7 Юни, 2019 21:39 4 818 40

Румен Радев: "Южен поток" не е въпрос на суверенитет

  • румен радев-
  • южен поток-
  • владимир путин

Президентът настоява за по-достъпни цени на газа

Румен Радев: "Южен поток" не е въпрос на суверенитет - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

България има дългосрочно сътрудничество с Русия в областта на енергетиката. Това заяви българският президент Румен Радев по време на международния икономически форум в Санкт Петербург.

Според Радев в момента се наблюдават промени в енергийната инфраструктура. Затова и България развива своя потенциал за дистрибуция на природен газ към Югоизточна и Централна Европа.

Той вече имаше среща с руския президент Владимир Путин. Двамата обаче имат противоречия, относно цените на газ по проекта „Южен поток“.

Според Путин цената на газа е обвързана с цената на нефта. Той смята, че нашата страна е загубила от спирането на „Южен поток“, като според него това не е било суверенно решение.


„Южен поток не беше само проект на България, а и на цяла Европа. Независимо от сегашната сложна формула за формирането на цените на газа, ние трябва да гледаме към идващите дни“, заяви Радев.

Според него санкциите целят чрез икономически методи да се променят политически решения, като те влияят както на бизнеса, така и на засегнатата и налагащите мерките страни.

Той заяви, че България има негативен опит с подобни действия спрямо Югославия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    34 20 Отговор
    Тази снимка ме радва. Дано да има и други такива.)

    Коментиран от #2, #24

  • 2 ВЪПРОС

    26 27 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Искаш и други такива снимки и с Асад и Мадуро ли?

    Коментиран от #5

  • 3 Що е дипломация ?

    17 10 Отговор
    Да говориш НЕЩО но да не кажеш НИЩО !

    Коментиран от #28

  • 4 Хаджи хаджи Българин

    47 20 Отговор
    Ами Президента се опитва да поправи взаимоотношенията, които ГРОП, разрушиха за 13 години! Бай Тошо и Цар Борис 2 са били истински родолюбци!! Големите български претприятия с името " Балкан кар, Булгарплод " и още , бяха символ за качество, както на Запад, така и на Изток ! А сега се намърдаха подлизурковци и продажници във власта и разрушиха стокообмена межди Бг и РФ! Само в тютюневата индустрия работеха над 200 хил , а сега какво? Цигари БТ бяха познати в целият източен блок! Стокообмена на една страна е основната формула за благосъстоянието и! Знаете ли, как руснаците наричат ъглошлайф! " Болгарка" - и защо ли? Пресните плодове и зеленчуци от Бг къде са? Внос от чужбина! И как Боко ще прави икономика и ще изхранва деца? Това трябва да си дрогиран, за да не се бориш за руските необятни пазари! Но, благодарение, платени, безнравствени индивиди, тази артерия беше прекъсната! Бог да помага на България и РФ! Амин

    Коментиран от #8

  • 5 ЗАЩО НЕ

    16 13 Отговор

    До коментар #2 от "ВЪПРОС":

    ? МОЖЕ БИ ИСКАШ С АДОЛФ ТРЪМП !
  • 6 Зайко Байко многознайко

    20 13 Отговор
    Тиквоций Едно изпусна питомното а сега на Радев, който няма никаква политическа тежест се падна да гони дивото. Алабалистики до крайна степен, народът гине в нищета , руснаците ни се хилят надменно и гледат сеир. Всички малки държави с ограничени енергийни ресурси имат малък избор или с Русия или със САЩ. Нашите сегашни и предишни и по-предишни управници са виновни за всичкит ни национални катастрофи до сега. Винаги едни и същи грешки с глупаво постоянство. Балканска, ПСВ, Междусъюзническа, ВСВ и ние винаги сме в отбора на губещите. Винаги управниците ни са залагали на куция кон!

    Коментиран от #27

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    16 26 Отговор

    До коментар #8 от "Guest":

    Русофилите са лицемерни и нагли, като КУРнела Нинова. Милеят за Русия , но ползват облагите на развитите, западни държави!
  • 10 Добър РR ход

    5 6 Отговор
    признавам. Опит да се прикрие партийната циклопия и да се препозиционира преди местните избори.
  • 11 Гост

    13 23 Отговор
    Зеления чорап освен да се изложи,да изложи България и да ни вкара в някой дипломатически скандал,и да развали и без това крехките и деликатни отношения с малкия човек(Русия) друго няма да направи! Защо не си гледа панаирите и курбаните на които обича да ходи из България?
  • 12 Bahti

    8 6 Отговор
    Всяка суровина е въпрос на суверитет. Който ние нямаме.

    Коментиран от #14

  • 13 Браво

    30 8 Отговор
    Определено на президента му стиска. От началото на прехода, той ми е на първо място, сред всички политици. А нека мастийките си квичат.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бие на ОЧИ !

    7 11 Отговор
    Всички от поканените в президиума са обърнали лица към президента Путин а седящият до него Радев гледа устремен в залата. Изглежда чувства че мястото му е там, някъде а не до Путин към когота се стреми дори ЗАПАДА ! Що тъй бе ДЖАНЪМ от кого чакаме ОЦУ / Особено ценни указания /, до кога ще сме Беззвучни съгласни , до кога ?

    Коментиран от #16

  • 16 Имам такова чувство - ТЕСНОГРЪДСТВОТО

    6 8 Отговор

    До коментар #15 от "Бие на ОЧИ !":

    Е присъщо за ОВЕННИЯТ ! " Ходом марш !" Върви . " Стой ! " Спира. На, ля - во ! И ТЕ ТАКА да не дава Госпо да даде доктор команда - " Дишай !" , " Не дишай !" и да забрави да даде команда - ОТБОЙ и отново ДИШАЙ ! А бе Офцерите са бам башка население, като децата, в банята ще ти изядът сапуна. Под око и къс повод трябва да ги държиш . Овенни !
  • 17 У нас кой е президент ? Пеевски ?

    1 1 Отговор
    Щото само той върви Дюс , през Просото !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Радев, Радев

    10 3 Отговор
    Трудно е да запазиш достойнство когато си президент на колония и когато единственото което може днешната българска „дипломация” е как се целуват задници.
  • 20 Голям прос

    12 5 Отговор
    Южен поток е проект в интерес на България, и икономически, и политически, или какъвто щете. Гледайте самолетите: Турция 100 бр Ф-35 за 9мрлд долара предполагам, а България 8бр Ф 16 за 2 млрд лева предполагам. Откъдето и да ги погледнеш, сме прецакани и обрани. Не ми се говори. Мога да се изхрача само със съответното пожелание и троловете също не са застраховани

    Коментиран от #29

  • 21 Националист

    12 6 Отговор
    Межд Радев и лакея на запада Борисов разликата е "ден" и "нощ".
    Кога този бездарник и некадърник покровител на корупцията Борисов ще го махаме?

    Коментиран от #25

  • 22 Панов

    6 6 Отговор
    Смешници,милиционер и фатмак разискват за икономика
  • 23 злобар

    5 0 Отговор
    Не върви не върви когато се пикае срещу вятъра сам се опикаваш , а ние многократно се опикахме.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Само питам

    3 5 Отговор

    До коментар #21 от "Националист":

    Руските националисти ви знаем а Борисов е русофила в сянка в правителството. И избирането на Радев и рестарта на Белене и Южен поток са негово дело. Той само на думи е евроатлантик.

    Коментиран от #30

  • 26 ред код

    9 7 Отговор
    Имаме един достоен български президент, каквото и да лаят тук гербавите помияри
  • 27 Румяна Костова

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Зайко Байко многознайко":

    Как ли да гледат руснаците на нашата държава след недоразумения политици, като Пневлевиев, например и неговите нескопосани изказвания срещу Русия? Народът ни не е спечелил нищо от твърдия русофобски курс, който американците ни задължаваха да имаме.
  • 28 Румяна Костова

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Що е дипломация ?":

    В много случаи дипломацията е точно това, но тогава четем между редовете. Самият факт, че самата среща се е състояла (нещо немислимо за предишния ни президент), носи някаква информация.
  • 29 Румяна Костова

    2 4 Отговор

    До коментар #20 от "Голям прос":

    Това му се вика приятелство по американски. Украинците например купуват от тях локомотиви(въпреки, че си имат завод за производство на такива) значително по-скъпо, отколкото другите страни, които си пазаруват тази стока . И пенсилванските въглища не им излизат много евтино. А пък Лукашенко миналата година при една от срещите си с Путин, пак успя да се договори за по-ниска цена на руския газ.Беларуският президент може да си позволи понякога остри изказвания по адрес на Русия, но те му се прощават защото Беларус никога няма да я предаде ,поне докато той царува.
  • 30 Румяна Костова

    0 5 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    Борисов е русофил и точно в тази си роля проповядваше как Македония бързо трябва да влезе в НАТО? Интересна логика имате.
  • 31 Киро

    6 4 Отговор
    Браво истински президент.България одавна не е имала такъв лидер.Не като премиера да тича до сащ заено селфи с трумпета тръмп.
  • 32 Ех Радев

    4 2 Отговор
    Ех Радев има да водиш безсмислени разговори с Путин все в този дух. Нали те избраха за Путинист
  • 33 1944

    5 2 Отговор
    южен поток, турски поток, белене, козлодуй, нефтохим - това са начини русия да източва парите на българите със сервилното предателство на комунетата. изтока хвалят, за запада мечтаят. лицемери от класа.

    Коментиран от #38

  • 34 Фактолог

    2 0 Отговор
    Явно не разбира какво означава "суверенитет" – от Суверен - ако Народа е суверен – защо решението е на чиновника. Липсата на суверенитет означава власт на чиновника!!!
  • 35 Националист

    3 1 Отговор
    Борисов спря 3 големи Руски енергийни проекта в България, загубихме милиарди еврота, какво му е хубавото на Борисов?
  • 36 Диамантената ръка

    2 1 Отговор
    Много е зле авиатора
  • 37 Диамантената ръка

    3 1 Отговор
    Много е зле авиатора
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Айдеееее

    0 0 Отговор
    Айде една опорка за шорошчетата: След като Германия си построи Северен поток 2 ще пуска евтина газ на партньорите си. Ама газа е Д2, щото само това се откъсва от сърцето на бюргерите за унтерменшите.
  • 40 Баце

    0 0 Отговор
    Като не знаеш да целуваш на попадията ръката, ще целуваш на попа ..... брадата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания