Last news in Fakti

22 Юни, 2019 06:00 2 536 16

Меркел не иска война с Иран

  • иран-
  • война-
  • сащ-
  • дрон-
  • ангела меркел

Трябва да се намери политическо решение, заяви тя

Меркел не иска война с Иран - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че европейските страни все още се надяват, че може да се намери политическо решение на напрежението между САЩ и Иран, предаде AP.

Меркел каза пред журналисти в Брюксел, че външнополитическите съветници на европейските правителства са се срещнали в кулоарите на срещата на Европейския съвет за обсъждане на напрежението в региона.

Тя заяви, че европейските страни, естествено, са обезпокоени от ситуацията и разчитат на дипломатическите преговори като начин за политическо решаване за изход от твърде напрегнатата обстановка. Меркел не съобщи повече подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    12 0 Отговор
    Казано с други думи - Меркел вече не е съгласна да посреща нова вълна мигранти..? Основните икономически интереси в Иран са на Китай и Русия. С конфликт в Иран САЩ цели именно удар по тези интереси. Също така, някъде там в цялата "картинка" е Израел..!?

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Тръмп

    1 13 Отговор
    Тя може и да не иска война,но иранците искат и то от много години!!!:):):)

    Коментиран от #5

  • 3 Тръмп

    1 11 Отговор
    Аятолаха каза,че може да ударят навсякъде по света с което признават,че са спонсори и генератори на тероризма!!!:):):)Искат от десетки години да се снабдят с атомни бомби и да сринат Израел!!!:):):)А Европа мълчи!!!:):):)
  • 4 центъра на картинката

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    "Сащ правят това, което им кажем ние." - израелски министър-председател пред Кнесета(техния "парламент")

    Коментиран от #6

  • 5 Ръб

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тръмп":

    Иранците "искат", щото израелците и сащ правят.
  • 6 среднощен

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "центъра на картинката":

    Да не забравяме, че в Израел имат сериозно влияние и руските интереси..? Геополитиката изисква както солидни знания, така също и смелост при анализите... Нещата не са толкова повърхностни, както изглежда първоначално... Да погледнем външния дълг на САЩ - там също ще излезат интересни факти..!!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 центъра на картинката

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    "Нещата са по-дълбоки", наистина и "геополитика", "външен дълг", ""руски" интереси"... са наистина съвсем на повърхността и съвсем за баламите.

    Коментиран от #12

  • 9 среднощен

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    Винаги е добре да държиш приятелите на "къса верижка" - така би казал някой "съветник" на Тръмп... Факт! Но тогава "приятелството" е в "кавички"..! Такива "приятели" биха се обърнали при определени обстоятелства във врагове..! Япония държи най-голям дял от външния дълг на САЩ..? Според мен целта е - промяна на статуквото около каспийския район, също така изтощаване на Иран... Международният тероризъм също е една от формите за водене на война или преговори..! Там Иран са "Велика сила"..?

    Коментиран от #11

  • 10 Бай хой

    9 0 Отговор
    Господин Дениз Джамбас почему изтрихте коментара? Твърде неудобно е някой да каже че сащ се опитват да вдигнат цената на петрола и да попречат на Япония, южна Корея и Китай да се снабдяват с евтини горива? Да така сащ прилагат принципите на свободната търговия и конкуренция. А руснаците отново са в изгодна позиция. И отново няма да допуснат американците до Каспийско море. Както това не стана в Туркменистан и Азербейджан. Също и с военните бази в Киргистан и Таджикистан.
  • 11 Бай хой

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "среднощен":

    А защо само иран да са велика сила с тероризма? През последните 30-40 години една друга велика сила се заиграва с терористичните групировки като е направила невидима линията между "терористи" и "свободни опозиции". Дори вече се преобразуват като цветни каски, хуманитарни доставчици и т.н.

    Коментиран от #13

  • 12 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "центъра на картинката":

    Нещата винаги опират до добро и зло и до свободната ни воля..!! Колкото и велики да са тези "конспираторите", които въртят на малкия си пръст "великите сили", те също са смъртни и това ме прави "оптимист"..! Смъртта е придобивка в случая..! По-важно е - как възпитаваме поколението след нас? Трябва да им говорим за Истината, защото Тя ще ги направи свободни! Дали ще Я пожелаят - сами ще преценят! Тогава няма да имат оправдание за своя избор..!!

    Коментиран от #14

  • 13 среднощен

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бай хой":

    "Гледна точка"... Не провокирам - просто разсъждавам..!
  • 14 центъра на картинката

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "среднощен":

    Зад смъртните конспиратори, стоят безсмъртните сили на антихриста, подобно както клетките в човешкото тяло се сменят на 6 месеца, но човек продължава живота си посредством други клетки. Тъй че напразна е надеждата в "смъртността на конспираторите".

    Коментиран от #15

  • 15 среднощен

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "центъра на картинката":

    Злото нямаше битие преди нашият погрешен свободен избор..! Сега вече има битие, но то ще свърши със свършека на времето..!! Че времето ще свърши е и "научен факт"! Така твърдят всички занимаващи се с наука, от древните гръцки философи до днешните учени занимаващи се с научния феномен "Време"..! За богословите не отварям дума, макар че всяка наука в основата си е "ВЯРА"..!!
  • 16 Божкейййййй6767

    4 1 Отговор
    Баба Шмъркел направи достатъчно за да съсипе EU.
Новини по държави: