17 Юни, 2019 19:56 4 974 11

САЩ не могат да шантажират Германия

  • германия-
  • северен поток - 2-
  • сащ

Германски депутат защити проекта "Северен поток - 2"

САЩ не могат да шантажират Германия - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ не могат да шантажират Германия, заради проекта "Северен поток – 2". Това заяви председателят на германо – руската група в Бундестага Роби Шлунд, цитиран от РИА Новости.

Той подчерта, че разногласията между страните трябва да бъдат разрешавани чрез диалог. Представители на САЩ вече твърдо се противопоставиха на проекта за пренос на руски газ към Германия.

„Германия трябва да може да гарантира своята енергийна сигурност чрез надеждни и конкурентноспособни по цени източници. Това е пазар и икономика“, заяви Шлунд.

Според него опитите за политически шантаж противоречат на идеята за отношения между двете суверенни държави. Група германски депутати в момента са на посещение в Русия, където вероятно ще проведат и търговски разговори.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sinner

    8 28 Отговор
    Du bist meine frend ! Ама аз ще ти казвам какво да правиш ! - Немците да слушкат и да козируват !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Опит

    43 3 Отговор
    Нашите управници да го прочетат стотина пъти, и да го научат наизуст. Защото е видно, че с прегръдки и целувки не става! Поне малко от малко да заприличаме на държава.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ФАКТИ

    23 4 Отговор
    Германия отдавна е васал на САЩ. Там могат само да протестират , канцлера да изпълнява нареждания а САЩ раздават заповедите. А ние сме някъде под Германия така че сещайте се!
  • 6 Румяна Костова

    14 0 Отговор
    Той Шрьодер други приказки разтягаше, да вземат да си сверят часовниците по отношение на Русия и да излязат с единно становище. Това е държава с дисциплина, не е бит пазар, където всеки от политиците ще пее различна песен Едни искат да правят бизнес с Русия, други си отработват американските комисионни като я заклеймяват за недемократичността и.

    Коментиран от #8

  • 7 Радо

    20 2 Отговор
    Американците много нагли бреее, собствената си държава я направиха часна собственост между две три фамилии. И по същият начин си мислят че ще направят със целия свят. Със целият свят може да успеят, но с РУСИЯ ще се изпатят, и ще си научат урока.
  • 8 Госあ

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Това е държава с олигархична диктатура,като САЩ и Китай. Средната класа е сведена до минимум,а по голямата част са бедни за сметка на една малка прослойка, които са много богати. Тези три страни в никакъв случай не бива да бъдат възприемани като някакви модели. Светът трябва да гледа Скандинавските страни, Франция и Германия от Европа, Япония от Азия и Канада от Северна Америка.
  • 9 Бочев

    13 0 Отговор
    Могат и още как! Германия все още е под американска окупация още от Втората Световна Война. В Страната има огромно количество американски войски, а Германия почти няма армия....
  • 10 Пешо

    3 2 Отговор
    Айде бе че нямат германците армия. Ти пък кога беше та видя че нямат армия. Тва че си трайкат и не се надува като американците не означава че нямат армия, взели са си поука от изгубените войни. Да имат някакви ограничения от страна на САЩ и Великобритания, щото ония насерени гъз*ве ги е страх да не се появи някой нов с мустачки, но имат далеч по голяма, развита технологично и доста по механизирана армия от доста държави в Европа. Изобщо чуда се защо и е на Европа този бизнес фарс НАТО? Защото НАТО е просто бизнес. Не може един военен алианс да задължава членовете си да пазаруват оръжие само от определени места. Пример с турците, но докато турските управници гледат рентабилност, то нашите гледат само от коя зделка ще докопат повече да откраднат.
  • 11 Могат

    1 0 Отговор
    Канцлер Акт.
Новини по държави: