13 Юни, 2019 18:59 1 733 5

Лошо време в Северна Европа

  • буря-
  • гръмотевица

Гръмотевични бури удариха Източна Германия, Дания и Швеция 

Лошо време в Северна Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 20 души са ранени в Източна Германия в резултат на бурни ветрове и гръмотевични бури, предаде ДПА.

В Бланкензее, провинция Мекленбург-Предна Померания, осем души са били ранени снощи от клон на паднало дърво по време на сватбено тържество на открито. В Берлин 11 души са пострадали, когато дърво паднало върху група празнуващи на открито. Пътници в кабриолет също са били ранени от паднали дървета.

Общественият транспорт в Берлин бе спрян за два часа във вечерния пиков час заради бурята, а няколко влака от градската железница закъсняха тази сутрин.

В Магдебург, на 156 км. югозападно от Берлин, мълния е повредила сграда, но няма ранени при инцидента.

Шведският в."Афтонбладет" съобщи, че вероятно мълнии са причинили смъртта на пет коня във Ваксала, близо до Упсала, на около 70 км от Стокхолм, и са предизвикали няколко пожара в района.

На летището в Копенхаген в Дания служител бе ударен от мълния и бе закаран в болница, без обаче да е получил застрашаващи живота наранявания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 куку руку ку

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грух":

    Ами, не! Благодарете на бритиш петролеум. Благодарение на тях Гълфстрийм вече не достига до Европа. Днес пак го гледах онлайн, отива до средата на атлантика и се губи.
  • 3 Мяу!

    0 0 Отговор
    Смея да гадая, че братушките са тествали някое от "оръжията на страшния съд". Или са изтървали по погрешка някой скаларен лъч! Може и градушката като портокали, в Словения вчера, да е от това!
  • 4 Бай Мангал

    1 1 Отговор
    Дъжд да вали, сняг да вали - лошо време да няма само!!!!!!!!
  • 5 ХА ХА ХА

    0 0 Отговор
    Б М Х .
Новини по държави: