Last news in Fakti

7 Юни, 2019 15:10 2 373 9

Не трябва да сме на колене пред Русия

  • беларус-
  • нефт-
  • русия

Александър Лукашенко иска компенсации за Беларус

Не трябва да сме на колене пред Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Беларуските рафинерии не трябва да пълзят на колене при решаването на въпроса за компенсациите от Русия. Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко, цитиран от РИА Новости.

Неговата страна беше една от засегнатите от замърсяването на руския петрол през миналия месец. Руски представители признаха, че замърсяването на доставките по петролопровода „Дружба“ са се отразили на имиджа на техния бизнес.

„Мисля, че не е нужно да се крещи или да се отправят атаки. Ние обаче трябва да се грижим за интересите си. Този въпрос трябва да бъде решен делово. Мисля, че трябва да сме спокойни“, заяви Лукашенко.

Според него би било недопустимо, ако слуховете, че Русия планира да компенсира беларуските предприятия само с $ 20 млн. се окажат верни. В момента международни компании настояват за компенсации от $ 800 млн.

Русия твърди, че замърсяването на петрола е било умишлено и вече води разследване по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 18 Отговор
    тоя тарикат переодично предизвиква бури в чаша с вода за да се хареса на своите. Все пак иска да запази трона за сина си. Поредния наивен диктатор който ще бъде изметен от собствения си народ. А истината е че орките никога няма да му платят щетите в пълен размер - просто нямат толкова пари и им е по-евтино да предизвикат граждански безредици. както навремето в Одеса когато ги изгориха в дома на профсъюзите.

    Коментиран от #5

  • 2 защо

    11 10 Отговор
    И това го казва президента на държава която живее от Руски кредити?!
  • 3 Такава

    8 7 Отговор
    Такава твърдост не е типична за никой руснак. Руснака е свиканал само да изпълнява заповедите на ръководството. Беларусите не ги виждам да станат част от Русия, ако имат такъв характер.
  • 4 А трябва ли изобщо да сме

    6 1 Отговор
    На колене пред някой?
  • 5 goni

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    За Одеса по-добре не споменавай! Нещата не са забравени! Вервай ми! Без майтап!
  • 6 Граф Монте Христо

    5 4 Отговор
    На колене не, но на челна стойка иска да каже... без гориво и газ...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Без вазелин

    2 0 Отговор
    На колене като Грипена
  • 9 Нечий мнение

    0 0 Отговор
    '' Кои'' са настроели Беларус срещу Русия?
    Май Русия си има големи врагове под секрет заради някакви балкански ''неща''.
Новини по държави: