност е съставена от българи, славяни, авари, кумани и печенеги. Въпросът е, че нямаме общо с руската измет!

    Коментиран от #85, #87

  • 85 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #84 от "322":

    не съм професор, ама само да ти кажа, че няма етнос "българи"...аварите, куманите, печенегите са азиатски номадски племена, иначе казано - цигани...та ако ти се гордееш с циганския си произхода - това друго нещо

    Коментиран от #88, #103

  • 86 СссереМ

    5 9 Отговор

    До коментар #19 от "Доктор Охболи":

    А КАКВО ОЗНАЧАВА ТОЧКА 2 ОТ АНЕКСА МИСЛИТЕЛЮ?

    Коментиран от #89

  • 87 Професора

    5 7 Отговор

    До коментар #84 от "322":

    Нищо общо само дето са славяни и руснаците и българите! Руси със сини очи българи няма а като излезеш по улиците 50:50 кафяви очи със зелени и сини! Ще има да чакаш за чистокръвните българи на Аспарух и още тогава са се мешали с татари!
  • 88 Професора

    8 0 Отговор

    До коментар #85 от "гост":

    Тука ме убиди, ако ми видиш очите ще видиш истински куман след 1300 г.!

    Коментиран от #90

  • 89 Доктор Охболи

    3 7 Отговор

    До коментар #86 от "СссереМ":

    О, ти успя да прочетеш ЦЕЛИ 2 страници? Бравос за такива усилия! С гугъл преводача ли се справи? По-долу съм отговорил на този въпрос. Чети, то , четенето, сляпото окато прави, както е казал Дядо Вазов...

    Коментиран от #108

  • 90 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #88 от "Професора":

    тюх, аз бях решил, че си наи98тин професор, ама това Убиди ме осъзна, че си поредния неграмотник...

    Коментиран от #93, #94, #96

  • 91 Истината

    11 6 Отговор

    До коментар #79 от "Доктор Охболи":

    Е, че от 23.август 1939, когато е подписан Пакта до 22 юни 1941хгодита нацистка Германия и Русия са първи приятели и съюзници, заедно си поделят Полша и описаните в Пакта държави а Русия снабдява Германия със стратегически суровини, като по този начин подпомага агресията и срещу Европа.

    Коментиран от #95

  • 92 БСП ДПС Евророма

    7 10 Отговор

    До коментар #80 от "Бай хой":

    Не НПО окраде всички руски съседи троле. Много крадете и лъжете. Затова и закономерно ще сте китайска провинция скоро.
  • 93 Истината

    12 11 Отговор

    До коментар #90 от "гост":

    Е, че руските тролове подменят темата за да отклонят вниманието от факта, че нацистка Германия и Русия са били съюзници.
  • 94 Професора

    6 3 Отговор

    До коментар #90 от "гост":

    Не съм професор по литература и бг език!
  • 95 Доктор Охболи

    15 6 Отговор

    До коментар #91 от "Истината":

    Ама вярно ли? Значи когато СССР последен подписва пакт за ненападение с Германия, това го прави съюзник? А другите са света вода ненапита? И къде бляха Франция и Великобритания при нападението над Полша? Нямаха ли тия държави СЪЮЗНИЧЕСКИ договори с Полша? Защо не се намесиха? Защо през 1938 г. се случи Мюнхенския сговор? Давай, разказвай ни истината...

    Коментиран от #97

  • 96 Монгола

    6 1 Отговор

    До коментар #90 от "гост":

    А ти си един грамотник, който пише с цифри и букви едновременно в думата хахахаха!!??

    Коментиран от #98, #99

  • 97 Истината

    7 9 Отговор

    До коментар #95 от "Доктор Охболи":

    Е, че единствено нацистка Германия и Русия имат тайна крадеца за подялба на Европа, бе умник. Разбира се, че са съюзници е агресори.

    Коментиран от #101, #160

  • 98 Истината

    9 10 Отговор

    До коментар #96 от "Монгола":

    Е, че е смешно русофил да говори за грамотност.
  • 99 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #96 от "Монгола":

    хехе, просто дебели пръсти , но правилна забележка, човек трябва внимателно да блъска по клавиатурата, че иначе ще заприлича на половината от пишещите тук...:)

    Коментиран от #102

  • 100 Иститата

    8 6 Отговор

    До коментар #83 от "Монгола":

    Е, че кадрите са от 1933 година. Кралицата тогава е била на 7 години бе русоид.
  • 101 Доктор Охболи

    11 3 Отговор

    До коментар #97 от "Истината":

    Ти ,разбира се, си чел всички останали договори... Пък то и няма нужда от секретни протоколи между другите, те ачик ачик разпердушиниха Чехословакия, позволиха аншлуса на Австрия... давай, ръси още истини, забавен си.

    Коментиран от #107

  • 102 Бесен Язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #99 от "гост":

    Г**** ти е дебел!
  • 103 322

    6 2 Отговор

    До коментар #85 от "гост":

    Бойното облекло на Аспаруховите българи е било аварско. Печенегите нападат Византия, когато България е била под византийско владичество. И след като Византия ги разгромява, ги разселва в днешният Софийски регион. И за кумани и авари има достатъчно извори.

    Коментиран от #105

  • 104 само истината

    10 10 Отговор

    До коментар #80 от "Бай хой":

    Я кажи сега как Русия е продала Алясказа да изплати българските дългове 😉

    Къде я учите тая история -не знам . Русия е върл противник на Съединението. И контактува с Турция , иска Турция да ни нападне заради нарушаването на Берлинския договор. Но и Верикобритания също контактува с Турция и и припоръчва да не се намесва . Така Съединението става факт.

    Коментиран от #109

  • 105 Професора

    3 3 Отговор

    До коментар #103 от "322":

    На баба ми сестра и са я водили в института по антропология към БАН 1984г.да и иследват гените! Те са от едно кюстендилско село сгушено между едни хълмове където много турци и славяни не са се въртели. стигнали са до извода в БАН че гените на сестрата на баба ми са много чисти и са на кумани а не на пра-българи!

    Коментиран от #113, #154

  • 106 Варненец

    10 7 Отговор
    България се присъединява към СССР и Германия. Но Сталин си е имал други неща в предвид. Защо не помогна на Полша а ги удари в гръб. За да имат обща граница и Сталин да удари пръв. За пореден път България е прецакана. Много лаят русоробите за другите държави. Но те си отвориха архивите и се водя, хибави, лоши_това е. Руснаците отказват под предлог че била застрашена националната им сигурност. След толкова години това си е подигравка отвсякъде. Не искат да се видят лъжите и гадните им замисли и действия. И за Катин отричаха, но когато се наложи
    архивите се появиха
  • 107 Истината

    9 10 Отговор

    До коментар #101 от "Доктор Охболи":

    Фактите са си факти, бе русоид. А и единствено руската кочина е дасекпетира данните за ВСВ до 2040 година. На всички други държави отдавна е паднала секретността.

    Коментиран от #117, #118, #161

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Бай хой

    6 8 Отговор

    До коментар #104 от "само истината":

    Русия е гарант по Берлинския договор сключен под диктата на Великобритания, Франция и Германия. Била е длъжна да се намеси със сила и да го възстанови. Факт е че не го е направила. Нещо повече изтеглила е военните си съветници за да не ппредизвика великите сили да се намесят. Къде бъркаш Аляска със събития от по-късно. Намери си документите и чети - Българо Руски протокол - 1909г.

    Коментиран от #112

  • 110 Истината

    9 0 Отговор
    Е, че дружбата между нацистка Германия и Русия датира още от края на 20-те години. Тогава на руски полигони тренират германски танкисти, като дори Гудериан и тренирал в Русия. Школата за авиатори е била в Липецк.
  • 111 Истината

    7 2 Отговор
    Е, че веднага сред подписването на Пакта Сталин изпраща на Хитлер над 500 немски антифашистки, предимно комунисти, които са намерили спасение в СССР.

    Коментиран от #115

  • 112 само истината

    6 7 Отговор

    До коментар #109 от "Бай хой":

    Така ли ? Няколко месеца по късно балканската и марионетка Сърбия ни напада и започва сръбско българската война 1885 г.

    А това за Аляска беше шега -обаче е преподавано от учителка в българско училище
  • 113 322

    5 0 Отговор

    До коментар #105 от "Професора":

    Това е нормално, защото куманите имат основна заслуга за възстановяване на второто българско царство! И въпреки, че авари и кумани са имали конфликти с българите, са им били основни съюзници. Печенегите само за 30 години приемат културата на българите и не говорят езика си.
  • 114 Доктор Охболи

    6 7 Отговор

    До коментар #108 от "СссереМ":

    И какво пише черно на бяло , бе серящия? Че при евентуално териториално-политическо преустройство на териториите и т.н. Къде пише, че на 1.09.39 Германия ще нападне Полша, а малко след това СССР ще я нападне? КЪДЕ ГО ПРОЧЕТЕ ТОВА? Стандартен договор, дори и секретният проокол не е нищо особено.
  • 115 Доктор Охболи

    4 4 Отговор

    До коментар #111 от "Истината":

    Нещо линк за тая"истина" да дадеш?Няма, нали? Защото тя е само в твоята глава и в опорките.

    Коментиран от #116, #119

  • 116 Истината

    8 6 Отговор

    До коментар #115 от "Доктор Охболи":

    Документи, открити в архивите на КГБ, свидетелстват за това как НКВД е предавало на Гестапо бежанци от Германия, надяващи се

    да намерят в СССР спасение от Хитлер

    На 5 януари 1938 година народният комисар Ежов и генералният прокурор Вишински подписват протокол, в който се съдържат имената на 45 емигранти от Германия, Австрия и други страни, осъдени на изселване от СССР. След като Сталин и Хитлер стават съюзници през 1939 година, предаването на бежанци на нацистите стана "на конвейр". До лятото на 1941 година НКВД предава на хитлеристка Германия стотици души. Мнозинството от тях са членове на разгромената от Хитлер германска Компартия. Комунистите и евреите, търсещи спасение от нацизма в СССР били изпращани на Хитлер от неговите съюзници.

    Коментиран от #120

  • 117 Доктор Охболи

    9 4 Отговор

    До коментар #107 от "Истината":

    Фактите са си факти. Факт ли е, че СССР последен подписва пакт за ненападение с Германия? Факт е. Факт ли е, че на Мюнхенския сговор всички западни държави подариха Чехословакия на Германия, като покрай нея и Полша се офайдосва с Тешинска област? Факт е. Факт ли е, че Франция и Британия имат договор за взаимопомощ с Полша, но нищо не правят, за да я защитят? Факт е. Та както казваш - фактите са си факти. Аде, остани си със здраве и иди чети.

    Коментиран от #121

  • 118 Доктор Охболи

    6 3 Отговор

    До коментар #107 от "Истината":

    Фактите са си факти. Факт ли е, че СССР последен подписва пакт за ненападение с Германия? Факт е. Факт ли е, че на Мюнхенския сговор всички западни държави подариха Чехословакия на Германия, като покрай нея и Полша се офайдосва с Тешинска област? Факт е. Факт ли е, че Франция и Британия имат договор за взаимопомощ с Полша, но нищо не правят, за да я защитят? Факт е. Та както казваш - фактите са си факти. Аде, остани си със здраве и иди чети.
  • 119 Истината

    6 5 Отговор

    До коментар #115 от "Доктор Охболи":

    На Дернбургщрасе в Берлин сред останалите табели, напомнящи на минувачите за жертвите на нацизма има и една месингова, на която са гравирани няколко дати. Тя е поставена на мястото, където преди войната се е намирал домът на бизнесмена Макс Цукер. След като Хитлер идва на власт той решава да емигрира и да се премести при сина си, който живее в Съветския съюз. Решението се оказало съдбоносна грешка. През 1937 година Макс Цукер е арестуван от НКВД (предшественик на КГБ) по обвинение в шпионаж, а през 1939 година, след подписването на пакта Молотов – Рибентроп, е депортиран в нацистка Германи. На границата го "посрещат" офицери от Гестапо. Като евреин с полски произход Цукер е откаран във Варшавското гето, където на 23 октомври 1941 година е убит на улицата от есесовци.
  • 120 Доктор Охболи

    5 5 Отговор

    До коментар #116 от "Истината":

    Линк ми дай, не ми бръмчи тук.

    Коментиран от #123

  • 121 Истината

    8 11 Отговор

    До коментар #117 от "Доктор Охболи":

    Това не е само Пакт за ненападение я за подялба на Полша и страните в Европа. Това са фактите, колкото и на русофилите да ни ви се иска. Русия и нацистка Германия слагат началото на ВСВ.

    Коментиран от #122

  • 122 Доктор Охболи

    8 4 Отговор

    До коментар #121 от "Истината":

    пак най-учтиво те мля да ми дадеш линк, в който да прочета, че Сталин е предал на хитлер 500 немски комунисти и антифашисти. но да не пасквила на Ммаргарете Бубен-Нойман. Давай документи да видя, а не свободни съчинения.

    Коментиран от #124

  • 123 Истината

    3 7 Отговор

    До коментар #120 от "Доктор Охболи":

    Нали знаеш, че линковете ги трият и ще ме баннат. Като си много умен и сам можеш са си го намериш.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Иво

    17 4 Отговор

    До коментар #62 от "БСП ДПС Евророма":

    Интересно тогава след като те не са искали България да съществува. след като са победители 1878 не са ни присъединили направо към Сърбия.А си правили труда да ни направят държава.Много идиот на този снят

    Коментиран от #126, #129

  • 126 Истината

    7 8 Отговор

    До коментар #125 от "Иво":

    Е, че искат да им бъдем васали, за да не дразнят другите велики сили. До Съединението всичи важни постове в правителството се ръководят от руснаци. Александър Батенберг е братовчед на руската императрица.
  • 127 Доктор Охболи

    12 4 Отговор

    До коментар #124 от "Истината":

    Хехе, значи искаш да чета сайтовете с разширение .org и .ua? Там е истината, така ли? Ясен си ми. Само че нещо като документи няма да цитираш, а само свободни съченинеия на нам кой си.

    Коментиран от #128, #131

  • 128 Истината

    5 11 Отговор

    До коментар #127 от "Доктор Охболи":

    Е, в ТАСС и РИА Новости няма да прочетеш истината. Какво му е лошото на. org? За уа, знаем, че русоидите изпитвате животинска злоба към всичко украинско. А поне на германците не вярваш ли?

    Коментиран от #130

  • 129 322

    4 1 Отговор

    До коментар #125 от "Иво":

    Сърбия е протекторат на Австро-Унгарската империя. Руската империя, води война тя да има контрол над тези територии, а не Австро-Унгарската империя!
  • 130 Доктор Охболи

    8 4 Отговор

    До коментар #128 от "Истината":

    Не есктраполирай собствените си комплекси върху другите. Не мразя никого освен надъханите хейтъри, които разпространяват измислици, базирани върху болни фантазии или частни случаи. Ти си точно такъв, четеш само това, което ти подтвърждава измислените тези.
  • 131 Истината

    9 14 Отговор

    До коментар #127 от "Доктор Охболи":

    Между другото русоробите до вчера по същия начин отхвърляхте съществуването на тайните клаузи от Пакта. А преди това отрича те клането в Катин и го приписва не на германците. И тогава искахте ликове е обвинявате, че източниците не са надеждни. Жалки сте руските роби!
  • 132 някой

    5 0 Отговор
    Пита защо точно сега се публикува такъв "секретен"документ и то от Външно на Русия?
  • 133 БОГАТИР

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Руските свине":

    Нерез ама какъв.....
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Ало соросоидните тролове

    10 9 Отговор
    Какво пак изтрещяхте? Нали се разбрахме, че руснаците не стават за нищо и ги оставяте да си живеят както си го направят. Нали НАТО ви пази, ще купуваме американски самолети, нали купувате само произведени в САЩ и Германия стоки, не от Русия или Китай. Къв ви е проблема? Руснаците си делнали Европа с Фашистите. Ми, ОК, така е.
  • 137 Усмивката

    0 3 Отговор

    До коментар #74 от "Професора":

    Това са глупости
  • 138 Палко

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Нео":

    В грешка си, всички споменати държави са били част от Руската империя, а присъединените държави( Литва, Латвия, Естония, Украйна) се отделят от Руската империя и започват съществуването си след края на ПСВ!!!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 2 юни -- да почетем Ботев

    16 2 Отговор
    На 12 април 1877 г. в Кишинев бил прочетен манифестът на император Александър II за война с Турция, в който се казвало: “Християни от България! Вие преживявате днес дни, които ще останат завинаги в хорската памет. Настъпи часът на вашето освобождение от безправното мохамеданско иго”. Започнала война, която хората в Русия наричали война “за правда, за свято дело”. “Всяка висока обединяваща мисъл и всяко вярно обединяващо чувство е най-голямото щастие в живота на нациите. Това щастие ни посети и нас”, писал Достоевски.

    Вдъхновяващ пример за воините било личното присъствие на царя на фронта. Царят бил убеден, че и неговият син “като бъдещ император не може да не участва в похода” и изпратил на фронта бъдещия император Александър III, чиито бойни заслуги били наградени с ордена “Св. Владимир” I степен и “Св. Георги” II степен.

    Във войната участвали всички велики князе, фрейлините на императрицата в качеството на милосърдни сестри, елитът на руското офицерство, цветът на руската нация, в това число синът на Пушкин, племенникът на Лермонтов, светилата на руската медицина: Пирогов, Склифосовски, Боткин, Бехтерев; художниците Верешчагин, Поленов, Маковски, писателите Немирович-Данченко, Гаршин, Гиляровски. Навеки прославили имената си руските военачалници Скобелев, Радецки, Гурко, Столетов, Тотлебен и мнозина други

    Коментиран от #145

  • 144 Усмивката

    9 13 Отговор

    До коментар #141 от "et.galen1":

    Всъщност нема място за коментар.Фактите говорят.Руснаците да преразгледат собствената си история и после да комнат другите.То и нашета не е пълна ,но при тях е бълвоч от митове и предания.И ако съдим изопачаването на истини от преди 80 години ,какво да говорим за стотици години назад.Май всичката им история е такава.
  • 145 Усмивката

    9 4 Отговор

    До коментар #143 от "2 юни -- да почетем Ботев":

    Ами нали требе да ги надъха за войната.Какво да каже.....Християни на Русия! Вие преживявате днес дни, които ще останат завинаги в хорската памет. Настъпи часът на нашето освобождение от безправното владеене на протоците от мохамеданско иго”

    Коментиран от #147

  • 146 Erectus Maxsimus

    7 14 Отговор
    Защо не разкрият,артефактите свързани с България. Например цялото съкровище на Кубрат. Цялата Руска държава, лежи на Българска територия. Колко , Българии са затрили? Кабардино и Волжка България,за малко и дунавска Светослав да я унищожи. Византийско робство. Освобождават ни от Руска сган. Аркаим.
  • 147 2 юни -- да почетем Ботев

    17 3 Отговор

    До коментар #145 от "Усмивката":

    На 12 (24) април 1877 г. в отговор на зверските кланета при потушаването на Априлското въстание, извършени от башибозуците при пряко съдействие от страна на османското правителство, и след като Портата отхвърлила исканията за коренна промяна на правното положение на християнските балкански народи, Русия обявила война на Османската империя. По-рано война на Портата обявили Сърбия и Черна гора. Към съюза на православните държави се присъединила и Румъния.

    Как се стигнало до това решение на император Александър II? Турските зверства потресли цяла Европа. Убийците не щадели никого: нито старците, нито жените, нито децата. Европейските кореспонденти, обиколили Батак и други изклани градчета и села след въстанието, намирали само трупове и опожарени развалини. Българските страдания отекнали по света, но само в Русия възмущението на обществото и интелигенцията стигнало до такава сила, че правителството на империята било принудено да започне война.

    Ръководните кръгове на Русия не стигнали веднага до единодушна позиция по въпроса за въоръжената намеса, и дори самият император първоначално бил склонен да се ограничи с политически натиск срещу Портата. Турция имала силни съюзници на Запад, зад гърба ѝ стояла Великобритания, която била най-голямата сила в тогавашния свят. Турция била отлично въоръжена с английско и германско оръжие, нейните европейски съюзници – Великобритания и Франция, можели във всеки един момент да се намесят в нейна полза, както направили по
  • 148 2 юни -- да почетем Ботев

    17 2 Отговор
    ....както направили по време на Кримската война (1853-1856), а турските войски били натъпкани с английски военни специалисти. Намесата на Русия предизвиквала раздразнение и у Австро-Унгария, която имала собствени апетити на Балканите. Руската армия, от своя страна, след поражението в Кримската война се намирала в труден процес на възстановяване и превъоръжаване. В Черно море господствала турската флота; руският Черноморски флот, понесъл катастрофични загуби след войната, все още не бил възстановен до някогашната си мощ. Политически Русия била самотна и изолирана в Европа, никоя голяма сила не била на нейна страна.

    В тази сложна, трудна ситуация да започнеш война изглеждало като опасна авантюра, дори като самоубийство. И все пак императорът го направил – може би по вдъхновение свише, а може би и понесен от вълната на силното обществено възмущение и всеобщия повик на своя народ. Цветът на руското общество, най-изтъкнатите представители на интелигенцията и църквата искали единодушно от него да се намеси в защита на поробените православни братя. Достоевски, Тургенев, Лев Толстой, Киреевски, Тютчев, братята Аксакови, Катков, Григориев, Леонтиев и много други привличали с голяма сила вниманието на сънародниците си към турските зверства и унищожавания български народ. Особено голяма роля изиграло влиянието и пропагандата на “Славянските комитети” начело с големия приятел на България Иван Сергеевич Аксаков. Изключително много за българската кауза и за започване
  • 149 2 юни -- да почетем Ботев

    15 4 Отговор
    Достоевски описва движението сред простолюдието:

    “Простият и съвсем необразован руски народ, т.е. дори най-невежите селяни, които нямат никаква представа за историята и географията, знаят обаче отлично и от много отдавна, че светите места и всички тамошни източни християни са поробени от нечестивите агаряни, мохамедани, турци, и че животът на християните в целия Изток е страшно мъчен и тежък. Със свито сърце знае всичко това руският народ… И ето че се чува изведнъж за гонения срещу християните, за мъчения, които те търпят за Църквата и вярата, за християни, даващи главите си за Христа и отиващи на дръвника (защото ако се бяха съгласили да се отрекат от Кръста и да приемат мохамеданството, щяха да бъдат пощадени и наградени…). Чуха се призиви за пожертвувания, след това се разнесе слух за някакъв руски генерал, заминал да помага на християните, започнаха да прииждат доброволци – всичко това разтърси народа до дън душа”.

    Според свидетелството на съвременниците, “никоя друга война не е възбуждала такова всеобщо съчувствие и въодушевление, не е предизвиквала толкова жертви, не заслужила в такава степен името “народна”. С тези думи на Иван Аксаков е съгласен и Достоевски:

    “Самият народ се хвана за оръжие. Когато се чу царското слово, народът заприижда към църквите и така по цялата руска земя. Когато четяха царския манифест, хората се кръстеха и всички си честитяха започналата война. Сами видяхме това с очите си, чухме го…”

    Коментиран от #150

  • 150 Усмивката

    10 25 Отговор

    До коментар #149 от "2 юни -- да почетем Ботев":

    Русия трябва да понесе отговорноста като пряк подбудител на Втората световна война.Статията разглежда Русия през 20 век.А не Русия през 19 век.Ако си трол поставен да отбие посоката и тематиката не ти се получава.Тук търсим истината за руския фашизокомунизъм ,не по различен от хитлеровия оставил трайни последици както за миналия така и в наши дни.Ти си жив пример

    Коментиран от #152, #153

  • 151 Одикили

    10 5 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    И е трябвало да си останат съюзници,и тогава щяха окончателно да се разправят с гадните англоамериканци
  • 152 2 юни -- да почетем Ботев

    15 8 Отговор

    До коментар #150 от "Усмивката":

    Заради такива като теб е имало 500 години робство,а по темата...дали Русия е била подбудител на ВСВ, историята показва друго,страхливите американци,англичани и французи предопределят хода на историята......аншлуса на Австрия,Судетите.....страх ги тресе и на мюнхенската конференция и мноооого след това идва Полша,ама пусти верни съюзници,така и помогнаха,както и на нас при евентуален бъдещ конфликт
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Георги

    6 1 Отговор

    До коментар #105 от "Професора":

    В Пернишкия и Кюстендилския край куманите са били най-много.
  • 155 0000

    13 5 Отговор
    тези докумнети за известни отпреди 50 години на целия свят.Нищо нова от прапогандана на Гьобелс чиито наслендник е евроатлантическата кочина.Обче само с пропаганда срещу Русия нищо не става.Трябват си и топки, а отдавна скопеният запад или по точно неговите остатъци си има само фантазии.Такива са реалносттие и в деншно време.
  • 156 Петко поручик

    16 3 Отговор
    Трябва да си много прост и тъп , за да вярваш на скалъпени пропаганди от сионисти антихристи , демонисти джендъристи .
    Сега запада се готви за война и по всякакъв начин търси провокация , плитко мислещите и зомбирани от западните медии люде , се хващат на пропагандата на запада .
    Комунизма беше зло , но сега сионизма на извратените сористи , содомисти , ще донесе такива проблеми и ужас на тези които защитават западната идеология , че ви е бедна представата и въображението за това зло , дори и Стивън Кинг не може да измисли такъв сценарий .
    Ще гледате как вашите деца ги правят гей роби , и зверове .
    Защото това е целта на новия световен ред , който готви запада , и тогава тези които имат разсъдък , ще тичат към Русия и ще искат да се пресъединят към нея.
    Русофобите са били бъзльовци и страхливци , това е типична черта за предателите на България , кланяйки се на деградиралият запад , забравят че запада старателно се грижеше България да бъде 500г. под турско робство , защото се страхуваха от нейната история като голяма и силна Държава .
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Дядката

    6 4 Отговор
    На запад от Лвов, включително Варшава всичко е било собственост на Русия. Генерал Гурко който ние почитаме е бил най омразният губернатор на Варшава. Беселгие на всякаде където е можело да се закачи въже.

    Коментиран от #168

  • 159 Gost

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Нео":

    Няма такова понятие "международно право" и никога не го е имало Този термин е създаден за наивници. Каква заплаха преставляваше "мощната" държава Гранада състояща се от сто хиляди души та САЩ. ги нападна ами Панама Никарагуа и другите те нямат ли право според това понятие да съществуват
  • 160 А сещаш ли се

    2 0 Отговор

    До коментар #97 от "Истината":

    за една салфетка с проценти няколко години по-късно. Всички си гледат далаверата ама вие ги делите на наши и ваши. Дай да се научим да казваме НИЕ.
  • 161 Жив да не бях

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "Истината":

    И ти вярваш?
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 На моа гуй га, га

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Kcaniba":

    На къв език прописа бре батанар
  • 164 Дон Чичо

    1 1 Отговор
    Маре, ма ти сериозно ли го виде тоа проътокола!
  • 165 К'О РЕЧИ?

    0 0 Отговор
    http://cyclowiki.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Kanzlerakte.jpg

    А този документ какъв е?
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Po-znaesht

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Та прочети ми горното обяснение!номер 166 !!!
  • 168 Po-znaesht

    2 2 Отговор

    До коментар #158 от "Дядката":

    Не позна,дядка!!Защото не всичко на запад от Лвов е било владение на Русия!!Ако знаеше историята по-добре,щеше да знаеш,че Полша е била разделена стотици години между Швеция,Прусия и Русия!!Не само ллГурко е потушил Варшавското въстание и е бесил...Ама на вас само руснаците са ви виновни!!Та,и ти можеш да ми направиш нещо на моя отпред..за благодарност,че те просвещавам,като оня-"само питам"...
  • 169 Po-znaesht

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    НАШИЯ,нещо не си наясно с историята!!Путин не е поканен на годишнината от дебаркирането в Нормандия, защото щеше да им припомни,че по това време-лятото на 1944 год.руските войски влизаха през Полша в Германия и кяха да я кат и без тази фиктивна американо-английска намеса,която фактически възпираше Русия да не стигне до Франция и Испания,както навремето направи Суворов!!!Разбивайки Наполеон...След като те просветих,можеш да ми се наведеш..знаеш защо...
  • 170 Да знаеш

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Само питам":

    Ако българите почнат да считат и да афишират твоето мнение, нищо хубаво не ги чака брат. Те ще си създадат абсолютно ненуже враг! Истина или не, за Русия това е прекалено обидно и никой няма да махне на това с лека ръка. Добре, че българите повечето не са луди като тебе.
  • 171 Тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Нео":

    Дай конкретно примери...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания