Last news in Fakti

17 Юни, 2019 07:40 6 916 67

Германия: Европа да стои далеч от Русия

  • германия-
  • русия-
  • франк-валтер щайнмайер

Президентът Франк-Валтер Щайнмайер посъветва ЕС да поддържа по-голяма дистанция от Москва

Германия: Европа да стои далеч от Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер посъветва европейските страни да се отнасят по-трезво и дистанцирано към Русия заради множеството спорове с нея, предаде ДПА.

Надеждите за всеобхватно и интегрирано партньорство с Русия не се сбъднаха и сега и от двете страни надделява дълбоко разочарование, каза германският президент в реч на конференцията "Културанта" във Финландия. Двудневната конференция със стотина участници е посветена на външната политика и сигурността и протича в Културанта - лятната резиденция на финландския президент, на 20 км източно от град Турку.

"По-обективно партньорство, което да не е толкова претоварено с очаквания за промяна, може да се окаже добро", каза германския президент. "Продължаващият конфликт в източна Украйна тегне все така силно върху отношенията, както и анексията на Крим", продължи Щайнмайер.

Той предложи "нов концептуален подход" към Русия: "Не вярвам, че може отношенията с Русия да са на принципа "бизнес както обикновено". Европа не бива да стои безмълвна, когато в Русия налагат все повече ограничения над свободното слово, каза германският президент. Неотдавнашният арест и последвалото освобождаване на журналиста Иван Голунов отново показа, че е необходимо и важно да се проявява бдителност и практическа солидарност, смята Щайнмайер.

"В интерес на по-функционално партньорство трябва да сме наясно, че собствените ни възможности да променим Русия са ограничени", каза германският президент.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    37 80 Отговор
    Русия не е необходима на Европа.

    Коментиран от #10, #14

  • 2 Дедо ви

    101 15 Отговор
    Ами вземете, че се откажете от северен поток 2 тогава. За какво ви е тоя лош, недемократичен газ? Купете се течен, американски, свободен и демократичен шистов газ.

    Коментиран от #34

  • 3 Ай стига бе

    88 26 Отговор
    И тоя е пионка на американците. Те треперят от страх да не се получи съюз ЕС-Русия. Огромните природни ресурси на Русия и технологиите на запада ще направят такъв съюз непобедим. И всички останали ще духат ....супата.

    Коментиран от #8, #15

  • 4 Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР

    29 62 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение - куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че връщането на социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване и безплатни помощници за гледането им, и придвижването им, мечтата е единственото което им остава, в малко оставащите им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии

    Коментиран от #12, #13, #16, #41, #55

  • 5 Хрониките на Евразия

    23 23 Отговор
    Германски неблагодарници !
    А на този ден , през 1940 година , Кремъл поздравява Германия с нейната победа над Франция .
    И въодушевлени от нея , окупират Естония ,

    Коментиран от #9

  • 6 Borislav Popov

    23 50 Отговор
    Те това е истински немец, не е като онзи рублераст Шрьодер дет все се дупи на рушняцити, като нашите руски подлоги се дупят.
  • 7 дообре

    35 12 Отговор
    Тролчето Borislav Popov си дава и продажната душица за да чете такива заглавия.Ликувай Боре,седмицата ти започва чудесно...
  • 8 Бесен Язовец

    11 40 Отговор

    До коментар #3 от "Ай стига бе":

    Руските подлоги, хич не уважавате пионките на американците, виж пионките на руснаците са друго нещо, нъл тъй каскет !?
  • 9 Kcaniba

    33 13 Отговор

    До коментар #5 от "Хрониките на Евразия":

    Много мъка саката и куца ментално има в този свят.
    Болни душици непотребни.
    Щайнмаер е представител на една окупирана територия, устата му говори на немски, жидовски текстэве отзад океанот.
  • 10 тогава

    33 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    защо иска енергоресурси?..."дай ми газ,ама си ми враг..."

    Коментиран от #19

  • 11 бат Рамбо е гей

    27 10 Отговор
    Парен каша духа . Германците ги е страх да не сгазят пак лука и да ядат дървото.
  • 12 дежурния

    25 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР":

    плювач в действие
  • 13 Guest

    14 14 Отговор

    До коментар #4 от "Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР":

    Прав си, убий глупака с мълчание.
  • 14 1234

    34 6 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    А в германия цензурата е на още по високо. Опитайте коментар в сайт....а за 1000 опита за изнасилвания в кьолн св разбра 1 г по късно, това не е цензура а да не тревожат хората че цирка е в града ама завинаги!
  • 15 Да да

    12 41 Отговор

    До коментар #3 от "Ай стига бе":

    Не прекалявай с мечтите! САЩ имат повече от Европа и не са зависими от Русия. Имат стабилен партньор в лицето на Канада, а вече и Мексико избра бизнеса пред конфликта. Освен това нямат руски тролове, мечтаещи за 10 000 рубли(270 лв.) заплата.

    Коментиран от #17

  • 16 антиджендар

    37 14 Отговор

    До коментар #4 от "Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР":

    Какво се правиш на умен бе ГендарСороски ? От никът ти си личи веднага , че си от обратните платени сороскигендари. Истинските българи били сакати а вие обратните наркозависимиотрепки сте наред а ?
  • 17 Пепчо

    21 2 Отговор

    До коментар #15 от "Да да":

    А, имали нежни прайдващи мъже ?
  • 18 Казимир

    12 26 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6
    СОРОСОИДА във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви СОРОСОИДИ А ОЩЕ ПО МАЛКО КРАВАРСКИ АГЕТТИ. Те са хора в неравностойно положение - куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че връщането на социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване и безплатни помощници за гледането им, и придвижването им, мечтата е единственото което им остава, в малко оставащите им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии

    Коментиран от #48, #67

  • 19 Бесен Язовец

    8 22 Отговор

    До коментар #10 от "тогава":

    А руснаците защо им дават бе, защо не им затворят кранчето щом са толкови отворени ? Каква е реакцията на руснацие в случая - Вие сте ни врагове, ама на ви газ, много газ и колкото по големи врагове ни ставате, толкова по много газ ще ви дадем.

    Коментиран от #22, #27, #38

  • 20 Румяна Костова

    22 10 Отговор
    Поне признаха, че собствените им възможности да променят Русия са ограничени. Но задържането на Голунов и последвалото му освобождение идват точно на време и по поръчка при поредното анатемосване на Русия. В същото време руският журналист Кирил Вишински е повече от година в украински затвор, само на базата на недоказани обвинения, едно от които е незаконно притежание на оръжие. За всемогъщите службите на Украйна, които възкресиха Бабченко никак не е трудно да подхвърлят пистолет в офиса на Вишински(оръжието не е намерено лично в него) И той също е журналист, но неправилен, не от либералните. И за беда работи за РИА новости и е бил нещатен сътрудник на RT в Украйна.
  • 21 Хрониките на Евразия

    13 21 Отговор
    В интерес на истината , това е тенденция..
    Но много късно се усетиха .
    Преди 5 години съм го казал - висока 6 метрова бетонна ограда , дълга 2500 км по границата и никакви контакти .
    А зад оградата да си правят каквото искат , кеф им СССР , кеф им лъжлива пропаганда , кеф им е беззаконието ..
    Това нас не трябва да ни касае !

    Коментиран от #25, #44

  • 22 Румяна Костова

    17 8 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    То Щанмайер няма никаква власт в Германия, сериозните работи там се решават от канцлера им. Защо тогава при толкова свободно време да не даде някой съвет как Европа да се отнася с Русия? В Германия има много богати хора, но не олигарси, защото честно си плащат големите данъци, на които никак не се харесва, че губят пари от санкциите, наложени на Русия.

    Коментиран от #26, #29

  • 23 Тъп

    19 10 Отговор
    Извода за фили и фоби е:РАША МОЖЕ И БЕЗ ЕВРОПАТА,АМА ЕВРОПАТА НЕ МОЖЕ БЕЗ РАША.Интелигетните ще ме разберат.
  • 24 Бесен Язовец

    17 11 Отговор
    Руснаците спират газта и суровините към Западна Европа и честита Бесна Инфлация почват да си вкарват газ от Монополиста САЩ на тройна цена и ще се озъбят точно за 6 месеца. Е сега поляците ще видят,, икономика "с техните договори за доставка на втечнен газ от краварника!
  • 25 Румяна Костова

    7 6 Отговор

    До коментар #21 от "Хрониките на Евразия":

    Няма да се съгласят Евроатлантите и специално Щатмайер да се сложи ограда на Русия. Как тогава ще влизат Западните мисионери там, за да я демократизират по новите либерални стандарти? И да следят за правата на човека?
  • 26 Бесен Язовец

    15 7 Отговор

    До коментар #22 от "Румяна Костова":

    ФРАНК-ВАЛТЕР ТОЧНО ЗАТОВА Е ПРЕЗИДЕНТ А НЕ КАЦЛЕР НА ГЕРМАНИЯ ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА РАЗСЪЖДАВА. БАЩА МУ Е БИЛ ОТ SS убит е на Източния Фронт от сибиряци!
  • 27 куку руку ку

    12 5 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Защото всичко е финансов интерес. Знаеш ли, че до самият край на втората световна война, американски фирми са продавали горива на германците?

    Коментиран от #32

  • 28 NikNay

    10 1 Отговор
    С Русия не може но с Турция и Саудитска Арабия може !?!?!?
  • 29 Бесен Язовец

    10 10 Отговор

    До коментар #22 от "Румяна Костова":

    То пък защото руската пионка Шрьодер много власт има, но не е там работата ! Аз питам едно, а ти ми отговаряш съвсем друго ! Щом като Германия е наложила санкции на Русия, защо руснаците продължават да снабдяват немците с газ и даже се натискат и Северен поток да им правят !? Каква е тяхната логика не мога да ги разбера, вие нас ще ни душите със санкции, а ние вас ще ви душим с газ, така ли да я разбираме, а Румо ??

    Коментиран от #42

  • 30 Иван

    6 3 Отговор
    Германския президент също каза,че подкрепя смъртното наказание за Джулиан Асандж.
  • 31 USран

    8 6 Отговор
    Евроатлантически гейове да ви го на так Так!
  • 32 Бесен Язовец

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "куку руку ку":

    Именно, тойти блядови само за финансови интереси мислят, като другите чифути американците ! Но ти не забравяй, че освен финансови интереси, съществуват и национални ! Но руските олигарси, които гледат на Газпром като бащиния, не им до национални интереси, за тях са важни, както казваш ти финансовите им лични интереси, затова и се полочава тази какафония със санкциите и с поставките на газ.
  • 33 100

    5 3 Отговор
    По-далече от мечката, че смърди, ръмжи и хапе.

    Коментиран от #40

  • 34 Borislav Popov

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дедо ви":

    Добре де немците като не се отказват от северен поток, защо руснаците не се откажат, хем ще им отмъстят за санкциите ??

    Коментиран от #35, #36

  • 35 123

    5 8 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Щото са го закъсали за кинти.

    Коментиран от #37

  • 36 Бизнес

    9 5 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Другарю Попов. Всичко е бизнес в света но това не е лъжица за всяка платена пишеща уста
  • 37 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "123":

    Ааааа, ясно каква била работата !
  • 38 Хаха

    6 6 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Щото русия ще фалира след седмица ако спре да продава газ на европа.
  • 39 Хрониките на Евразия

    8 6 Отговор
    Не можем и да отречем приноса на днешният кремълски режим към човечеството , в създаването на нов вид обществен строй - Криминален капитализъм , съчетан с феодализъм , поддържан с лъжи и илюзии .
    Цената на петрола им изигра лоша шега - създадоха си илюзия , че могат да забогатяват от кражби ..
    100 човека от обкръжението на Путин си сбъднаха мечтите , а останалите 140 милиона, само мечтаят да имат възможност и те да крадат .
    Затова - Зад СТЕНАТА , да нямат възможност да корумпират негодниците в ЕС !

    Коментиран от #43

  • 40 Generalissimo FRANCO

    3 5 Отговор

    До коментар #33 от "100":

    Няма клетка, в която да сложим руската мечка за да сме на безопасно място от нея. Тя заемаше доскоро една шеста от сушата на планетата, има амбицията да си вземе "своето" (като не се знае какво тя подразбира като "свое").....
  • 41 Оле

    4 5 Отговор

    До коментар #4 от "Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР":

    Тягостно е рано сутрин да се сблъскаш с толкова увреден индивид ! Тъжно е че съществува и няма надежда за лечение .
  • 42 Румяна Костова

    5 6 Отговор

    До коментар #29 от "Бесен Язовец":

    Санкциите на Русия по отношение на строенето и функционирането на газовите потоците налага Америка, не Германия, изяснете си този въпрос. Трябва ли да Ви обяснявам че развитата икономика на Германия има нужда от газ , защото енергийната мафия не допуска други алтернативни източници? Та в интерес на най - развитата индустриална страна в Европа е да има достъп до евтин газ, а руският за беда на американците е много по - изгоден.

    Коментиран от #45

  • 43 Румяна Костова

    6 5 Отговор

    До коментар #39 от "Хрониките на Евразия":

    В каква посока положението ще се измени, ако на руския газ сложат ръце Западните корпорации? Ще раздават приходите от този бизнес на бедните? Либералната опозиция се бори точно за това, за клякане пред Запада и приемане на техните условия. Не знаете, че САЩ
    изпращат 1000-американски съветника, да ,, помагат " на Елцин. при демократичните реформи. Част от тях и пишат новата руска конституция, според която природните богатства на Русия не принадлежат на руския народ. В управителните съвети на газодобиващите руски компании има много не руски граждани.
  • 44 1234

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хрониките на Евразия":

    Съгласен само че оградата трябва да е на босфора и по африканското крайбрежие. Заради маймунския ген на получовеците европа стана на зимбабве
  • 45 Бесен Язовец

    6 4 Отговор

    До коментар #42 от "Румяна Костова":

    Румо, пак се правиш на халосана, аз не визирам санкциите за Северен Поток ! Аз имам предвид икономическите санкции, които Германия налага на Русия и които не са от днес или от вчера, а са от цели 5 години вече. За тези санкции, които вашата руска пионка Шрьодер, все предлага да се отменят. Схвана ли поне сега смисъла на въпроса ми ? Немците ви душат със санкции, а вие ги душите с газ ! Ми връткайте им кранчето, какво има да се разправяте с тях !?

    Коментиран от #66

  • 46 Варна

    5 3 Отговор
    Другите да стоят далеч, но ние ще продължаваме да си правим бизнеса с тях
  • 47 Blackthorn

    5 6 Отговор
    Смърт за Германия!
  • 48 Реалист

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "Казимир":

    Не си съвсем прав! Та, трябва да сме милостиви към русконадупените тролове, но все пак ние им ДАВАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОКАЖАТ ЧЕ СА ПОЛЕЗНИ НА ЧЕБУРАШКИТЕ... Ако не сме ние те няма на кого да опонират и ЩЕ ИМ СПРАТ КОПЕЙКИТЕ. А и това което ние правим е САНИТАРНА ГРИЖА - тролчики путина плюят жлъч и храчки срещу Европа, България и европейското ни развитие и ние "ЗАБЪРСВАМЕ ОТРОВИТЕ СЛЕД ТЯХ" с реални факти. Пречим им да сеят зараза... Приятен ден!!!
  • 49 Дориан

    7 5 Отговор
    Чак се учудвам как шваби имат наглостта да излизат с гръмки изявления след всички мизерии, които са сътворили някога. Какво се случва в източна Украйна? Нещо доказано на хартия има ли за участие на втора страна? Не. Обаче е доказано как Германия за последните 25 години нахлува в Сърбия, Ирак, Афганистан и Сирия. Доказано е още, че точно в Германия има голямо ограничение на съдържанието в интернет. И още, швабският бизнес се отнася нелоялно с клиентите и конкуренцията си.
  • 50 Змея Тролянин

    7 5 Отговор
    русня е жалка държава Гвъпреки размерите си. Главната цел на два тролея в сайта, е да и придадът някакво значение изобщо, та даже и прекаляват, като ни вменяват и задължение за признателност! Даже един от тролчетата, не се посвени да даде нагледни инструкций как да се манипулират минусите и забраната за коментари. Общото между тях, е, че са антибългари.

    Коментиран от #51

  • 51 Citizen X

    5 2 Отговор

    До коментар #50 от "Змея Тролянин":

    Както и да внушът, че пет процента пенсионери, които им симпатизират са деведесет и пет.

    Коментиран от #52

  • 52 Змея Тролянин

    4 6 Отговор

    До коментар #51 от "Citizen X":

    Такива дето са наследници на партизани престъпници. Обикновено довода им е, че се борели против фашизма. Само че са правили обири и грабежи на обикновенните хора, нямащи нищо общо нито с политика, нито с власт. Така са ни освободили от свободата, за което трябва да сме им "признателни". А тормоза над народа, го наричат - народен съд! Гнус долна!
  • 53 Петко педераса

    0 4 Отговор
    хайл.......
  • 54 Петко педераса

    3 2 Отговор
    Германецо, фашизма си отиде отдавна!
    НИ ТЪ БИВА ! ! !

    Коментиран от #59

  • 55 Едо

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българското ЦРУ Гестапо СС ДС ФБР":

    Отиде прекалено далеч, духовно проста, нещастна, подла, охтичава твар! Безбожнико, ти и подобните ти, сте коварни фанатици! Давам определение за фанатизъм: НЕБИБЛЕЙСКА ВЯРА! Безбожната, парадираща наглост, свързана с омразата към братския Християнски руски народ, ЕДИН ДЕН ще ви изиграят много лоша шега, ако не се покаете! Ние, древният български християнски народ, предадохме скъпоценната Християнската вяра на Старата Рус, а братска Русия Я РАЗШИРИ ДО ОГРОМНИ РАЗМЕРИ! Слава на Бога,че ДУХОВНОТО Е НЕИЗМЕРИМО ПО-ВАЖНО ОТ БИОЛОГИЧНОТО! Затова, ние ценим и обичаме всички братя и сестри в Господа по ЦЕЛИЯ СВЯТ, в това число и американските, и руските, и турските, и пакистанските, и китайските, и нигерийските, и етиопските т. н. християни от всички конфесия и деноминации, които сме около 2450000000! Амин! ЗАЩОТО, НАРОДИТЕ СА БЕЗКРАЙНО ПО-МЪДРИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ! ТОВА, КОЕТО ГОВОРЯТ И ВЪРШАТ ПОЛИТИЦИТЕ В СВОЯТА НЕВЕЖЕСТВЕНА НАДМЕННОСТ, Е НИЩОЖНО ПРЕД ГОСПОДА НА СИЛИТЕ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! АМИН!
  • 56 Злобко

    2 1 Отговор
    Ей Бесен язовец ли си или пор незнам стига си плюл по Германия хората загубиха войната заради такива като теб дето им се кълняха във вярност а после ги предадоха а сега пак са номер едно както винаги и си живеят живота имам много приятели германци готови са винаги да помогнат с каквото могат след две седмици пак заминавам за Германия да си изкарвам парите с честен труд а ти си стой тук и плачи за изчезналия комунизам имам чуството че едно време си бил партиен секретар и по цял ден си спал на червената маса е трябва да се работи мързелив червей такъв продължавай да ровиш в лайната тук в България .😂😂😂😂
  • 57 Злобко

    3 1 Отговор
    Ей язовец един приятелски съвет да не се объкаш някога да отидеш на братска екскурзия в Русия ще те изядът язовеца там е деликатес и здравословна храна защото когато гръмна Чернобил е бил дълбоко наврян в дупката си и от страх не е излязъл дълго време запазил се е чист а ние тук ходихме по манифестации и глупости а ти си хапваше чиста храна дълбоко в дупката си .😂😂😂😂
  • 58 Европеец още от 1943

    2 2 Отговор
    До всички които незнаят още 1943 великия ХИТЛЕР е искал да направи Европейския съюз 50 процента на сегашния съюс за взети от него и щяхме да сме си добре а не сега да се ровим в лайната като оня червей ЯЗОВЕЦА и да целуваме чевени дупета. 😂😂😂😂😂
  • 59 Злобко

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "Петко педераса":

    Много си оригинален педерастче просто фашизма си почива сега умори се от такива като теб спокойно и ти ще умиеш някой друг чифт ръце нали знаеш за какво са правили с педали като теб Safe fyr hand сапун за ръце да ти го преведа щото ти едно време не си ходил на училище а си ходил да търсиш пишки. 😂😂😂😂😂
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Дрон.

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "Friz":

    И от България има много които искат да му лапат май Бесен Язовец е номер едно в класацията за български дупедавци.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 соросоидни кърлежи

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Казимир":

    Някой кретени тук бълват коментари ,пардон романи по 1-2 страници..Колкото повече по обем толкова по тъпи..Както самите автори. Сорос сигурно плаща на килограм...
Новини по държави: