Last news in Fakti

11 Юни, 2019 19:32 1 257 2

Додон отмени разпускането на парламента

  • молдова-
  • парламент-
  • игор додон

Той подписа специален указ

Додон отмени разпускането на парламента - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Молдова Игор Додон отмени декрета за разпускане на парламента в страната, съобщи ТАСС.

По-рано декретът беше подписан от изпълняващия длъжността на премиер Павел Филип. Додон обяви решението си на пресконференция след заседание на Върховния съвет.

„Този декрет не отговаря на конституционните норми. Затова и вече разпоредих отменянето му“, заяви Додон.

Страната е в политическа криза, след като не успя да сформира правителство след последните избори. Вече са планирани избори за есента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    3 11 Отговор
    Този Додон е руска подлога, а те такива не се отказват така лесно от власта, от Мацква го подържат и затова е толкова курнас !

    Коментиран от #2

  • 2 Сороснята вие

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Даже не знаете къде е Молдова на картата, миналия ден един от вас мислеше че в Казахстан са скъсани като в неговото семейство, но иначв много го знаете що за стока е Додон. Е ся ви повярвах.