16 Юни, 2019 13:42 1 437 20

ЕС обсъжда нови санкции за Венецуела

  • ес-
  • санкции-
  • венецуела

Все още няма консенсус по въпроса

ЕС обсъжда нови санкции за Венецуела - 1
Снимка: Shutterstock

Голям брой европейски държави планират да въведат санкции срещу президента на Венецуела Николас Мадуро и представители на неговата администрация, съобщи France 24.

Евентуални действия биха включвали финансови санкции срещу определени лица, както и забрана да влизат в ЕС. Такова решение обмислят Великобритания, Германия, Франция, Испания и Холандия.

На този етап не е взето окончателно решение. Обмисля се, дали подобно решение няма да се отрази на диалога между венецуелското правителство и опозицията в страната.

Вероятно санкции ще бъдат наложени срещу венецуелския министър на отбраната Владимир Падрино Лопес и министъра на съобщенията и информацията Хорхе Родригес.

За да бъде взето решение за налагане на санкции е нужно съгласието на всички държави от общността. Повечето от страните в ЕС вече признаха опозиционния лидер Хуан Гуайдо за президент на Венецуела.
Все още обаче има такива, които отказват да признаят самообявилия се държавен глава. Вече има информации за опити на Мадуро да преговаря с опозицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    28 3 Отговор
    Вече не се казва изнудване а санкцки!
  • 2 Морфей

    22 0 Отговор
    Зад този ЕС се крият корпоративни западни интереси моито са срещу инрересите на Източна Европа! 3-4 западни държави и 23 за парлама диктуват в ЕС.
  • 3 Бай хой

    17 1 Отговор
    Дали трамп и сащ няма да са против тези санкции? Хамерикански е страната на свободите, демокрацията и свободната търговия. Да видим как ще се противопоставят на санкции срещу Венесуелла и опитите за държавен преврат срещу законно избраното правителство.
  • 4 Давид

    12 0 Отговор
    Вън на всички НПО - та - Шалом и свидетелите на Йехова като пяяърви в списъка . и затвор за членовете им . Скоро едни хора ще пуснат клипове в Youtube и торент сайтовете за масови оргий на членове на тези организаций . следете до края на месеца и разпространявайте .
  • 5 Ясни Думи

    10 2 Отговор
    Достатъчно с тези санкции срещу Русия, Венецуела и не знам коя друга страна, която не е направила абсолютно нищо против ЕС. Очакваме санкции на ЕС срещу Турция, която атакува държави-членки на ЕС!

    Коментиран от #18

  • 6 Комуниста

    14 0 Отговор
    Разтуриха соц. лагера за да си направят Източна европа колония и пазар на стоките им втора ръка като се почне от коли и се стигне до калпава храна.сега искат да си направят и Венецуела и Турция колония, обаче там си имат лидери патриоти които няма да се продадът!
  • 7 Бесен Язовец

    4 17 Отговор
    Вчера гледах по един руски спортен канал, мача Венецуела - Перу за купата на Южна Америка, срещата завърши 0:0 но не е там работата. Руския коментатор спомена, че само в Перу в момента имало 180 000, венецуелски бежанци и още каза човека, че преди 10-20 години, перунците са имигрирали във богатата тогава Венецуела, а сега на обратното. Значи, смятайте до къде я докараха тази страна Чавес и Мадуро, с тяхната вечна дружба с Русия. Впрочем, от всички южноамерикански страни най добри и близки отношения с Русия, подържат Боливия и Венецуела, те са и най бедните !! Аз само казвам, а изводите си ги правете сами, драги другари !

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бесен Язовец

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Не си разбрал, каза че в Перу има 180 000 футболни фена от Венецуела!!! Ще качиш някой на въжето с твоите интриги.

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Морфей

    8 1 Отговор
    Как само го гризнаха в Сирия а след това и във Венецуела алчните за безплатен петрол. Русия пази суверенитета на държавите по света!
  • 12 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    ПО ПОРЪЧКА НА ЦРУ ТЪРСЯТ "ЛЕКАРСТВО" ЗА ЗАПЕКА ,КОЙТО ГИ Е ХВАНАЛ -ПО АДРЕС НА ВЕНЕЦУЕЛА И НЕ МОГАТ ДА СЕ "ИЗДРИСКАТ" НА ПОРЕДНАТА ДЪРЖАВА -НЕ ПО ТЕХЕН ВКУС !!!!
  • 13 ivan4o

    5 3 Отговор
    Взимат златото на Българиа за млрд, няма санкции но наржда пак мизерства! Но нямаме санкции поне
  • 14 Бесен Язовец

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Много добре съм го разбрал аз, човека говореше именно за бежанци ! Ти сам си помисли бе, охлюв, от къде а къде в Перу ще има 180 000 фена на Венцуела, ?? Между южноамериканските страни особенно съседните, съществува люто футболно съперничество и кой луд фен ще седне да фанатее, за съседна страна, там за такова нещо може и да те убият бе каскет, с каскет такъв. Това е като да играят България с Румъния и ти каскет, да седнеш между българите и да държиш за Румъния, ама много си бос в тези неща, тъй да знайш !

    Коментиран от #16

  • 15 Borislav Popov

    0 9 Отговор
    Ако искате да живеете, като във венцуелската или кубинската кочина, станете първи дружки с руската кочина, рано или късно страната ви също ще се превърне в кочина.

    Коментиран от #17

  • 16 Бесен Язовец

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бесен Язовец":

    Чиба!
  • 17 Говедата

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    от обора мучите ли, мучите. 😂
  • 18 Само че

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ясни Думи":

    Великобритания, преди срещата на върха на ЕС на 20-21 юни, се стреми да гарантира, че Турция няма да бъде подложена на никакви санкции въпреки нахлуването си в ИИЗ на държавите-членки на ЕС, но само за да има мека подкрепа (с думи…) България, която е на същата линия с Великобритания, казва, че докато солидарността трябва да бъде демонстрирана с Кипър, тя не трябва по никакъв начин да увреди евро-турските отношения и сътрудничеството в областта на енергетиката и транспорта ...
  • 19 НОРМАЛЕН

    0 0 Отговор
    ИЗНУДВАНЕТО НЕ Е ПОЛИТИКА И ДИПЛОМАЦИЯ, А СЛАБОМОЩИЕ!
  • 20 Кравар

    2 2 Отговор
    Руските тролове не се плашат от нищо, само от пламтящи руски семейства на московско летище:):) Тогава са истински уплашени и са като препарирани за две седмици, после забравят за оръжието ''мълния'' на F35 и пак започват с тъпизмите си. Какъв е извода - само мълнии по руски джетове и пламтящи руснаци, да ви дойде акъла и да млъкнете един път завинаги.