Last news in Fakti

24 Юни, 2019 20:59 3 596 12

Тръмп избухна: Банкерите се държат като деца

  • доналд тръмп-
  • сащ

Президентът на САЩ обвини централната банка в отказ да свали лихвите

Тръмп избухна: Банкерите се държат като деца - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп остро порица централната банка на САЩ, обвинявайки я, че се държи като "дете инат", защото отказва да свали лихвите, за да стимулира икономическия растеж и да даде отпор на конкурентите на САЩ, предаде АФП.

В два туита с оскърбителен тон президентът на САЩ критикува Управлението за федерален растеж (УФР), че "не знае какво прави", че е "дете инат", и "че е пропуснало всичко"!.

Той обвинява централната банка, че е повишила "прекалено бързо" лихвите и твърди, че ако тя бе взела правилните решения, борсовият индекс Дау Джоунс "щеше да е натрупал хиляди пункта повече, а брутният вътрешен продукт (щеше да е скочил) с 4 дори с 5 процента".

УФР вдигна лихвите девет пъти между 2015 и декември 2018 година за голямо съжаление на президента, но и на някои икономисти, които упрекват банката, че е действала ненавременно, след като най-голямата икономика в света е показвала признаци на забавяне, а световната конюнктура е влошила.

При все това УФР посочи миналата седмица след заседанието си, че не отхвърля идеята за смекчаване на паричната си политика, особено ако инфлацията остане на ниско равнище и ако търговската война с Китай се разпали още повече.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    27 7 Отговор
    И това го казва най-големи банкер и бизнесмен СМЕШНА ПЕРУКА СИ ТИ! :(

    Коментиран от #2

  • 2 ПУТИН

    25 5 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Ами той е дете с перука нищо повече!
    В секса Мелани е отгоре! :D

    Коментиран от #3

  • 3 El chochone

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "ПУТИН":

    Това с Мелани как го разбра пак ли си ги хакнал? :)))
  • 4 Hhhhhhh

    4 0 Отговор
    Е и
  • 5 ТОЧКАТА

    11 1 Отговор
    Ми то банкстерите са си врагове на Тръмп....
  • 6 Гледач

    13 5 Отговор
    Е ТРЪМП се държи като ОЛИГОФРЕН. Но никой не коментира този факт
  • 7 Бай хой

    17 2 Отговор
    Ко Ко Ко речи. А уж икономиката им била нагоре. Пък то трябвало да направят номер за да отчетат растеж. Десетките трилиони дълг висят със страшна сила. Разбрахте ли сега кой подклажда икономическата война с Китай и почему.
  • 8 Идиот скапан

    8 1 Отговор
    Той и Ердоан се сърди на турската централна банка за същото докато не срина лирата с над 30 %. После миряса...... Очевидно за някои диагнози това работи.

    Коментиран от #11

  • 9 Алуо бизнесменчето

    7 1 Отговор
    Ама е добре когато ФЕД вдига лихвите и си продавате трилионния дълг навън. Хитрец си ти, Андрешко.................
  • 10 Бебето беглец

    1 2 Отговор
    Това е нещо нормално!
    Обаче не е нормално да се върви срещу природата, НАЛИ ТАКА ДРАГИ ТУРЦИ и АРАБИ
  • 11 плевен

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Идиот скапан":

    Прав е президента. Когато банките правят рискови инвестиции, ги спасяват от фалит с обществени средства. Потъват милиарди. Когато от тях се поиска да помогнат на обществото, се правят на умници. Аналога с Турция не важи. Там срива го предизвикаха изкуствено американците.
  • 12 12345

    0 0 Отговор
    При такъв дълг и инфлация как да се свалят лихви? Е при комунизма ставаше лесно, с решение на ЦК на БКП, но при демокрацията и пазарната икономика е по-различно. Поне на теория. На практика Донката се мисли за Владетеля на Света, но май не е баш така.