20 Юни, 2019 16:52 11 220 45

Руската армия получава лазерно оръжие

  • русия-
  • оръжие-
  • армия

Разработват се нови технологии за отбрана

Руската армия получава лазерно оръжие - 1
Снимка: Shutterstock

Скоро в руската армия ще влезе изцяло ново въоръжение. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от РИА Новости.

Според Шойгу армията трябва да получи ново оръжие, което да е основано на лазерна енергия и хиперзвукова технология. Той очаква възможностите на войските да бъдат увеличени и от новите разузнавателни системи, които влизат в експлоатация.

„В близко бъдеще армията и флотът ще получат съвсем ново и несравнимо оръжие. То е основано на хиперзвукова технология и лазерна енергия.

Първите му образци вече са поставени на експериментално бойно дежурство.

Въвеждаме и новата командно – разузнавателна система „Стрелец“. Тя позволява да се удрят цели практически в реално време, 8 до 12 минути след откриването им“, заяви Шойгу.

Русия ще отдели внимание и на безпилотните самолети. Според Шойгу руските бомбардировачи, които са оборудвани с нови прицелни и навигационни комплекси могат да използват високоточни оръжия с отклонение от 10 до 15 метра от целта.

В момента се работи и по нови програми за военно обучение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    16 46 Отговор
    СЛАВА НА Сащ

    Коментиран от #3

  • 2 El chochone

    11 30 Отговор
    Ех как ще ги стигнем краварите? :)))

    Коментиран от #5, #19

  • 3 Кур за САЩ

    18 35 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Кур за Русия

    Коментиран от #45

  • 4 El chochone

    16 22 Отговор
    Получава китайски фенерчета
  • 5 El chochone

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    Забрави да напишеш и СЛАВА НА РУСИЯ! ;)

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    16 17 Отговор
    А пенсии когда ?
  • 7 El chochone

    25 10 Отговор

    До коментар #5 от "El chochone":

    СЛАВА НА РУСИЯ! ;)
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пак ли

    14 23 Отговор
    Всичко в Рашка става скоро, разработва се, тества се, макети, модели, компютърни анимаций и накрая едно голямо нищо!
  • 11 Биоробот

    29 9 Отговор
    А ние очакваме да ни подарят американците още една военна надуваема лодка. Супермодерна, ултранапомпана, мегастрашна и комплект лепенки за вулканизация. Ако се спука дано да е по-близо до брега.

    Коментиран от #18

  • 12 Китайчик от Сибир

    4 19 Отговор
    Трябва Ще В най скоро време Тия приказки и Мултифилми са изтъркана песен

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бай хой

    10 9 Отговор

    До коментар #12 от "Китайчик от Сибир":

    Това за америчката хипер ракета ли го пишеш?

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ****

    10 9 Отговор
    Газ на новата техника,и обора под масата да трепери от страх.
  • 18 ???

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Биоробот":

    За подарък не знам, ама можа да я продадат на нашите Балъци в парламента и правителството. За някой и друг милиард.
  • 19 Иван

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "El chochone":

    Върви при Тодор Колев, той ще ти обясни.
  • 20 редник

    9 12 Отговор
    Оцелелите ще живеят в Гигантска Русия , на три континента , защото този път руснаците няма нито да спрат, нито да се приберат , след като забият знамената в САЩ и Англия ! Ако имате късмет , внуците ви ще говорят Руски !

    Коментиран от #21

  • 21 руска измет

    11 12 Отговор

    До коментар #20 от "редник":

    Много мокри сънища сънуваш подлого.Да не дава господ от руската кочина да зависи нещо,че отново ще се върнем в 15 век.Още повече САЩ могат сами да прегазят руската измет без проблем,какво остава като добавим и НАТО..Руската измет нито има пари за война ,нито възможност,нито влияние ,нито военна мощ съпоставена със САЩ.
  • 22 Бях русофил но се отвратих от тях

    13 12 Отговор

    До коментар #8 от "Обикновен човек":

    като им чета коментарите тук и станах русофоб. Няма как да съм в една ''група'' с тези ниско интелигентни, пошли и слабоумни коментиращи, в стил ''селски тарикатлък'' на цървул, прибиращ кравите от паша, които се явяват тук ''нещо като адвокати'' на Русия, без Русия да ги е молила за това, и без да има нужда от това. Не е лошо да сравнявате новините с официалните медии в България и другите страни!! Там се казват съвсем различни неща!! Руснаците ще го отнесат и заради иранците, и заради сирийците. Още нищо не са видели руснаците. Тепърва им предстоят проблемите, това досега не са санкции, а козметични забрани за някои лица да посещават Запада. Предстои пълно икономическо ембарго за Русия до началото на зимата. Да се готвят за страшния СЪД и да са подготвени както беше обсадата на Ленинград и Москва /силните руснаци да ядат на чорба слабите и немощни руснаци, подсладени с 150 грама захар на ден/.Само че сега обсадата няма да е само от германските фашисти и антиеврейските националисти, а от цялата планета Земя. Питам се Путин случайно ли настрои цялата планета срещу руснаците, поради чутовната си глупост, или това никак не е случайно и им връща за нещо???

    Коментиран от #27

  • 23 плевен

    6 3 Отговор
    Отдавна престанах да се впечатлявам от някое ново оръжие, което ми хвалят. С годините разбрах елементарната истина, че всеки пробив във въоръженията, все някога/обикновено скоро/ се усвоява и от останалите. Силата на Русия е в духа и борбената нагласа на нейните граждани. А ние възпитаваме потенциални мигранти.
  • 24 Дългият

    5 5 Отговор
    Съсипахме се да четем статии от този род...колко добре се въоръжава Русия...трудно намирам нещо на фона на тези въоръжения какъв е живота на обикновенният руснак...И моля ви се без минуси...това не е заяждане...
  • 25 Пролапс на ректуума

    4 3 Отговор
    Скоро ще има пушено говеждо...тия скапани warmongers USA, ще го духат мъжката - кой каквото търси-намира, в цялата история до сега, който се е ебав..л с Русия си е намирал майстора, лошото във филма е, че краварите като видят и осъзнаят, че ще го блоуват, ще натиснат червеното копче за разсад на гъби и всичко ще свърши....от едната каубойска тъпотия.

    Коментиран от #26, #43

  • 26 Пролапс на ректуума

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Пролапс на ректуума":

    ..и ще го блоуват, защото рашъните, в неизбежния предстоящ военен конфликт, ЩЕ СМАЧКАТ АМЕРИ-ДЖЕНДЪРИТЕ КАТО ХЛЕБАРКИ!!!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Българското ЦРУ ВКР ГЕСТАПО СС ДС ФБР

    3 4 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение – психично болни, куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание над тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване, ядене и заплати без труд, но с чатене във форумите, мечтата е единственото което им остава, в малкото оставащи им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии:)
  • 32 EL comandante

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Обикновен човек":

    На руснаците скоро ке им разшириме халките, ние смелите натовски воини. Една трета от Крим ще бъде за нас българските десантчици, другите ке си поделят Европейска Русия. Рускините ще ни сервират водка, сельодка и черен хайвер по бански и ще заживеем като царе в домовете на избитите в краткия и много бърз десант, руснаци. Братята украинци да подготвят трапезите, за да ни посрещнат подобаващо:):)А вие тука не разбрах оти се правите на залуави или сте джендъри дека не сакате руски убавици, водка и черен хайвер на Кримските плажове??

    Коментиран от #36

  • 33 Военно контраразузнаване

    4 4 Отговор
    ''Адвокатите'' на Русия тук, не са нито русофили, нито руски шпиони. Това са хора в неравностойно положение – психично болни, куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Не им обръщайте внимание и не спорете с тях, защото така се вкарвате в капан и приемате негативизма и нещастието им. Оставете ги да се мъчат без събеседници. България и българската държавна сигурност над всичко!!! Нямам против тези тежко болни хора, но когато работят срещу България дори и за жълти стотинки, те са врагове на България и ги очаква тъмно бъдеще сред докладите на ДС, въпреки че са болни. Не им се връзвайте, лъжат /внушават/, че са русофили или от руски произход!! Няма нито един такъв тук, от тях.

    Коментиран от #34

  • 34 Сорос

    3 4 Отговор

    До коментар #33 от "Военно контраразузнаване":

    Нямам дребни, утре ще ти платя!
  • 35 0000

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "JAGUARES DE CORDOBA":

    Тони Стораро е грък
  • 36 Симо

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "EL comandante":

    Ако ви заритат руснаците българските десантчици ще се изпонасерете като американски моряци на кораба Доналд Кук. Освен това се съмнявам изобщо че който и да е българин ще тръгне да води война с Русия за кефа на НАТО посерко смотан. Останалото са мокри сънища и вашингтонска информационна пръдня. Даже турците усетиха че ги готвят за пушечно месо и щом стана напечено забиха един шут на САЩ по задника. Най верните съюзници на САЩ - КСА също нещо теглят на страни и както изглежда САЩ ще лапнат дръвчето и в Афганистан, Сирия, Ирак и Либия. А мечтите са безплатни. Продължавай да Фантазира.

    Коментиран от #38

  • 37 1944

    3 3 Отговор
    алкашите и миналата година се похвалиха с лазерно оръжие на боен катер, а се оказа, че на видеото е английски плавателен съд. не става само с анимации и крадени клипове.
  • 38 Генерал Иван Колев

    5 4 Отговор

    До коментар #36 от "Симо":

    Ами те руснаците на няколко пъти са се опитвали да ни заритат и все са яли бой от нас и то голям бой Много са силни над цивилното население признавам го
  • 39 БОГАТИР

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Насраха се да лъжат и злобеят москалите":

    ТЪМЕН БАЛКАНСКИ СУБЕКТ...ижиинепо
    Ядрена физика и космонавтика...
  • 40 Erectus Maxsimus

    0 1 Отговор
    Ще станат джедаи с лазерни пишки.
  • 41 и като

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "ссссс":

    И като са американски , що си нямат лазерен боен комплекс , като руския "Пересвет", който вече е на официално въоръжение ?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания