Last news in Fakti

9 Юни, 2019 14:33 3 072 8

Моралната полиция командва в Иран

  • иран-
  • алкохол-
  • кафене-
  • ислям-
  • аятолах али хаменей

Близо 550 ресторанта и кафенета бяха затворени в Техеран за нарушаване на ислямския морал

Моралната полиция командва в Иран - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 550 ресторанта и кафенета са били затворени в Техеран за нарушаване на "ислямския морал", предаде Франс прес, като се позова на полицията в иранската столица.

11 нарушители, собственици на такива заведения, са били арестувани. Затворени са били общо 547 ресторанта и кафенета, съобщи началникът на полицията в Техеран генерал Хосейн Рахими.

Според близката до консерваторите информационна агенция Фарс това е станало през последните 10 дни при операция за борба срещу несъответстваща на правилата реклама в интернет, незаконната музика и подстрекаването към разврат.

"Полицията постоянно бди за спазването на ислямските правила и това е една от най-важните нейни мисии", каза генерал Рахими.

Агенция Мизан, която е под шапката на съдебната власт, съобщи, че е създаден специален телефонен номер, на който иранците могат да сигнализират с текстови съобщения за "неморални актове" в общественото пространство. Като примери за такива действия бяха споменати махането от жените на техните забрадки в коли, "смесените танцови вечеринки" и "публикуването на неморално съдържание в Инстаграм".

Иранският върховен ръководител аятолах Али Хаменей редовно призовава за борба срещу "културната инвазия" - от рок музиката до навлизането на западните нрави.

Алкохолът и танцовите забави с едновременното участие на мъже и жени са забранени в Ислямската република. Всички жени са длъжни да носят забрадка на обществени места, включително в автомобилите.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    16 6 Отговор
    Ехааа, в Иран звучи като да е рай. Западните попаднали джендъри там не виреят. Русофилите ще се местим натам скоро време. Путин акбар!

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Ура другари, да се преселим в иран... молитви по пет пъти на ден, вечеринки със забулени жени, контрол..... направо социализъм отвсякъде, с лек мюсли уклон. Но какво толкова
  • 3 Main Fürher

    3 11 Отговор
    Ето това е ред и дисциплина!Не на разврата,не на либерализма и не на комунизма!Ако същото се приложи в България,а дори и е цяло Eвропа,бас ловя че света ще стане 200 по-хубав от сега.
  • 4 Файл

    9 4 Отговор
    Иранска измет-подкрепяна от терорист номер едно-Русия!
  • 5 гост

    4 4 Отговор
    Наистина Иран е необятна страна, особено за ДЖЕНДЪРИ и други производни,там има закони,там има морал...бил съм там и съм видял за какво иде реч!Статията разбира се е "леко измислена"но за хора от "Европа"е така...
    Не вярвайте СЛЯПО на "свободните"медии!!!
  • 6 Куро ми янко

    13 1 Отговор
    Другата година за гей парада искам да командироват 100 тина ирански полицаи в София И да имат същите права, каквито имат там.

    Коментиран от #7

  • 7 Клюкар

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Куро ми янко":

    Ама да пуснат и билети за спектакъла хахаха. Финала на световното нема да събере повече зрители.
  • 8 12345

    2 1 Отговор
    Интересно ми е как е в Саудитска Арабия? Там няма такива работи предполагам. Нали са ни приятели. Там е демократичен рай и всеки прави каквото си иска. Ех, гьобелсовата пропагандна машина ряпа да яде.