Last news in Fakti

10 Юни, 2019 12:30 5 885 36

Киев призна за убийствата на цивилни в Донбас

  • украйна-
  • донбас-
  • крим-
  • донецк-
  • леонид кучма
Киев призна за убийствата на цивилни в Донбас - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Прессекретарят на украинския президент Володимир Зеленски Юлия Мендел потвърди, че украинските сили за сигурност избиват цивилни в Донбас.

Мендел коментира предложението на представителя на Киев в контактната група за уреждане на конфликта в Донбас Леонид Кучма да се напише в писмена форма забраната за „ответна стрелба”, когато става въпрос за стрелба по цивилни обекти.

Тя каза, че украинските военни попадат на „провокации”. Според Мендел въоръжените сили на Украйна са обект на обстрел, както и от жилищни сгради, детски градини и други сгради, където се намират цивилни.

В отговор от страна на украинските въоръжени сили „започва обстрелът на тази къща”. В резултат на това „умират украинци”.

По-рано главният прокурор на Украйна Юрий Луценко заяви, че надзорният орган започва наказателни дела заради призива за вдигане на икономическата блокада на Донбас и поради предложението да се забрани на украинските сили за сигурност да извършват ответни обстрели.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    16 55 Отговор
    А Мацква, кога ще си признава ?

    Коментиран от #2, #33

  • 2 Джамбаза

    14 41 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    От умрял писмо!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жозефино

    6 34 Отговор

    До коментар #3 от "Дидо":

    Пиян си, лягай си!
  • 6 ivan4o

    4 12 Отговор

    До коментар #3 от "Дидо":

    То така стреляха и в Босна.!

    Коментиран от #21

  • 7 Даммммм

    46 5 Отговор
    И урките като началниците си от Вашингтон-воюват и убиват цивилни граждани...-просто фашисти

    Коментиран от #10

  • 8 Само питам

    7 37 Отговор
    За пореден път публикувате руски фейкове и заемате страната на Русия в хибридната и война срещу нормалният свят. Въпросът е защо? Заради парите ли или убежденията ви са такива?

    Коментиран от #12

  • 9 Хрониките на Евразия

    5 36 Отговор
    Стара , подла практика на руските терористи , именно терористи , защото провокират със стрелба от граждански обекти , зад гърба на жени и деца .
    Така беше в Таджикистан , Грузия и Чечня , а сега в Украйна ..

    Коментиран от #15

  • 10 стоян

    4 28 Отговор

    До коментар #7 от "Даммммм":

    До 7 ком =Ти познаваш ли някои фашисти =нали ви комунистите ги изтрепахте 1945гд =А известно ли ти е че вашия любимец- сатрапа Сталин е избил и уморил от глад около 6 до 7 милиона украинци

    Коментиран от #14, #26

  • 11 Факт

    30 2 Отговор
    Бандеровски фашаги-факт!!!!!
  • 12 Бай хой

    27 3 Отговор

    До коментар #8 от "Само питам":

    Горчива е истината и от нея боли най много, а? Отричането на действителноста води до психични отклонения.

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Оффффффчи

    30 1 Отговор

    До коментар #10 от "стоян":

    не ми пиши какво е било преди 80-90 години-от тогава би трябвало човечеството да се е развило-нали? А тези фашисти избиват в наши дни-и продьлжават да го правят пред очите и с подкрепата на "цивилизованият свят"---ясно???-по простичко как да ти го обясня?!?
  • 15 Бай хой

    31 4 Отговор

    До коментар #9 от "Хрониките на Евразия":

    Не се връзвай на украинските оправдания ве пич. Нали трябва да смотолевят няъкво просташко оправдание. Изверга убива с повод и без повод.

    Коментиран от #18

  • 16 Само питам

    4 21 Отговор

    До коментар #12 от "Бай хой":

    Горчива е злобата, която изпитваш, към всеки, който руските дегенерати са ти посочили за враг, към България и българите. Но такава е сэдбана на русофила, да изпитва вечна злоба към света.

    Коментиран от #20

  • 17 Име

    23 2 Отговор
    Аз не знам война на американците или някакви тяхни проксита, в която да не са стреляли по цивилни. ВСВ - Дрезден, Кан, Хирошима, па Нагасаки дето нямало видимост над някаква военна цел и решили да.метнат бомбата над града - кво да коментираме. Във Виетнам и Корея селяните са ги пукали като че трепят мухи, а Ирак е такова мазало, че даже не се знаят мащабите. Сега поредните управдания на подчинени на краварите.
  • 18 Хрониките на Евразия

    5 19 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    Стара съветска традиция е тактиката на " опожарената земя " .
    През Втората Световна Война, при отстъплението съветската армия е минирала всички админ.сгради и инфраструктура , без да се съобразяват с жертвите между цивилното население . При взривяването на Днепрогрес , са загинали 100 хиляди съветски граждани .
    Същото правят и при настъплението , бомбардирали са си градовете безразборно .
    Например Минск е бомбардират от съветската авиация и след изтегляне на немците.
    А Беслан , театъра в Москва , разрушеният Грозни ?
    Ами в Сирия ?
    Същото би станало , ако на украинците огневите точки бяха в жилищни сгради , със живеещи там хора .
    Даже не се и съмнявай , щяха да ги изравнят със земята !

    Коментиран от #19

  • 19 Бай хой

    19 4 Отговор

    До коментар #18 от "Хрониките на Евразия":

    Въй много си зле. Обърни си внимание бе пич. Ходи на психиатър. То бива злоба и омраза ама когато е насочена срещу тия които са ти дали свободата и създали държавата е за психиатър.
  • 20 Бай хой

    16 2 Отговор

    До коментар #16 от "Само питам":

    Все пак ти изпитваш горчива злоба към една шеста от сушата на землята и към братушките дарили ни свобода два пъти и модерна държава развила се най добре в годините след ВСВ.

    Коментиран от #22, #24

  • 21 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "ivan4o":

    За Босна питай хърватите!
  • 22 Хрониките на Евразия

    1 12 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    Къде я видя тази злоба бе Чугункин ?
    Само факти , история , убийства и човешки трагедии !
  • 23 ТОЧКАТА

    10 1 Отговор
    как пък от всички евроатлантически ценности тези усвояват най- бързо---да избиват невинни и да признаят с половин уста.....
  • 24 Само питам

    3 14 Отговор

    До коментар #20 от "Бай хой":

    На същества като теб може да ти са дарявали на два пъти свобода "братушките" ти. На мен и на останалите българи нищо не е дарявано. И не бъркай погнусата към мръсната руска кочина и отношението на обитателите им към света със злоба. Човек не изпитва злоба към отровните влечуги а погнуса!

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Обикновен човек

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "стоян":

    Това не е вярно Степан Бандера ги е избил и всичко е преписано на Сталин Пропаганда както е сега ,Бандера е вършил мръсната работа дори нацистите са били отвратени от неговите действия !Интересувай се повече от история не пиши за неща които не са ти ясни!

    Коментиран от #28

  • 27 Опа тролчо

    9 2 Отговор

    До коментар #24 от "Само питам":

    Ако руснаците не бяха забранили на турците да се връщат по къщите си в Източна Румелия, насвлението нямаше да е предимно българско и съединението щеше да е доста съмнително, щото нашите стари „приятели” Германия и Англия щяха да писнат ауу как така. Да не говорим за съФздаването на цялата държавна структура след освобождението. Колко исторически доказателства ти трябват за да осъзнаеш че запада иска слаби страни за да им дърпа конците, дори един към други са така - англичаните не случайно искат слаба Франция и след Наполеон, и след двете световни войни. А руснаците гледат да изградят взаимноизгодни отношения с другите държави.
  • 28 стоян

    2 9 Отговор

    До коментар #26 от "Обикновен човек":

    До 26 ком =Ти ли си глупав и прост или правиш нас глупави и прости =Как един човек който е борец за независимост на Украйна ще избие от собствения си народ 6-7 милиона =с картечница ли или с пушки =повечето са измрели от глада предизвикан от руските комунисти

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Обикновен човек

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян":

    А ти ми обясни като си толкова умен как един борец за независимост може да убива бременни жени живи като им разпорва коремите за да извади неродените им деца и да ги удуши само защото майките притежават партийни книжки т.е са били членове на КПСС?
  • 31 Невежа

    2 0 Отговор
    Колко невежество има по света.А ИМАТ СЕБЕ СИ за фактор,за значим и даже велик.този грях не се прощава
  • 32 Обикновен човек

    6 1 Отговор
    И да добавя към предишният си коментар :Сталин като разбира за зверствата на Степан Бандера побеснява и съвсем естествено ги лишава от храна и ги оставя да умрат от глад ,по време на война предателите се наказват Украина по това време е била в СССР и Сталин ги възприема като предатели. Така че ако ми следиш мисълта Степан Бандера е пряк виновник за глада в Украйна по време на войната!

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 стоян

    1 5 Отговор

    До коментар #32 от "Обикновен човек":

    До 32 ком =Путинофилите сте големи манипулатори - Такива като теб манипулират само глупаците които не знаят историята =истината е че глада предизвикан от сатрапа Сталин е около 1928 год =А ти говориш за войната 1941=Какво очакваш от Бандера- като е видял колко народ е изтрепал оня сатрап Сталин

    Коментиран от #35

  • 35 Обикновен човек

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "стоян":

    Аз ти говоря за 1947 година когато Сталин уморява от глад един милион украинци това е гладмор 2 а гладмор 1е бил през 1932г Вярно Сталин ги мори от глад след войната а не по време на войната това е моя неволна грешка но е безспорен факт че катализатор на този геноцид е твоят любим "национален герой"Степан Бандера!
  • 36 Топло топло топло

    2 0 Отговор
    Зад тези убийства на невинни стърчи един голям нос ?
Новини по държави: