7 Юни, 2019 13:47 2 274 4

Косово отряза Сърбия: Няма да отменим митата

  • сърбия-
  • косово-
  • хашим тачи-
  • александър вучич

Окончателното споразумение между Прищина и Белград ще донесе мир в региона, заяви косовският президент Хашим Тачи

Косово отряза Сърбия: Няма да отменим митата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Окончателното споразумение между Сърбия и Косово ще донесе мир в региона, заяви косовският президент Хашим Тачи на пресконференция, преди да замине за Братислава на международната конференция ГЛОБСЕК, съобщи косовската телевизия РТК.

Тачи подчерта значението на окончателното споразумение между Прищина и Белград, като добави, че ще има "труден дебат" със сръбския си колега Александър Вучич в Братислава.

"Окончателното споразумение ще включва взаимно признаване, признаване на Косово от петте страни членки на ЕС, които не признават независимостта му, и членство на Прищина в ООН. На срещата в Братислава аз ще повторя, че Косово се нуждае от визова либерализация, защото сме изпълнили всички изисквания и стандарти. Изолацията и дискриминацията на нашите граждани трябва да спрат", заяви Тачи.

Същевременно той отбеляза, че 100-процентовите мита за внос на сръбски стоки няма да бъдат отменени. Тачи каза, че митата са законно решение и то трябва да остане в сила.

"Никой не би трябвало да поставя отменянето на митата като допълнително изискване за визовата либерализация", добави косовският президент.

Тачи каза още, че в рамките на форума в Братислава не е предвидена двустранна среща между него и сръбския му колега Александър Вучич. Той изтъкна, че е готов за продължаване на диалога, но без поставяне на условия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    13 7 Отговор
    Ще гори Албания. Отново ще дойдат синовете на Дракона. Отново косово ще е покрито с турци на кол.
  • 2 Мария Яна Корбелова

    12 6 Отговор
    Колко "добрини" си направил по време на войната да ти се връщат тъпкано Хачи на теб и баба Мади и рода.
  • 3 Пешо

    7 14 Отговор
    Браво косовари мачкайте сърби и чалгари !!!
  • 4 goni

    6 1 Отговор
    Мдаа! Същото ще стане и с така наречената Северна македония! Отпишете я! САЩ решиха че така трябва!