15 Юни, 2019 15:00 1 769 8

Молдова излиза от кризата

  • молдова-
  • правителство-
  • президент

Правителството се оттегля

Молдова излиза от кризата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Демократичната партия в Молдова обяви, че ще напусне правителството, съобщи France 24.

През последните няколко дни партията отказваше да отстъпи властта на новата коалиция. Страната е в политически хаос от февруари. Тогава след парламентарните избори политиците не успяха да съставят управляващо мнозинство.

В крайна сметка се състави безпрецедентна коалиция, в която бяха обединени проруски и проевропейски сили. Това накара правителството да откаже да предаде властта, като премиера Павел Филип за кратко беше обявен за президент, за да може да свика предсрочни избори.

Все пак Филип обяви, че управляващата партия ще се оттегли. Президентът Игор Додон вече обяви, че анулира декрета за предсрочни избори.

Заместник – председартелят на Демократичната партия Владимир Чеботари обяви, че партията излиза в опозиция.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    12 7 Отговор
    Краварите и Европедалите пак загубиха и преврата не се състоя!

    Коментиран от #6

  • 2 педерусия

    4 8 Отговор
    Ще излязат ама някой друг път. Никоя държава която е била заедно с педерусия не е прокопсала. Нито една! Молдова е пример за това. Молдова и педерусия са едни от най бедните кочини в Европа

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Дориан

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "педерусия":

    Седми етаж в панелката в Обеля много ли весел е за местния комплексар?
  • 4 Дориан

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "педерусия":

    В развитите страни си имат самолети, ракети, космически кораби, космически станции и прочее. В Швабия си имат колички и се радват като отрочета.

    Коментиран от #5

  • 5 Borislav Popov

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Дориан":

    Ти подлого, вчера за сръбските земи рева тук, сега бдиш над молдовските ли !? Косово значи е Сърбия, нали, а Приднестровието не е ли Молдова, а каскет ??? Защо сега не призоваваш, Русия да върне Приднестровието на Молодова, мацковските опорки ли не ти позволяват ??
  • 6 1944

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гого":

    молдова си остава проруска кочина. а додон скоро ще бяга в барвиха от народната любов.

    Коментиран от #7

  • 7 Гошо

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "1944":

    За сега избяга баш демократа Владимир Плахотнюк
  • 8 Руски националист

    1 2 Отговор
    Стига с тия коментари в полза на Русия. Ако тази велика страна се надяваше на помощ от всякакви пумияри, досега да е свършила. Русия на бялата раса.Какво е това бяла раса?? Освен чистите руснаци, това са хора с бяла кожа, розови бузки, светли очи и светли коси, знаещи перфектен руски с минимум 2000 думи. Всички останали вън от Руската федерация, защото не искам Русия да заприлича на САЩ, с всякаква бълвоч, поназнайваща руски и излагащи нас руснаците по света. Вие българите не ставате, защото сте тъмнокожи балкански субекти и дори с перфектен руски, приличате на африканци с перфектен английски, представящи се за ''граждани'' на САЩ