Last news in Fakti

22 Юни, 2019 09:00 3 476 41

Путин забрани полетите към Грузия

  • грузия-
  • владимир путин-
  • путин-
  • полети-
  • указ-
  • русия-
  • протести

Руският президент отговори на протестите в Грузия

Путин забрани полетите към Грузия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин подписа указ, с който забранява на руските авиокомпании да летят до Грузия от 8 юли, предаде "Ройтерс".

Забраната над пътническите полети бе наложена ден след ожесточените сблъсъци в Тбилиси между полицията и протестиращи срещу изказване на руски депутат в грузинския парламент от мястото на неговия председател. Гневът на грузинците беше предизвикан заради това, че руският депутат е говорил на родния си руски език.

"От 8 юли 2019 година на руските авиокомпании временно се забранява да извършват полети от територията на Руската федерация към територията на Грузия", се казва в указа, публикуван на сайта на Кремъл. Освен това се препоръчва на туроператорските агенции да прекратят пътуванията до Грузия от Русия.

Путин забрани полетите към Грузия
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    18 2 Отговор
    Грозни е столица на Чечения не на Грузия!!!

    Коментиран от #35

  • 2 Ъхъм

    5 4 Отговор
    Е какво и е на Грузия, Джугашвили е велик
  • 3 Раша

    32 14 Отговор
    И лиши Грузия от приходи в туризма най малко за 1 млрд евро.Не е лошо като за начало.
  • 4 Хрониките на Евразия

    24 39 Отговор
    Няма друг президент в света , който да забранява на своите граждани да летят и да ядат каквото им се поиска ..
    Браво , задмина и африканските президенти - канибали ..

    Коментиран от #36

  • 5 Бай хой

    11 5 Отговор
    А ве Грозни, Тбилиси се тая. Важно джумбуш да става.
  • 6 Нончев

    35 9 Отговор
    Бреий тези много гневливи ве ? Ми на какъв език да им говори ако не знае грузински или английски, на патагонски ли ?НашиО като не знае езици как се разбира и как "оправя" международното положение от София та до Брюксел а ?:) !
  • 7 Змея

    13 34 Отговор
    Най-добре да забрани прасетата да излизат и да си стоят в руската кочина.
  • 8 Анти милиционер

    12 22 Отговор
    Милиционерът Дуда загуби и Грузия.... Полиран милиционерски "мозък" с развитие на 5токласник.
  • 9 Бай хой

    38 9 Отговор
    Вай те кат ходиха хамериканските сенатори там се на чист грузински говореха. Че гризнат дръвцето. Без туй са гладни и бягат. Той оня че ги нахрани с вратовръзки.
  • 10 Хрониките на Евразия

    11 27 Отговор
    "Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле"
    Руските авиокомпании днес се събират на екстрено съвещание , за да изчислят загубите от тази поредна малоумщина на Путин и да му предявят сметката ..

    Коментиран от #41

  • 11 Бесен Язовец

    15 19 Отговор
    Гневът на грузинците беше предизвикан заради това, че руският депутат е говорил на родния си руски език. Пълни глупости ! Гневът на грузинците беше предизвикан от това, че депутатат от страната, кояте е окупирала тяхните територии, имаше наглоста, да дойде в столицата на Грузия и от почетната трибуна на грузинския парламент да говори за ценностите на православното братство между руските и грузинските християни !

    Коментиран от #13

  • 12 onq s konq

    12 25 Отговор
    "Путин ЗАБРАНЯВА полетите.Путин ЗАБРАНЯВА протестите.Путин ЗАБРАНЯВА интернет.И още СТОТИЦИ ЗНАЙНИ И НЕЗНАЙНИ ЗАБРАНИ-все неща,които е АБСУРДНО да се случат в ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!И всички тия Забрани и Ограничение РУСОФИЛИТЕ искат да ги пренесат ЕДНО КЪМ ЕДНО в България,Т.Е. да зачеркнем датата 10.ноември.А "пламенната фраза" на един от тука подвизаващите се беше буквално "Искаме да ни управлява Путин и Кадиров" ,което на практика значи ДОБРОВОЛНА АНЕКСИЯ на България и ВНЕДРЯВАНЕ АВТОМАТИЧНО НА ВСИЧКИТЕ Й РЕСТРИКТИРАЩИ ЗАКОНИ в нашето Законодателство.А съвсем нормално е СЛЕДВАЩАТА КРАЧКА пък България да СПОДЕЛИ ТОЛЕРАНТНО РУСКАТА МИЗЕРИЯ в областта на МРЗ,Пенсии,Срок за пенсиониране,% от Брутния вътр. продукт за Въоръжаване/ама няма 2% както сега- има 16%!/ и т.н.Малка подробност е,че НАШИТЕ РОМИ ще бъдат ПРОКУДЕНИ извън пределите на страната...защото на тяхно място ще се настанят 10ПЪТИ ПОВЕЧЕ РУСКИ ЦИГАНИ:)

    Коментиран от #14

  • 13 Хрониките на Евразия

    12 17 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Друг е въпроса , че този руски депутат е от комунистическата партия на РФ ..Имаме си вече и православни комунисти .😂
  • 14 Румяна Костова

    22 9 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Дайте подсказка къде Путин забранява Интернет. Непрекъснато се ровя в руското Интернет пространство и не мога да попадна на речта на Путин, където той огласява тази забрана. И ако е в сила, защо руснаците още имат Интернет?

    Коментиран от #18, #20

  • 15 Хрониките на Евразия

    8 15 Отговор
    Ако сега ви кажа - " Дребно , отмъстително човече " , даже най - тъпите вече знаят за кого се отнасят ...
    Следва забрана на филма " Момино " и на арменците 😂
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Румяна Костова

    18 10 Отговор
    Много странно изказване направи грузинската президентка Саломе Зурабишвили(Тя е с френско гражданство, но грузинка по произход). Та тя каза, че протестите са провокирани от Кремъл. Но не обясни за любознателните как радикалните сили в този притест, в това число и съмишлениците на Саакашвили добросъвестно работят за интересите на Кремъл. И какво по точно печели дългата ръка на Кремъл като предизвиква протести, насочени срещу руския език? Да се обърка съвсем човек, ако слуша тази францускиня.

    Коментиран от #19

  • 18 onq s konq

    9 16 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Ами прегледай статиите тук от последните 10-на дни и ще се осведомиш ПОДРОБНО за мерките предприети от съответните подразделения на Руските власти.И понеже не си чела инфото ще уточня,че става дума за ОТРЯЗВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ИНТЕРНЕТ-СВЪРЗАНОСТ НА РУСИЯ - Т.Е. откъсването й от света И ЗАМЯНАТА МУ С техен си РУСКИ ЗАМЕСТИТЕЛ НЯКАКЪВ.Всичко това се прави с цел единствена-ДА НЕ СЕ НАГОВАРЯТ ЗА ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ руските несъгласни с начина на Управление опозиционери,а целият процес разбираемо не може да се осъществи с маг. пръчка а ще стане ПОЕТАПНО.Все пак си го прочети сама ако толкова те вълнува1

    Коментиран от #21

  • 19 Хрониките на Евразия

    9 11 Отговор

    До коментар #17 от "Румяна Костова":

    Руми , Руми , уж си много начетена от руската пропаганда , пък не знаеш какво е това руски шовинизъм ..
    Всеки руски висш чиновник , отишъл на посещение в бившите съветски сателити , се държи така , все едно тези страни вечно трябва да му целуват ръцете .
    Освен високомерието и отношението към домакините , все едно са втори сорт хора ..
    А грузинците си защитиха достойнството !
  • 20 Карлуковски факти

    10 9 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Пак не си си пил лекарствата снощи?? Трябва да ти се напомня регулярно, какъв си и ''каква'' не си, защото пак ще те вкарат в ''изолатора'' за два месеца, а и заболяването ти се обостря все повече, с всяка изминала година, и не е е далече денят, когато ще започнеш се представяш с името на руската императрица Елисавета Петровна. Но дори и с такъв ник, пак ще си останеш глуповат селски производител с IQ 0, внушаващ на другите психично болни тук, че си русофил, но ние нормалните, по-старите тук, ти знаеме циркаджийските номера и не ти се връзваме:):)

    Коментиран от #22, #26

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Петър

    10 5 Отговор
    до 19 Хрониките на Евразия
    Ми те турците как се държат спрямо нас нали по същия начин, та тогава що пишеш за руснаците а не за турците каква е разликата ?

    Коментиран от #24

  • 24 Хрониките на Евразия

    7 13 Отговор

    До коментар #23 от "Петър":

    Тук ключовата дума е " Достойнство "
    Ако не си разбрал !
    Ако пък пак не си разбрал , виж руският патриарх как се държа с българският президент !
    Ако имахме ДОСТОЙНСТВО , на момента щяхме да му покажем пътя , а не срамно да крием видеото от пресконференцията и позорно да се правим , че нищо не се е случило !

    Коментиран от #25, #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 322

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "мОДЕРАТОРЧЕТО":

    Kakushka дръж се по възпитано!
  • 29 Хрониките на Евразия

    9 7 Отговор
    Но ако го погледнем от смешната страна , по това събитие може цял роман да се напише , със заглавие :
    "Тбилиските приключения на православният комунист Гаврилов "
    Може да се започне като начало с прословутото грузинско гостоприемство , с отрупаната маса от мезета и рогове с вино , които трябва да пиеш на екс , за да не обидиш домакините .
    И как Гаврилов на другият ден , все още неизтрезнял и не знаеш къде се намира , седнал в креслото на председателя на грузинският парламент и поискал балалайка , да покаже и удиви грузинците с руски честушки ..
  • 30 Барчо

    14 6 Отговор
    В Грузия някой има интерес да се направи от мухата слон и го прави успешно. Съвсем естествено е руснака да говори на руски, а не на грузински, който сигурно не владее. Що се отнася до мястото от което е говорил, то това със сигурност му е било посочено от организаторите на ...... И забележете че никой не говори за какво точно става въпрос, а изказването е встъпителното слово при откриването на асамблея по християнските въпроси. Самите грузинци създават този прецедент и умело се възползват от него. Първо са дали встъпителното слово да го направи руски депутат, второ тази асамблея не е някъде другаде, а тяхното "народно събрание" като можеше да е във всяка друга зала, трето са му посочили откъде да произнесе словото. Така от нищо се започват платените въстания. Правилно президента Путин е забранил полетите за Грузия и от Грузия, защото ако не беше, можеше руските граждани да имат проблеми там и да стане нещо необратимо. Като да се развее руски байрак еди къде си.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бай хой

    9 6 Отговор

    До коментар #24 от "Хрониките на Евразия":

    А що не споменеш как цецка гордо си подаде оставката след посещение на козяк? Или как директора на цру пристига и следобяд министъра на вътрешните работи подава оставка а бъчварова от разследвана е назначена за министър на мвр? Хитруляк дребнав.

    Коментиран от #34

  • 33 Хрониките на Евразия

    8 5 Отговор
    Указа на Путин трябва да звучи така :
    " Спират се полетите в Грузия на самолети с граждани на РФ, поддържащи външната политика на В.В. Путин".
    А останалите граждани на Русия в гостоприемна Грузия нищо не ги заплашва ..
  • 34 Хрониките на Евразия

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "Бай хой":

    Ето виждаш ли , защо си мълчал досега , защото не си грузинец и нямаш ДОСТОЙНСТВО !
  • 35 Баба Вуна

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен Язовец":

    И къде прочете Грозни?
  • 36 Бай Шиле

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хрониките на Евразия":

    КАК ДА НЯМА БЕ? Тръмп какво прави с китайските стоки.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хрониките на Евразия

    5 2 Отговор
    На руските градове , които се осмеляват да критикуват Путин , също ще им се забрани авиатранспорта !
  • 40 Катя

    3 2 Отговор
    Както винаги обикновените граждани са потърпевши от простотията на управляващите! Грузия е вдигнала ръце от Рашата, както впрочем и всички цивилизовани страни в света! Само някои БГ болни мозъци искат да ни натикат в трета глуха пак при рашките, но няма да го огрее и слава богу!
  • 41 Да да

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    Не бе,те до ся руснаците са карали за Грузия на промоция и безплатно и сега като спрат полетите на "сестринските" авиолинии и ще излязат на печалба. Питай заразените с руСифилизъм.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания