Last news in Fakti

23 Юни, 2019 06:40 19 388 199

Турция ни е по-голям приятел от България, смятат руснаците

  • левада-
  • русия-
  • турция-
  • приятел-
  • проучване-
  • българия-
  • приятел-
  • враг

Най-големият ни враг са американците, смятат в Русия

Турция ни е по-голям приятел от България, смятат руснаците - 1
Снимка: Shutterstock

Турция е по-голям съюзник на Русия, отколкото е България. Това показват данните от проучване на неправителствената изследователска агенция „Левада център“.

Проучването е направено в периода 24-29 май 2019 година и в него са участвали 1616 пълнолетни руски граждани от 137 населени места в Руската федерация. Проучването е било направено чрез лична среща в дома на респондента. Участниците са били помолени да назоват приятелите и враговете на Русия.

На първо място в списъка с приятелите и съюзниците е Беларус. 62% от анкетираните руснаци виждат в лицето на Беларус най-големия съюзник на Русия. В класацията следват Китай (42%), Казахстан (38%) и Армения (22%). Любопитно е, че за руснаците в този момент Турция е по-голям приятел на страната им, отколкото България.

9% от руснаците виждат в Турция съюзник, докато 8% смятат, че България е приятел. Анкара и Москва засилиха партньорството си, включително и във военната сфера. Само 4% от запитаните са на мнение, че Русия няма никакви приятели. В класацията на „враговете“ няма изненада. На първо място са Съединените американски щати (67%), следвани от Украйна (40%), Великобритания (38%) и Латвия (27%).


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балама

    119 77 Отговор
    "Левада"-та, от Сорос ли получава пари, за да ръси лъжи и да се опитва да разделя и насъсква, за да могат соросовите господарчета да владеят и грабят, по света и у нас. Да запитам.

    Коментиран от #75

  • 2 Петър

    177 22 Отговор
    Единствените лоялни съюзници на Русия са армията и флота.

    Коментиран от #78, #195

  • 3 Валери

    107 18 Отговор
    НПО-тата на оня дедо и подобните нему, като кажат нещо трябва първо човек да погледне слънцето в каква посока е ! Второ самите руснаци си го казват-най големи наши приятели са ни-нашата армия и флот.
  • 4 Ха де

    130 66 Отговор
    Даже и руснаците разбраха, че сме големи само на приказки от 1000 г, а делата ни показват съвсем различно...

    Коментиран от #185

  • 5 antimediator

    130 144 Отговор
    Имат ли изобщо приятели ?!
    Потомци на крепостни селяни,еленовъди, горски работници,пришълци от Средна Азия с промити от официалната пропаганда кратуни...
    Хора който никога не са имали собствено жилище и земя , а доскоро и документи за самоличност, живяли в затворени градове, интернирани в трудови лагери и разселвани принудително заради етнически произход е нормално да не могат да сметнат две плюс две.

    Коментиран от #9, #19, #31, #44, #156, #157, #163

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 СоцБоц

    156 115 Отговор
    Не трябва да се гаврим с историята , както последните 30 години. България има лоялен приятел в лицето на Русия, те са наши братя и освободители , Народа обича Русия за разлика от националните предатели които ни управляват особено през последните 10 години . Това са квичащи безродници от кочината на Сорос, хора без души и сърца алчни за постове , имоти и пари.... да не изреждам Герберастки имена

    Коментиран от #20, #172, #176, #179

  • 8 питащия

    56 17 Отговор
    Факти, вашите отговорници за спорта не гледат ли спорт и не пишат ли ? Снощи нашата звезда в кик-бокса Стоян Копривленски отнесе като куцо пиле домат един мноооого по опитен от него мароканец с над 60 срещи Мохамед Ярая.Би го в трития рунд с ТКО отвори му страхотна аркада и лекарите спряха боя 47 секунди преди края.Срещите бяха в Париж на Глори 66 имаше и срещи за световни титли та пишете !

    Коментиран от #116

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ???

    87 45 Отговор
    След като направихме всичко възможност да ги изгоним от курортите какво друго да очакване.

    Коментиран от #12, #14, #123

  • 11 Хрониките на Евразия

    73 71 Отговор
    Естествено ,от векове всички канибалски и диктаторски режими им са приятели ..
    Ако не са такива и имат в тази страна интереси , създават от някой безкрупулен , безпринципен , национален предател , свой наместник .
    Преди 30 години , половин Европа се управляваше от такива изроди , породени от Кремъл .
  • 12 Един русофоб

    46 47 Отговор

    До коментар #10 от "???":

    Я кажи как ги изгонихме че ми е много интересно

    Коментиран от #15, #158

  • 13 СссереМ

    59 77 Отговор
    Дреме ми на дедовия че скакалците не ни харесвали,важно е че бай Дончо ги разцепва от санкции.

    Коментиран от #79, #146

  • 14 Румяна Костова

    46 68 Отговор

    До коментар #10 от "???":

    Не сме ги изгонили, просто а.алният секс е много приятно удоволствие и за руските жени, а на нашите курорти не им се предлага не само а.ален, но и никакъв, затова предпочитат Турция. Не е лошо да се замислите вие българските мъже, изобщо предлагате ли нещо за да задържите руснаците в България??

    Коментиран от #72

  • 15 Санчо

    42 16 Отговор

    До коментар #12 от "Един русофоб":

    То да си човек, че да ти обяснява
  • 16 Реално

    65 28 Отговор
    Значи тук или инфото е преведено неправилно-нарочно или просто Левада е подала изкривено истината...-а тя е,че запитаните руснаци не говорят за обикновенните хорав Бьлгария-а за управниците ни...което си е пьлната истина.Помните ли "светилата" в нашата политика които хем искаха да пляскат руснаци-хем едва ли не им обявяваха война-хем ги наричат врагове на евро-атлантизма...Руснаците добре разбират-народа ни е русофил-а политиците са продажните мекеоета...-факт!!!!

    Коментиран от #115

  • 17 преброителя

    50 11 Отговор
    Оставете поне за ден какво мислят руснаците и дайте да видим какво мислят и какво ще стане днес в Турция в Истамбул ще има ли сеир да гледаме ? И ако загуби султана ще ли признае изборите ? Домусчиева вчера пита министъра им на вътрешните работи дали ще признаят изборите , той -как смеела да му задава подобни въпроси ми що да не го пита ве ? Ми ако султана загуби може да не признаят изборите и да кажат че много гарги са преминавали над Истанбул и са опорочили изборите и дай пак, дай пак !!!

    Коментиран от #82

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Остар

    39 32 Отговор

    До коментар #5 от "antimediator":

    Но това не им пречи да са велика нация и цял свят да се съобразява с тях(за разлика от нас).
  • 20 onq s konq

    30 30 Отговор

    До коментар #7 от "СоцБоц":

    НЕ МОЖЕ ти така нагло и безотговорно за заблуждаваш околните - ще те накажат в кварталната БСП-организация за АНТИПРОПАГАНДА!А е всеизвестно,че Лйбовта както между хората,така и между държавите може да бъде ЕДИНСТВЕНО ВЗАИМНА,което значи че колкото е Руският % на обич към нас,точно толкова е и нашия към тях.Не че останалите българи мразят руснаците поголовно,но просто Русия ИМ Е БЕЗРАЗЛИЧНА поради липата на ПОЛИТИЧЕСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ ОТНОШЕНИЯ по "обективни причини".Ще добавя "от любов към анализа",че съществува и т.н. "Несподелена любов"/на каквато залагаш явно в изказа си че изпитваме към Русия и ти е "опорна точка"/,но тя е КРАТКОТРАЙНА сравнително и много често се превръща в Омраза.Ако пък прибавим по темата и думите на Доган че "Няма вечно приятелство,а вечни интереси",нещата съвсем си идват по местата:)

    Коментиран от #23, #30

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 винкело

    36 3 Отговор
    Ми ето една поговорка от страна на която доста от нашите са наведени, ингилизка е тя-Англия няма вечни приятели, но има вечни интереси.И още една от същия калибър-разделя и владей !!!! И мислите ли че тези поговорки не са актуални и днес, но никой не пише за тях защо ли ?
  • 23 Сапун

    14 20 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Точно пък от теб да хване някой приказка, няма как да стане, кон. Всички са запознати с творчеството ти. Как хубаво накрая намеси и любимеца на България. По ще ти прилича ника- троянски кон.

    Коментиран от #27

  • 24 Простотии

    18 10 Отговор
    Приятели, братя, а за канализацията и пътищата пак ще чакат дядо Мраз.
  • 25 Румяна Костова

    26 21 Отговор
    Самото заглавие е провокативно. Руснаците за приятели единствено приемат Беларус. А и въпросът на Левада център е бил относно кои
    са съюзниците н а Русия, а не приятелите.Няма място за много емоции в отговорите. Действията на българските политици вече 30-тина години са насочени срещу Русия, тези 8 процента на доверие към нашата страна не ме изненадват. И съвсем естествено голяма част да виждат в Китай съюзник. Русия и Китай действуват съвместно на гео политическото поле срещу общия си враг Америка и имат договорености за военно сътрудничество. В Турция обикновените хора и политическите анализигатори не виждат приятел, а само временен или по-продължителен съюзник по определени въпроси.

    Коментиран от #164

  • 26 зуркела

    31 34 Отговор
    Вярно е. Росена Плевню и Боко Джамбаза купуват за 4 млрд. 8 консерви Ф16, а това са 20 Грипена Е и 2 Су25. Ние повечето българи сме приятелски настроени към Русия, но мафията на власт е враждебна и към Русия и към българите. За да оправим нещата трябва да изтрепем мафията, нищо друго. Нашите служби Секюрити не стават затова, те играят слугинаж ортак на мафията, съдим по реалността. Братя рашънс, дайте ни ТопольМ, Кинжаль и дето има депесар, гербер, и техни обръчи ще ги поздравим с по една на човек??? Докато не измрат все пакости ще правят, то от години е така. Дайте Калибрите и ще оправим приятелството! Ъ???
  • 27 onq s konq

    27 18 Отговор

    До коментар #23 от "Сапун":

    Ха!Виждам че сте получили прясно изпратена от Русия "Противодемократична ваксина",като дори сте успели вече да я ползвате "по предназначение":)Ами лошо няма-затова и руските Тролове са най-здравите Тролове на Земята.
  • 28 Ivan Kokocharnik

    49 15 Отговор
    Колко пъти досега България е сваляла руски самолет,и докато пилотите скачат с парашути,да ги стреля с картечница във въздуха?Не зная нито един такъв случай,но тяхната "дружествения"Турция го е правила.Колко пъти България е разстрелвала руски посланици?Не зна1 нито един такъв случай,но тяхната "дружествения" Турция и това го е правила.Ежат се против целия свят,но след тези удари в гърба от Турция,почнаха да им облизват подметките.Мазохизъм или нещо друго? Турция и Рассия-братя по Тирания!

    Коментиран от #35, #38

  • 29 133

    24 13 Отговор
    БРАВО ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА РАЗБРАЛИ СА ГО РУСНАЦИТЕ ЧЕКАЙ МАЛКО АМА КАКВО СТАВА НАЛИ БЯХМЕ БРАТУШКИ АХА БЯХМЕ АМА НАУЖКИМ :-) и още нещо пашата обича смелите няма да се плашите ;-)
  • 30 Румяна Костова

    20 12 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Господин, Кон, няма такова нещо като любов между държавите, има само интереси.Хората могат да имат интерес към една страна без непременно техните държавници да са установили икономически и политически взаимоотношения, не Ви ли е хрумвало? Защо трябва политиците да определят и моите географически или литературни предпочитания?

    Коментиран от #41

  • 31 Ники

    33 21 Отговор

    До коментар #5 от "antimediator":

    Здравей мога да ти кажа че изопщо не познаваш Русия
    Там всички имат жилища независимо дали са общински или собствени няма гета от бездомници като в щатите.

    Коментиран от #62

  • 32 тумбалалайка

    21 23 Отговор
    Щатите не са враг на Русия, и никоя друга държава не е, но там, в азиатските пущинаци, думата конкурент не съществува, а и не им трябва, руската омраза просто я отхвърля като чуждо тяло.

    Коментиран от #40

  • 33 Borislav Popov

    30 8 Отговор
    Щом проучването е направено в периода 24-29 май 2019 година и в него са участвали САМО 1616 пълнолетни руски граждани от 137 населени места в Руската федерация, защо после пишат, че толкова процента от руснаците, смятали това, а толкова процента смятали онова ?? Звучи така, като, че ли всичките 145 милиона руснаци са били анкетирани, правилно е да се напише - така са отговорили, толкова и толкова процента от анкетираните 1616 руски граждани, впрочем тия от Левада център са такива манипулатори, че не може и да бъде.

    Коментиран от #37

  • 34 факти

    22 23 Отговор
    като чуя просия се сещам за див диктатор,корупция ,анархия , мизерия и пияно племе.
  • 35 Румяна Костова

    9 16 Отговор

    До коментар #28 от "Ivan Kokocharnik":

    Вие сте асимилирате, че с 9 процента доверие към Турция руснаците масово облизва подметките на тази държава. Ммда, не сте имали висока оценка по математика в началните класове.

    Коментиран от #53, #58

  • 36 Голям прос

    19 1 Отговор
    Няма вечни приятели, има вечни интереси. Особенно между държавите. А за турците интереса клати феса, както отбелязаха по-горе
  • 37 Румяна Костова

    18 13 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    По - голям манипулатор, обаче е авторът на статията, който иска да ни внуши, че руснаците мразят нас, а се прехласват пред турците И то при положение, че разликата е само един процент. А въпросът въобще не е за отношение към народа ни,а за решенията, които взимат политиците ни Ясно е, че нито ние, нито турците като членки на НАТО ще бъдем съюзници на Русия в един военен конфликт.
  • 38 Ники

    27 17 Отговор

    До коментар #28 от "Ivan Kokocharnik":

    Иване свалянето на самолета и убийството на посланика го направиха хора на Гюлен който
    е краварски агент за да развалят
    Руско Турските отношения чаткаш ли заради това бяха уволнени стотици генерали, офицери, подлоги на щатите

    Коментиран от #66

  • 39 антисоросоид

    21 4 Отговор
    Това е сто процента сороскоНПО.
  • 40 Петър

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "тумбалалайка":

    Брей как пращиш от ум ! Доста рано си злоупотребил с опиати !
  • 41 onq s konq

    16 16 Отговор

    До коментар #30 от "Румяна Костова":

    Постът ми бе адресиран към ном7 и по-конкретно -Като Израз на несъгласие с употребените от него реплики като "България има лоялен приятел в лицето на Русия" и "Народът обича Русия"/"Освободителната" руска дейност няма да коментирам/.Няма да крия и факта че ми е ВБЕСЯВАЩО,когато 1 Файтон русофили се оприличават като "Целокупният български народ" и говорят разпалено ОТ НЕГОВО ИМЕ!Колкото до лично твоите ЛИТЕРАТУРНИ Интереси към Русия на ниво "Любопитство" - те нямат нищо общо със схващането и идеите на част от хората тук,за които Пушкин не е ценен като поет,а като внушаващ с Фамилията си идеята "ДА ГРАБВАМЕ ПУШКИТЕ" и да се разправим с Проевропейското Правителство!Така че говорим за съвсем несравними неща.

    Коментиран от #51, #54

  • 42 ййпокмь

    18 15 Отговор
    Няма вечни приятели и вечни врагове. Всичко е интереси. На българите така им беше писнало от задушаващото политическо "приятелство" на братския Съветски Съюз, че трябваше да се изтръгнат от него с цената на всичко. Турците не са имали този "шанс", приятелството им се крепи на равнопоставени икономически интереси. Нормално е сега да са "приятели".
  • 43 Ибрикчия да не си

    21 9 Отговор
    Неблагодарен народ са руснаците Как може най големите им близогъзци Сърбите изобщо да не ги споменат като приятели и съюзници

    Коментиран от #57, #60, #77

  • 44 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "antimediator":

    Менделеев, Ломоносов и др
  • 45 Хрониките на Евразия

    11 11 Отговор
    При изобилие на проститутки им пада цената , а на места и без пари се предлагат ..
    Пример - Турция и България .
    Техните проститутки не са чак толкова много и взимат добри пари от руснаците .
    А при нас се скъсаха да се предлагат , ама нямат търсене .
    Марешки , Нинова , Сидеров и прочие такива , се радват и на най - малкото внимание на любов ..А представете си ако Путин ги похвали , или поздрави , каква радост ще има ..🤩
  • 46 Обективен

    18 14 Отговор
    С имперската политика която води, Русия няма никакви приятели изключая Ким, Асад, Мадуро и брадатия аятолах.
  • 47 Николай

    14 8 Отговор
    Най лоялни съюзници на Русия и САЩ са тези които си плащат. Справка Турски поток, С-400, Ф-16 и тн.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 немои тъи

    23 17 Отговор
    Каквото и да пишете знае се ,че българския народ обича Русия за туй, чеса ни освободили от турецкого иго.А това че нашите управници са предатели спрямо Русия и нейния народ е голям грях за което ще си отговарят след време.Всички знаете, че ако не беше Русия, сега нямаше да има трета българска държава, а щяхме да сме част от Турция. Нали така.

    Коментиран от #52

  • 50 Гошо

    14 3 Отговор
    Разбира се проучването е правено от НПО Левада, питани са умните ,красивите и прогресивните като Навални например и естествено резултатите са такива каквито са. Мой приятел работи в Галъп България и ми е разказвал какви стъкмистики правят! Но има и хора дето им се връзват ;)
  • 51 Румяна Костова

    2 8 Отговор

    До коментар #41 от "onq s konq":

    Аз в коментара си говоря, че отношението на руснаците към нас като народ и към предполагаеми съюзници са различни. И никъде не споменавам за любов или не любов към Русия.За любозбателност към Русия конкретно също не пиша. Правя само принципно заключение, че човек може да има интереси към определени държави независимо от сметките и политическите игри на своите управляващи. Във века на Интернет все пак живеем. Трябва ли да чакам държавата ни да увеличи до определена степен политическите и икономическите взаимоотношения с Исландия и чак тогава да си позволя да се заинтересува от нея?
  • 52 О неразумний чугуне

    21 19 Отговор

    До коментар #49 от "немои тъи":

    Нито ни е освобождавала нито е имала намерение да ни освободи даже напротив Правила е всичко възможно да си останем народ без държава

    Коментиран от #59

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Винетка

    19 18 Отговор

    До коментар #41 от "onq s konq":

    Брат, шайката русофоби сте по-малко от българският народ! Погледни колко руснаци са оставили костите си на нашата земя, за свободата на България! В сравнение със западните ти ментори! Англия подкрепя Османската империя! Чърчил иска да направи от София картофена нива! Така , че ходи да си нахраниш коня и да си почисти обора, че взе да понамирисва!

    Коментиран от #118

  • 55 8 процента

    12 0 Отговор
    8 процента са добър процент, при положение, че с подобни проценти някои български партии са в управленската коалиция и разпределят държавни поръчки!
  • 56 Мии дааа

    7 5 Отговор
    ОКУПАТОРИ са вашите приятели и терористите, това го знаем !
  • 57 Румяна Костова

    6 10 Отговор

    До коментар #43 от "Ибрикчия да не си":

    Може и,, Левада да е споменала сърбите, но господин Джамбазов да ни е спестил колко процента са им дали. Главното в статията е да ни насъска срещу руснаците. Какво ти значение има тук някаква си Сърбия? Дават се големите проценти за Беларус, за някаква достоверност и готово. Така се прави пропаганда. Замешаш малко истина с лъжи или преиначаване на фактите .
  • 58 Да да

    10 10 Отговор

    До коментар #35 от "Румяна Костова":

    А с 8 % към нас какво правят? Нали точно вие русифилистиците ни обеснявате как сме били "братски народи" Как ни освободили от турците! Освободили ни и от германците! Въобще не са ни заробвали и експлоатирали. Гледали са само да ни помагат. Даже и днес ни помагат с най-скъпите газ и петрол. Дано всички русофилистици живеете шастливо, кото руснак с 10 000 рубли заплата.
  • 59 1944

    5 8 Отговор

    До коментар #52 от "О неразумний чугуне":

    кво им се връзваш на шепа страхливи еничари?
  • 60 Винетка

    1 7 Отговор

    До коментар #43 от "Ибрикчия да не си":

    Ти на сериозно ли, или още те държи алкохола от снощи!?
  • 61 Киро

    11 14 Отговор
    Русия два пъти освобождава България. От турско робство и от фашизма през 9 септември 1944г. Фашизма в БГ е много жесток имало е пълна експлоатация на работническата класа, всички блага са отивали да подпомагат фашистката армия и лакеите фабриканти в България. В България комунистите и ятаците им са подлагани на изтезания, жените изнасилвани, децата убивани. Сега ни управляват наследниците на дисидентите по онова време и комунистическата върхушка като за тях най важни са банковите им сметки но не и народа.

    Коментиран от #67

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 1944

    11 8 Отговор
    да пожелаем успех на имамоглу на кметските избори в истамбул днес. руско-турските поробители да робуват на китайците в сибир.

    Коментиран от #85

  • 64 еми лъжа ли е

    8 3 Отговор
    има няма и ги предадем :D
  • 65 чифут

    13 9 Отговор
    И слава Богу. Червените боклуци никога не са били истински приятел на никого. Фесовете ще го разберат, но ще е късно. Руснаците са питон, който те увива най-любезно, като те уверява, че иска да те топли. Ердоган много скоро ще сдуха с бой или без. Веднага всичко ще се оправи.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Ясно

    4 5 Отговор

    До коментар #61 от "Киро":

    Това е така наистина, но аз лично не разбирам какво общо имат сегашните поколения? Ние нямаме вина за нищо, защо ни тъпчете с нещо, които трябва да си останат в историята?
  • 68 Некакъв

    11 5 Отговор
    Ами нормално : През първата световна срещу Русия, през Втората също, сега в НАТО. Тези всичките работи не може да сравниш с един свален самолет, който е нарушил въздушното пространство. Турция купува руски оръжия, Путин и Ердоган се срещат по 3 пъти на месец и са срещу УСА. Какво да мисли руснака...
  • 69 Рускопишкофил

    10 8 Отговор
    Да живее руско-турската мъжка любов и братска дружба! Долу ЕС, НАТО и ФАЩ!!
  • 70 Факт!

    12 9 Отговор
    Прав им път на рушняците!
  • 71 месара

    15 1 Отговор
    на ссср най големия приятел е бкп (бсп) в България!
  • 72 СссереМ

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Като са мизерници и са със засъхнала запечатка отзад как да ги онождаме,не сме си намерили шнуровете на боклука.
  • 73 Ти да видиш

    16 6 Отговор
    Турците ни обичат повече от руснаците. Все пак 500г. сме били техни, а при руснаците само 45г.
  • 74 Cerber

    10 10 Отговор
    Мразим Рушня!

    Коментиран от #80

  • 75 рАзиявековен смъртен враг

    21 8 Отговор

    До коментар #1 от "балама":

    ЗАЩО РУСИЯ НЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1833Г.? Ами освободи Гърция , Сърбия и Румъния , а депортира 500 000 българи от Източна българия в мъртвите сибирски полета !Спаси Турция от султана на Египет , да не я унищожи ! Спаред руските интереси от памтивека до сега , не е предвидено българите да имат своя държава , а да са руска губерния.

    http://www.sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=711:ag&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61
  • 76 Аве

    9 9 Отговор
    Щом и руснаците са отписали българите коментара е излишен
  • 77 Рускопишкофил

    10 14 Отговор

    До коментар #43 от "Ибрикчия да не си":

    Елементарно, Уотсън. Защото сръбе на върбе са православни християни, а турците са наши братя мюсулмани. Нормално е турците да ги харесваме повече, а вас българите и сърбите да ви мразим, защото сте неблагодарни!

    Коментиран от #83

  • 78 Kcaniba

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Св. Адмирал Нахимов!!!
  • 79 Гурбетчия Ханко брат

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    Айде айде не ставай злобен , още не си пил кафе
  • 80 Kcaniba

    5 4 Отговор

    До коментар #74 от "Cerber":

    Първо себе си, после Русия.
  • 81 Main Fürher

    16 8 Отговор
    В цялата си история ние българите сме имали винаги един приятел и един брат,който се казва GERMANY!!!Германия винаги ни е помагала и винаги когато Германия е била силна, България също е била силна!Днес нашите братя са окупирани от англо-саксонците,днес нашите братя са морално унищожени и днес те са принудени да търпят 10 млн африкански сапуни.Който иска,може да провери в нета каква е връзката на България с Германия и какъв общ произход имаме,колкото и да не ви се вярва.Автро-Унгария също са ни били винаги другари,но Германците дори след 09.09.1944 не могат да повярват че ние им обявяваме война.Самият Хитлер дори вика на Бекерле че сигурно е получил треска и се нуждае от помощ.SIEG HEIL!!!

    Коментиран от #161

  • 82 Zzz

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "преброителя":

    Sıs sıgornost IMAMOĞLU şte speçelı obaçe tova ne e vaşa polza ı kakvo vı ınteresuvat tuskıte problemı dalı sultan ılı drug toy pak şte sı e TURÇIN
  • 83 Main Fürher

    12 11 Отговор

    До коментар #77 от "Рускопишкофил":

    Не забравяй,че скоро пак ще има Сталинград, Ленинград и Москва,ама този път няма да е СССР срещу Германия,а 90% от света срещу Русия.Тогава ми е много интересно какво ще правите вие ушанките,когато над Москва се пее Шуми Марица,Wein die soldaten и химна на ФАЩ.

    Коментиран от #87

  • 84 Main Fürher

    15 11 Отговор
    Руснаците са крадци на история и до днес продължават да отричат волжките Българи,като има бол доказателствата че волжките Българи са като нас дунавските българи.Да не говорим,че Лавров беше казал че счита че българската азбука е измислена от Византийци,а не от Българи.Русофил=национален предател!!!
  • 85 Zzz

    1 4 Отговор

    До коментар #63 от "1944":

    Dano dano obaçe IMAMOĞLU sı e turçın a tı se molış da se ottırveş ot rusko turskata .edin turçın sı otıva drug turçın ıdva
  • 86 Main Fürher

    14 7 Отговор
    Русоробите как скачат,все едно някой напада България!Веднъж като питах един русофил ако Русия обяви война на България и ти си в армията какво ще правиш,и той ми отговори че че се бие за руснаците.Мисля че няма нужда от коментар....

    Коментиран от #89

  • 87 Kcaniba

    7 8 Отговор

    До коментар #83 от "Main Fürher":

    Не забравяйте, че не сте си пили успокоителното си тази заран, освен, ме не четете.
    Русия, Китай, Индия, Иран, Казахстан и т.н. ако са 20% от Света, значи сороснята подвърждава мнението, че са лъжлива и неука рая.
  • 88 Кирил

    12 11 Отговор
    Нормално,Русия е постепенно ислямизираща се държава и ще клони към турция и иран.само в Москва живеят 1.5 милиона мюсюлманин,повече от населението на цяла софия.от друга страна,с НАТО и ЕС ние сме част от европейската и християнска цивилизация

    Коментиран от #91

  • 89 Kcaniba

    12 18 Отговор

    До коментар #86 от "Main Fürher":

    Исторически, Русия не е обявявала война на България, а България е обявявала.
    П.едателите никой не ги цени.

    Коментиран от #95, #102

  • 90 USSS

    19 15 Отговор
    Руснаците са гнусни боклуци! След обединението, Руската империя иска да си поделят България с Османската империя. Но това не се случва заради Османската империя. Тогава си проличава кой е " освободител" и кой помага на България да върви на пред! С турците може да имаме различна култура и религия, но те са ни приятели отдавна.
  • 91 Kcaniba

    13 12 Отговор

    До коментар #88 от "Кирил":

    Европейската и христианска цивилизация , ма само в учебниците. България е исламизирана за последните 30 години с бесни темпове!!! Всичките цигани са вече в ислама!!
    Виж Франция и Германия, колко са фристиани и осъзнай, че дойде края на тази цивилизация.
    Бъдещето е в Евразийската цивилизация.
    Русия е водещата сила.

    Коментиран от #94, #127

  • 92 Начо

    9 7 Отговор
    Русонадупените са маргинали.показателно беше че след мача Хърватска русия наоколо целия квартал празнуваше за хърватската победа
  • 93 Поручик Балканец

    14 8 Отговор
    Аз не съм никакъв "братушка" на руснаците. Много скъпо ми излиза това приятелство и братство. Предпочитам отношенията да са справедливи. Нека да ходят руснаците да дерат сега новите си "братушки", сърбите. Ние си платихме. Айде нема нужда!
  • 94 Кирил

    10 11 Отговор

    До коментар #91 от "Kcaniba":

    русия е разпадаща се държава в демографски колапс.територията й ще се свое до московията от 16-ти век.запиши си това и го прочети след 25-30 години
  • 95 Поручик Балканец

    11 6 Отговор

    До коментар #89 от "Kcaniba":

    Ти си безсрамен лъжец!

    Коментиран от #100

  • 96 Yavuz

    9 1 Отговор
    Жириновски каза, че целта на турците е била винаги Запада, а не Севера и за какво водихме толкова много войни.
  • 97 То никой от съседите не го обича на ганч

    0 2 Отговор
    Пък какво остава за несъседите му. От всички краднал земя ама оревава орталъка, че него го окрали.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 На българин вяра да нямаш

    9 9 Отговор
    Казваше прадядо ми след междусъюзническата война.
  • 100 Kcaniba

    8 9 Отговор

    До коментар #95 от "Поручик Балканец":

    Истината боли.
    Срама обаче май не, а???
    Признай се, че руснаците са прави.
    Двете ни национални катастрофи, и днешната ни исламизация са взаимосвързани - предателски!!!
    И вие, сляпата рая, само подкрепяте тези процеси!!
    Не от Русия, от запада ви казаха, българите ще са 2 милиона , до края на века. Колко от тях ще са с христиански и европейски ценности????
  • 101 Нормално е

    12 9 Отговор
    От НДСВ и после ГЕРБ, се говори само против Русия. България, след Стамболов не е имала кадърен политик. Цели 87% от българския народ имат добри чуства към Русия, но политиците не взимат страната на народа, а се кланят на временни американски сенатори.
  • 102 1944

    7 11 Отговор

    До коментар #89 от "Kcaniba":

    последно дръгливата ти матушка обявява официално война на българия на 05.09.1944г. оттогава не спират да се бият с нас. първите битки с нас датират от десети век.

    Коментиран от #103, #105, #148

  • 103 Хрониките на Евразия

    11 10 Отговор

    До коментар #102 от "1944":

    Руските царе , императори , първи секретари , вечни президенти , 500 години водят война със своето население и го имат за втори сорт хора , пък какво остава за други народи ..
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Kcaniba

    10 8 Отговор

    До коментар #102 от "1944":

    Опорните точки?? Вие сороснята, до кога ще въртите филиите ту наляво, ту надясно!???
    Нали виете на умрело , че Крим е на Украина, Че Киевската Рус е Украина!!!
    Та Киевският Светаслав, Уккр ли е бил, или Рус???
    Май с украинците имаш конфликт, а не с рушняците !!!
    Ахахахаххахах

    Коментиран от #110

  • 106 стоян

    6 5 Отговор
    Сигурно е така =защото Турците не са били под комунистическия ботуш на Москва па и всяка година им гостуват милиони руски туристки търсещи да си оправят кефа
  • 107 Няма как

    2 8 Отговор
    Крадливо и дръгливо племе да има приятели.
  • 108 Main Fürher

    5 7 Отговор
    Сега да изясня няколко неща! Нашите политици не обслужват интересите на САЩ,а собствените си интереси. Нашите политици си гледат техните интереси и ги интересува как да ограбят и последният цент на България и на българина.Да не говорим,че България отдавна е изоставена от САЩ,след като още Рузвелт през всв казва,че за него България не е важна и я дава на СССР.Американците не ги интересуваме и никога не сме ги интересували.Забележете кой президент идва в България по няколко пъти в годината и кой не е стъпвал в България.Путин си е редовен посетител,а нито Обама,нито Тръмп нито Буш са идвали в България.Аз продължавам да си мисля,че България е под контрола на Москва и до ден днешен ние сме техни сателити,но и на Брюксел.Така де,ако България беше важна за САЩ,защо нито един американски президент не е идвал у нас???Доколкото до плана Ран-Ът,той е по поръчка на мръсният комунист Луканов и на БКП.

    Коментиран от #126

  • 109 Мунчо

    7 1 Отговор
    Придържайте се към фактите, моля.
    ПАК БЪЛГАРОФИЛИТЕ СА МАЛЦИНСТВО!
    Събудете се, не се оставяйте други да решават наместо Вас. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Начо

    8 9 Отговор
    Рускините си падат по рязаните карабини.отворете нета да видите колко курсове по изучаване на турски се предлагат само и само да се омъжат за някой турчин.това,защото техните мъже за нищо не стават.русия се ислямизира и ще е с турция и иран

    Коментиран от #196

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Нереал

    7 3 Отговор

    До коментар #16 от "Реално":

    Русофилска ти е тъпата чутура. И недей да говориш от името на народа!
  • 116 Бай Яни

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "питащия":

    Не само за спорта, а изцяло за Българските постижения и в науките и технологиите. А само Русия, та Русия. Нито сами приятели нито,, братя,, защото идете и ги вище как се държат,, господар ски,, по черноморието. Окопираха страната ни а някои си свалят гащите и им се надупват. А че някои се опитват да тласкат напред България, тези малоумници нищо не казват,.

    Коментиран от #122, #125

  • 117 Кико

    8 6 Отговор
    Два пати ни "освобождават", но кой ще ни освободи от Тях! АНТИМ - 1
  • 118 Тротинетка

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Винетка":

    Сигурен ли си в това, което пишеш бе?! Що не си пиеш хапчетата.

    Коментиран от #124

  • 119 Димов

    8 4 Отговор
    До тук ни докараха продажните ни политици. Брат срещу брата застанахме.
  • 120 Ни хуя себе какою хуйню несете

    14 9 Отговор
    Рашките са си Ок ...Ние сме големи предатели германците били братя пише некав ...Пълни глупости Рашките били бездомници ...жените проститутки ...и .т.н...Бомжеи...и пияници ...Само знам че през 6 те год. Там си купих апартамент В София купен кеш ...Доведох си жена ...и имам красиви бели деца ...не западно европейски хермафродити .....Руснаците много ни тачат ...само че ние не ставаме ..защото не държим на думата си и сме повърхностни и капризни ...това е истината ..научиха ме на много и са дали много на Бг и ние на тях като азбука и православие...Рашките са много Големи Душевно ...които иде там ще види ...
  • 121 Ватенка

    6 3 Отговор
    Какви приятели? Та те самите са си врагове....
  • 122 Хрониките на Евразия

    10 9 Отговор

    До коментар #116 от "Бай Яни":

    Лично аз , тази година ще отида на море в Грузия ..
    Прекрасни условия , страшни мезета и вино , хубави гостоприемни хора и най - важното , един путинист , вонящ на самогон и мръсни чорапи няма да срещна , както в България

    Коментиран от #128, #147

  • 123 !!!

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "???":

    Защо се представяш с чужд логин? До останалите участници във форума ??? не е писал коментар 10
  • 124 Димов

    7 4 Отговор

    До коментар #118 от "Тротинетка":

    Да, сигурен е. Русия дълго време е искала да нахлуе на Балканите и да помете османлийте, но лорд Дизраели е оказвал як отпор. Същият е казал, че българите сами са си виновни за баташкото клане. Едва, когато американският журналист Януарий Макгахан влиза в Батак, месеци след клането, и вижда резултатите от зверствата там, и ги описва и докладва пред великите сили, Виктор Юго и още няколко се надигат и успяват да убедят останалите европейски сили, да не пречат на Русия, да нахлуе на Балканите с армията си. Чети история. Имате достъп до нея, а ви мързи да кликнете.
  • 125 За Родину Братан .Давай СТРЕЛЯЙ.

    8 4 Отговор

    До коментар #116 от "Бай Яни":

    Kak да се държат ...братле ...Като са Руснаци ...Големи силни пълни с богатства ...как ...Аз сам ходил на детска градина там през загнилоя комунизЪм ...(МАТЬ...РУССКАЯ...ОТЕЦ БОЛГАРИН)...ТАКА ГИ ВЪЗПИТАВАТ ДА СА ВЕЛИКИ И НЕПОБЕДИМИ ...ТОВА Е БРАТ ...МАНТАЛИТЕТ ...ДУХ .....СИЛА ...СА В ТОВА ОТНОШЕНИЯ ОТ ...
    МАЛКИ ПЕСНИ ТАНЦИ ...ФОЗ ЗАРЯДКИ ...АРМИИ ..ЗИЛОВЕ СНЕГОВЕ ЗАВОДИ ...САМОЛЕТИ ...ДАЛЕЧЕН ИЗТОК ....СИБИР ...И.Т.Н.ТИ АКО ЖИВЕЕШ ТАКА...И ПОСЛЕ КАТО ВИДИШ EU хората как се оплакват и колко са капризни .....че РАЗБЕРЕШ ЩО СА ТОЛКОВА ВЕЛИКИ ..

    Коментиран от #131, #134, #138

  • 126 USSS

    2 2 Отговор

    До коментар #108 от "Main Fürher":

    Бил Клинтън идва у нас.
  • 127 Бай Яни

    5 9 Отговор

    До коментар #91 от "Kcaniba":

    Ей руски Помак, това да не ти е Русия, с кмет мюсюлманин, главният архитект🤔също. Я кажи за ислямски съюз в Москва а, 1.5 милиона само в столицата, с най голямата джамия, та дори в Турция няма такъва, общо 16 милиона са мюсюлманите в Русия. А да не говорим за останалите републики. Затова ти казвам че си недочетен руски Помак бе вяра и религия. А киявска Ръс е създадена от,, Веряги,, и,, Поляни,,. Ай бегай си у Себир и не ой се връща тук никога. Аман от идиоти безбожни помаци.

    Коментиран от #137

  • 128 За Родину Братан .Давай СТРЕЛЯЙ.

    7 5 Отговор

    До коментар #122 от "Хрониките на Евразия":

    Оди у Грузия да те завъртят някой Короновани авторитети да ти вземат и последния Лев ... Много хубави хора са ...да

    Коментиран от #132

  • 129 USSS

    8 6 Отговор

    До коментар #114 от "Kcaniba":

    Айде руските циганки да не ни говорят за факти! И защо пишете в наши сайтове? Пишете си в руските цигански сайтове

    Коментиран от #139

  • 130 Дориан

    3 4 Отговор
    Не че някой има интерес за "приятелство" с България
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Хрониките на Евразия

    7 4 Отговор

    До коментар #128 от "За Родину Братан .Давай СТРЕЛЯЙ.":

    По тази логика , в Русия въобще не трябва да стъпваме ..
    Чеченски , грузински , дагестански , таджикски авторитети постоянно въртят руснаците ..
  • 133 Балканец

    4 3 Отговор

    До коментар #131 от "Бай Яни":

    Щом ти си се надупил на европейския.....
  • 134 Хрониките на Евразия

    6 5 Отговор

    До коментар #125 от "За Родину Братан .Давай СТРЕЛЯЙ.":

    Алкохолика Петров имаше богати и успешни съседи .
    Но те постоянно искаха да го нападнат и да му вземат изтърбушеният диван с дървениците.
    Затова той винаги нападаше първи ..
  • 135 За Родину Братан .Давай СТРЕЛЯЙ.

    1 3 Отговор
    Ясно така е ...
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Kcaniba

    8 7 Отговор

    До коментар #127 от "Бай Яни":

    Абре помаккиртакбатак, или просто плебейска сволоч.
    Защо ривеш за Сибир и Москва, като вече всичко е ясно - битият е бита а е... е .....!!
    Ти не си в позицията, да си от другата страна, защото си лумпенизирана, зомбирана рая!!
    Престъпните правителства бавно и неусетно унищожават България, а ти сляп нпо роб, плюеш тав, от където тече!!!
    Жалки непотребни комплексари, вместо да вникнете в същината на антибългарските процеси и предателството, вие пак търсите косури на чуждото поле!!
    Цялата ти жлъч отравя единствено теб самият, а аз цинично ти се смея, защото си трол.
  • 138 И аз да кажа

    7 3 Отговор

    До коментар #125 от "За Родину Братан .Давай СТРЕЛЯЙ.":

    Ами зависи от ценностната ти система. На мене големината им не ми прави впечатление, в комплект с простотията, невежеството, агресивността, настъпателното самомнение и мания за величие. Все едно да кажеш, че волът ти харесва повече от колибрито! На мен ми допадат Италия, Франция, Германия, където интелигентността , толерантността, цененето на човека , законността и съвестният труд са издигани като ценност

    Коментиран от #173, #189

  • 139 Kcaniba

    6 6 Отговор

    До коментар #129 от "USSS":

    Кои сте ваши, и кои сте наши, джипси кингс??
    Фактите са си факти, а твоята плебейско лумпменизирана демагогия е кръгла 0.
    Ще си живея късето си искам, и ще глаголя истината, колкоо и да те боли, там, където те сърби!!!

    Коментиран от #145

  • 140 Я стига

    10 5 Отговор

    До коментар #114 от "Kcaniba":

    Що не продължиш: и като се представи така добре Турция, лирата й се спихна двойно, а по- светнатите турчета идват да учат и работят у нас ,а не ние в Турция! Нали нещо като анализ правиш, що не обобщил резултатите?

    Коментиран от #143, #144

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Нямаш си и на представа

    5 3 Отговор

    До коментар #140 от "Я стига":

    Колко не си прав.
  • 144 Kcaniba

    5 5 Отговор

    До коментар #140 от "Я стига":

    Я стига мига.
    Аз говоря по същество. Да броите лирите или сребринниците, оснавям на вази
  • 145 USSS

    7 7 Отговор

    До коментар #139 от "Kcaniba":

    От кога руските циганки говорят истината? Лумпенизираната ти демагогия е минус 10!
  • 146 Тъпото ми то..

    8 4 Отговор

    До коментар #13 от "СссереМ":

    Санкции казваш,а..? От както въведоха прословутия си закон американците през 2017г,и почнаха тия санкции срещу Русия ,Китай,някой европейски страни и др.които са купили оръжие от Русия,САЩ са загубили от „ограничената” търговия 137 милиарда евро. Русия е загубила 50 милиарда евро,,Западна Европа -240 милиарда...! Та питам аз кой е губещия..? Щото тия санкции някой си мислят че насочвайки ги към дадена страна,губи само тя а то не е така ама никак. Санкцийте са нож с 2 остриета,а руснаците знаят 2 и 200...та нека да продължават някой да си играят на санкции. Само да не се окаже че от много санкции останалия свят се е обърнал срещу налагащия санкции..!?!
  • 147 Кирчо

    5 4 Отговор

    До коментар #122 от "Хрониките на Евразия":

    Браво на теб...прав ти път както се казва..! Пък ако случайно и забравиш да се върнеш обратно...още по-добре за нас..!
  • 148 Николай

    11 6 Отговор

    До коментар #102 от "1944":

    Само пропусна да кажеш,защо аджеба ни обявила война Русия тогава,а..? Сигурно щото бяхме в един отбор с нациска Германия,нали..и правителството ни тогава още беше фашистко..! А след 45-та година никога не сме били врагове до сега. Дори напротив,същата тази година воюваме заедно с Русия при Драва,ама ти от къде да ги знаеш тия неща,нали..? Избирателно пишеш,драги ми смехурко...избирателно,и все глупости..!

    Коментиран от #149

  • 149 Хрониките на Евразия

    8 5 Отговор

    До коментар #148 от "Николай":

    Стига с тез фашисти бе 😂😂😂
    В България става нещо подобно на фашизъм след 1944 година .
    Ето сега -
    пишат изплашени жители на Хабаровск :
    На 22 юни , в Деня за скръб и памет , хора облечени в униформи на СС , вървели по улиците и викали - "Матка, млеко, яйки!"..
    Чували се и картечни изстрели ..
    Абе , що за народ са , щом и почивните дни , без фашисти не могат да изкарат ?
    .
  • 150 Ръ точка Овч

    2 3 Отговор
    Славянки пачиму?
  • 151 Влад

    5 5 Отговор
    Авторът на статията получава like от "Америка за България" и соросоидните НПО- та! Мога само да го съжалявам за написаните глупости! Летните жеги водят до психични отклонения и писания на глупости!
  • 152 Че Гевара

    3 3 Отговор
    1/4 от България се контролира от Русия, а друга 1/4 от Турция, чрез политически и икономически лостове. Двете държави от години тихо и спокойно си сътрудничат в завземането на държавата, изпълнявайки тайното споразумение между Ердоган и Путин отпреди 12 години, което прави подялбата на българската територия.
  • 153 Rado

    1 0 Отговор
    А западните приятели
  • 154 Стян

    5 2 Отговор
    То и Хитлер им беше ....най големия приятел....
  • 155 КОЧА

    5 6 Отговор
    АМИ ВИЕ НИ ОГРАБИХТЕ И ЛЬГАХТЕ -ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ГОДИНИ И НИ ЗАРОБИХТЕ - НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ЧУЕМ ЗА ВАЗ - ЧАКАХМЕ ЗА ЕДНА ЛАДА ПО 17 ГОДИНИ И ТАКА НЕ Я НАПРАВИХТЕ - НЕКАДЬРНИЦИ ДОЛНИ СТЕ - И ПАРИТЕ НИ УКРАДОХТЕ - МУХЛОВЦИ НЕЩАСНИ СТЕ УУУУУ ........................................................................................................
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Патриот

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "antimediator":

    Много е жалко,че по делата на нашите управници,и на такива празноглавци като теб,страната ни изпада в такава ситуация.Заради такива глупаци като теб,ще затъваме все повече в блатото.Ще се опразнят курортите ни,ще копуваме най-скъпият газ,ще плащаме на алчните американци луди пари за въоръжаване,ще се редим по опашки за визи,и ще си останем най-големите неблагодарници,и Андрешко вживял.
  • 158 Избирател

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Един русофоб":

    С лошо обслужване,и мизерни хотели с много звезди,ама за нищо не ставащи.С отношението на такива мизерници като теб,имащи се за голямата работа.Хората са го казали-"Не плюй в кладенеца,от който си пил".
  • 159 7777

    3 2 Отговор
    Сега Турците ги хранят добре, значи са им приятели, навремето ние ги хранехме добре и бяхме приятели. Поговорката на колегата за приятелството и интересите е вярна.
  • 160 Хрониките на Евразия

    4 4 Отговор
    ... В последно време ,руснаците все по често си задават въпроса - «защо нашите съседи не ни обичат ?», но пропускат главният въпрос -
    «а защо ние в своята си страна , сами себе си не обичаме ?».
    Някой ще им отговори ли ?...
  • 161 Влад

    3 2 Отговор

    До коментар #81 от "Main Fürher":

    Пише се DEUTSCHLAND!
  • 162 Влад

    3 3 Отговор

    До коментар #110 от "Main Fürher":

    ТЬI СОШЕЛ С УМА ?!

    Коментиран от #169

  • 163 Влад

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "antimediator":

    А вие та кога сте потомци? Може би на татарите и монголите?

    Коментиран от #197

  • 164 Факти от Карлуково

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Румяна Костова":

    Пак не си си пил лекарствата снощи?? Трябва да ти се напомня регулярно, какъв си и ''каква'' не си, отворко, защото пак ще те вкарат в ''изолатора'' за два месеца, а и заболяването ти се обостря все повече, с всяка изминала година, и не е далече денят, когато ще започнеш се представяш с името на руската императрица Елисавета Петровна. Но дори и с такъв ник, пак ще си останеш глуповат селски производител с IQ 0, внушаващ на другите психично болни тук, че си русофил, но ние нормалните, по-старите тук, ти знаем циркаджийските номера и не ти се връзваме:):)
  • 165 Зшнщп

    4 4 Отговор
    Ами ходят при комшиите да ги таковат тука не останаха млади да ни отсрамват а турците са много и им налитат като мухи на мед
  • 166 без име

    3 6 Отговор
    Много русофилски задунайски руски роби са се изходи под статията пръскайки слюнки за вмирисания руски ботуш.А факта е че няма по/голямо зло в българската история от азиатската диктатура от третия свят руската кочина и нейните задунайски слуги.
  • 167 Сърп и чук на боклук

    6 4 Отговор
    А пък САЩ е по-добър приятел на България от Русия. Айде чупката лицемери. Плитките номера на КГБ не минават на българите.От вас добро не сме видели. И нека ви е приятел Турция. САЩ ако имат акъл ще ви я оставят. Да ви забива на вас ножът в гърба вместо на НАТО. Да подарят Турция на Русия, ще е най-големият удар по Русия. От врагът по вреден е само приятелят-предател. Запазена марка на полумесецът. Самолета ви свали и посланикът ви уби, ама нали сте руснаци. Утре и Ц400 срещу вас ще насочи. Хал да ви е дето не уважавате България и Гърция и подпомагате врагът и.
  • 168 Влад

    5 4 Отговор
    Българи, много изпростяхте!
  • 169 Гого

    3 4 Отговор

    До коментар #162 от "Влад":

    Нет, это ты сошла с ума коза, бьешь десяткою туза !
  • 170 4727

    5 2 Отговор
    Докато не стане пак турско.. няма да се оправим... и Козлодуй дано скоро да гръмне, че да направят филм за него.. и да почнат да идват туристи..
  • 171 Невена

    5 4 Отговор
    Всички Българи сме зад Русия освен двуполовите и политиците.

    Коментиран от #198

  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #138 от "И аз да кажа":

    За Германия да те питам. Бил ли си там на работа и колко германци познаваш изобщо? Защото аз имам личен опит.
  • 174 Дреме ми..

    1 4 Отговор
    Е сега я втасахме..
    До къде я докарахме?
    Нашите освободители да признаят
    Поробителите ни,които ни унищожиха и морално и психически
    За по голями приятели...
    Срам и позор за нацията...
    Питам се имаме ли такава въобще??
  • 175 Алеко Константинов

    2 2 Отговор
    Българите са нелоялен и склонен към предателство народ!
    Прост, алчен и завистлив, както е казал Радой Ралин!
  • 176 Георги Каров

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "СоцБоц":

    Не е зле да прочетете историята на България за последните 1000 години за да видиш че "братушките" са идвали по нашите земи само като завоеватели и никога като освободители. Винаги са водени от собствен интерес. Имената са си намирали носа във вътрешната ни политика.
  • 177 INOT

    3 1 Отговор
    Руснаците (народа) . Не ни интересува, ТЕ какво мислят за нас, а управляващия елит. Мъдър човек е казал - винаги с Германия, никога срещу Русия, макар , че заплати с живота си затова.Въпросът с приятелството е много сложен - всеки го знае, да не изпадаме в подробности. Но когато нямаш врагове, задължително трябва да си ги създадеш, защото ако нямаш такива, като се погледнеш в огледалото, единственият ти враг е САМИЯТ ТИ!

    Коментиран от #181

  • 178 Тото

    4 3 Отговор
    Ами такива американски продажници, като Плювналиев и циганина Борисов ни докараха до това дередже да ни сравняват братята руснаци с Турция
  • 179 Ross

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "СоцБоц":

    До СоцЪ
    Слушай тъпанарино, ти не говори от името на народа.
    Тоя народ обича кИбабчИтъ, чалга и футбол 😄😆😄😆.
    И още бб Простака 😃😅😃😄
    И путинската Россия му е последната любов на тоя свят. И тя е по голяма от "любовта'' на руснаците към такива като теб 🤣😂🤣😂.
    Аз лично" разтевожен"от липсата на любоФ на путинските руснаци към българите и България си го преместих в другия крачол 🤣😂🤣😂.
    А ти може и да си го отрежеш от скръб 😆🤣😆😛
  • 180 интересно

    2 0 Отговор
    Турците знаят ли го това......
  • 181 Ross

    1 3 Отговор

    До коментар #177 от "INOT":

    INOT
    Отговора ти е много интелигентен, но колцина ще го разберат 🤔🙄🤔🙄
    И да ти кажа :Руските управляващи ги интересуват само кражбите. А мнението на народа им е последната грижа.
  • 182 Диамантената ръка

    2 0 Отговор
    Почвам да си разплитам пуловера...
  • 183 ВЕЧНА СЛАВА

    2 4 Отговор
    Слава на Русия. Слава на братския руски народ. Слава на Сталин. Слава на Путин.
  • 184 АК 47

    2 2 Отговор
    Да бе ние си ви мразим направо,я се гушнете с турците,отдавна заедно ни кроите шапка гадове мръсни.
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Змея

    3 2 Отговор
    Слава на САЩ.!
  • 187 Некакъв

    4 1 Отговор
    Кой беше казал: Тоз, който ви освободи--той ще ви пороби? Само за инфо питам, че забравих.

    Коментиран от #191, #192

  • 188 Усмивката

    2 1 Отговор
    И двете империи сме ги газили
  • 189 За Родину Братан .Давай СТРЕЛЯЙ.

    2 3 Отговор

    До коментар #138 от "И аз да кажа":

    Имаш в нещо право . НО РУСНАЦИТЕ чак такива простаци не са .Имат много умни хора.Аз сам тренирал фигурно пързаляне и ...моята тренерка ми казваше като бяхме на Лагер с тях ...ВИЖДАШ ЛИ КАКЪВ ДУХ ИМАТ И ВОЛЯ УЧЕТЕ СЕ ОТ ТЯХ...Имат мания за величие но това им е в кръвта и Аз искам да сме така и ние ..поне малко...
  • 190 За Родину Братан .Давай СТРЕЛЯЙ.

    2 3 Отговор
    УМОМ Россию не понять,
    Аршином общим не измерить:
    У ней особенная стать -
    В Россию можно только верить.
  • 191 Citizen X

    1 1 Отговор

    До коментар #187 от "Некакъв":

    Това са думи на Левски.
  • 192 Cerber

    4 1 Отговор

    До коментар #187 от "Некакъв":

    " Не ти искаме нито меда, нито жилото" са на Каравелов. "Тази к.. ва Русия"... са думи на Раковски. Не друг, а революционерите ни показват какво им е отношението към имперска Русия! Даже след съединението Русия иска да си поделят България с османците. Булгарите казват на османците :предпочитаме вие да ни владеете, отколкото руснаците! Османците тогава правят всичко възможно тази подялба да не се състои.
  • 193 Български офицер

    4 1 Отговор
    МАЛКО ги ИЗБИВАХА , като псета нашите героични Деди по фронтовете на Първата Световна Война ....... ! Мръсни въшливи памуклийки ......... ! Само изтребление " до крак " !
    Заповед на генерал Колев до Българските кавалеристи от Първа конна дивизия - 1916 г. : " Кавалеристи , на Отечеството ни не са нужни Руски пленници ...... ! "
  • 194 МНОГО МЕ

    1 1 Отговор
    разстрои и огорчи тая новина, направо загубих сън и апетит. Даже си го преместих. ДА го д.хат рАЗИЯтските павиани...
  • 195 3AБРАВИ

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    бояришника, антифриза и трайной адекалон
  • 196 ВЪПРОСЪТ НЕ Е

    3 1 Отговор

    До коментар #111 от "Начо":

    в "рязаните карабини". И за марсианци са готови да се оженят, само да се измъкнат от "великата", "передавая", "уникалная" матушка, щото в сви.нарник трудно се живее...
  • 197 рАЗИЯтската сви.ня

    2 1 Отговор

    До коментар #163 от "Влад":

    от Олгино що грухти тук? Тук е БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА, олгински, я марш у сви.нарника и не се обаждай!
  • 198 В смисъл

    1 1 Отговор

    До коментар #171 от "Невена":

    да я таковаме рАЗИЯта отзад или що, не ви разбрах...
  • 199 Цеци

    1 0 Отговор
    Колко изменници има в коментарите просто не е за вярване.
    ро-SS-я винаги ни е виждала като губерния, това е полицейска
    нео олигархична държава чиято вихрушка държи близо 15 милионна от населението си в крайна бедност.
    Хубаво и Раковски и Левски и Ботев са я видели в злокобната и прелест - тъмницата на народите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания