Last news in Fakti

20 Юни, 2019 06:02 2 012 15

Венецуела: ЕС да не следва САЩ

  • венецуела-
  • федерика могерини-
  • ес

Страната недоволна от изявление на Федерика Могерини

Венецуела: ЕС да не следва САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Външното министерство на Венецуела призова ЕС да заеме балансирана позиция спрямо страната и да не следва стратегията на САЩ, съобщи РИА Новости.

По-рано върховният представител по външните работи и сигурността на ЕС Федерика Могерини заяви, че е загрижена за усложняващата се ситуация във Венецуела. В свое заявление тя заяви, че е готова да използва всички необходими мерки, за да реагира на събитията в страната.

„Венецуела призовава ЕС да заеме конструктивна позиция, която да е в съответствие с неговите принципи. Европа трябва да уважава суверенитета и зависимостта на нашата страна, като се надяваме да се противопостави на империалистическите планове срещу нашата страна“, се казва в изявление на венецуелското външно министерство.

Могерини призова за намиране на политическо решение в страната чрез провеждането на честни избори. Правителството на Венецуела отхвърли изявлението на ЕС и призова да се избягва намеса в нейните вътрешни работи.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    36 5 Отговор
    Това няма как да стане-Е.С. е пудел на САЩ...а най-силната икономически страна-Германия ,която е локомотив на ЕС практически е окупирана от САЩ.Нека само да си спомним документа Канцлер Акт-и отук нататьк няма смисьл от коментари...
  • 2 1944

    6 24 Отговор
    кокаиновия дилър намали доставките за масква и в блатото са нервни, пият антифриз на едри глътки.

    Коментиран от #9

  • 3 Borislav Popov

    7 28 Отговор
    Мъдуро съвсем избрамча, страната му тъне в бедност, народа бяга, ала той тръгнал сега ЕС да оправя !

    Коментиран от #7

  • 4 Батиста

    32 4 Отговор
    Краварите щяха да нападат. ЕС призна Гайдата ! Обаче Русия каза -"Да си гледате работата" и всичко замре ! Ония със западните ценности стоят и се услушват като куче в бъзе ! Същото се случи и в Либия , краварите директно се изнесоха от там.

    Коментиран от #13

  • 5 Бесен Язовец

    0 22 Отговор
    А бе те и тойти блядови мислеха да се месят на времето в Косово, после в Черна Гора, ама не ги огря, после пуснаха слух, че и в Либия щели да помагат уж на тамошните "борци за справедливост" но след като ги предупредиха, дръпна им са фъшкията и ся си трайкат

    Коментиран от #8

  • 6 Бай Хой

    3 16 Отговор
    Венецуела предупредила а РИА новости съобщила простотии тук колкото си щеш .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кофти комунисти във Венецуела

    21 6 Отговор
    Мадуро направи ФАЩагите дармадан и за смях пред чужденците!
    Велики, велики, колко да са велики краварите?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Валка

    5 17 Отговор
    Тоя примат се загрижил за ЕС.
  • 13 Бях русофил но се отвратих от тях

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Батиста":

    като им чета коментарите тук и станах русофоб. Не е лошо да сравнявате новините с официалните медии в България и другите страни!! Там се казват съвсем различни неща!! Руснаците ще го отнесат и заради иранците, и заради сирийците. Още нищо не са видели руснаците. Тепърва им предстоят проблемите, това досега не са санкции, а козметични забрани за някои лица да посещават Запада. Предстои пълно икономическо ембарго за Русия до началото на зимата. Да се готвят за страшния СЪД и да са подготвени както беше обсадата на Ленинград и Москва /силните руснаци да ядат на чорба слабите и немощни руснаци, подсладени с 150 грама захар на ден/.Само че сега обсадата няма да е само от германските фашисти и антиеврейските националисти, а от цялата планета Земя. Питам се Путин случайно ли настрои цялата планета срещу руснаците, поради чутовната си глупост, или това никак не е случайно и им връща за нещо???

    Коментиран от #14

  • 14 Бай Шиле

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бях русофил но се отвратих от тях":

    А бе няма ли да смениш малко текста? Все пак за различни теми - различни текстове.Рискуваш да ти спрат алиментите от Козяк,да не мислиш,че са толкова затрити да плащат на тъпанари.
  • 15 русоеб

    1 1 Отговор
    През Мадуро-то ми е колко време ще умират от глад венецуелците, щом са избрали шофьор на камион, превърнал се в едър наркотрафикант да ги управлява, като средновековен феодал. Така или иначе Мадурото ще изяде голата опашка и ще избяга в Куба, като гепи някой и друг милиард, както винаги се случва при латино-комунягите! А засега Братушките и Путинчук нямат никаква файда от любовта си с индианците, които скоро няма да им върнат заетите 50 милиарда доларчета! Доста дълго време ще бъдат на минус, а може и накрая да изгорят! Ама на кой му пука за московските алкохолици?