19 Юни, 2019 05:59 3 043 14

Русия със сурови действия за пияни шофьори

  • русия-
  • пияни-
  • шофьори

Увеличават се присъдите при катастрофа под влиянието на алкохол

Русия със сурови действия за пияни шофьори - 1
Снимка: Shutterstock

Руският президент Владимир Путин одобри нов закон, който въвежда по-сурови наказания за шофьорите, шофиращи под влиянието на алкохол, съобщи РИА Новости.

Законът предвижда увеличаване на максималната присъда, ако при катастрофа има пострадали с тежки физически травми. Максималната присъда се увеличава от 4 на 7 години.

Увеличава се и наказанието при причиняване на смъртен случай при катастрофа. То скача от периода между 4 и 9 години до периода между 8 и 15 години.

Предвиждат се по-сериозни санкции и за водачи на железопътни, морски и въздушни транспортни средства.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    17 26 Отговор
    народ, който пие битова химия и спирачна течност не се плаши от затвор. в затвора си почиват от жените и се отдават на истинска мъжка любов.

    Коментиран от #2

  • 2 Borislav Popov

    17 18 Отговор

    До коментар #1 от "1944":

    Не посягай на руските ценности ейййй, ся знайш ли на ко ща напраят руските подлоги !?
  • 3 Дамммммм

    17 6 Отговор
    А у нас кога? Плюваме по русите-ама те си плетьт кошницата...У нас в петьк през ноща над 50% от водачите са на мотика-факт...-и това е постоянно
  • 4 СссереМ

    13 19 Отговор
    И по сто години да им дават файда няма,на получовеците само менделеевата таблица им е простите кратуни.
  • 5 Голям Слон

    15 5 Отговор
    Добре е когато нещо се коментира, да изхождаш от това, което се случва в твоята собствена страна.. Която изглежда е сред първенците по смърт на пътя в Европа. Много далеч преди така оплюваната Русия.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Голям Слон

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Мога само да предположа, че ти е любимо занимание да гледаш записи от видеорегистратори в тубата :-) Лошо няма. Просто тук не са популярни тези устройства. Но и това време ще дойде. Мога обаче да се обзаложа, че в Русия нито си карал, нито си бил. Пък и в крайна сметка си има статистика за смъртността по пътищата. Гледай, чети и анализирай. Ако можеш. А кой е трол и кой не - мисля, че е видно с просто око и умна глава.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Голям Слон

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Голям Слон":

    И за да не бъда обвинен в празнодумие, прилагам статистика за Русия за 2018 - 16.400 души. За България липсва такава за 2018. За 2017-а са 682 човека. Грубо това са 24 пъти разлика. При 144 милиона население там и 5 милиона тук, това прави 28 пъти разлика. Т.е., със сигурност тук на 1000 души смъртността е повече. Да не забравяме, че там горивата са три пъти по-евтини. :-) Тролският ти мозък ще разбере ли какво точно искам да кажа?
  • 9 Другия с коня

    4 4 Отговор
    Видеорегистраторите в Русия са задължителни,за да сключиш застрахователен договор Каско....Голяма страна,рисков откъм алкохола Народ....И за това се нагледахме на Реалността им от видеоклипове....Другото са Приказки и Вярвания....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Голям Слон

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    :-) Нямам нищо за признаване. Чета официални статистики, събирам 2 и 2 и получавам 4. Именно 4. Нито 3, нито 5. Да не говорим повече или по-малко. Да ти припомня, че официална статистика на българско министерство за 2018-а липсва ;-) Нямам обяснение защо. Неслучайно те попитах какво ще се случи в България, ако горивото от 1.2 евро стане 40 цента. Предричам бум на задръстванията и пик в катастрофите с летален изход. Но това се направи, че не го протечете. Спорът ми с теб наистина придобива безсмислено-неприятен характер. Предпочитам да гледам какво става тук, отколкото в Русия. Тук проблемите са много сериозни. Защо ги игнорираме и се правим, че ги няма? Караме най-големите дараци, дишаме най-мръсния въздух, мрем като мухи по пътищата на страната. Населението от почти 9 милиона се сви до 5-6. И ти ми приказваш за Русия... Не го проумявам това нещо. Да се присмиваш на някой друг, когато ти си една пародия на държава и човек.

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания