24 Юни, 2019 07:20 3 673 28

Тръмп спрял атака срещу Иран, въпреки съветниците си

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • иран

Президентът недоволен от позицията на своето обкражение

Тръмп спрял атака срещу Иран, въпреки съветниците си - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп решил да не предприема атака срещу Иран, въпреки съветите на свои съветници, съобщи „Уолстрийт Джърнъл“.

От медията цитират разговор на Тръмп с негово доверено лице. В него той заявил, че неговите съветници по национална сигурност настоявали за нападение.

„Тези хора ни бутат към война. Това е отвратително. САЩ не се нуждаят от повече войни. Трябва да избегнем това“, заявил Тръмп след разговори със своите съветници по национална сигурност.

През миналата седмица стана ясно, че Тръмп отменил атака срещу Иран в последния момент. Това стана, след като иранските военни свалиха американски дрон, за който твърдят, че е навлязъл в тяхното въздушно пространство.

Според Тръмп жертвите от евентуален удар, щели да се отразят на позицията на избирателите повече, от колкото сваления самолет. Той обмисля допълнителни административни санкции за иранското правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Димитър

    5 53 Отговор
    Тия му свалят дроновете,той за избирателите се тревожи,ако бях американец никога нямаше да гласувам за тоя пъзльо.

    Коментиран от #23

  • 3 НЕО

    6 54 Отговор
    Ако така отмени и атаката срещу Русия, свършено е с нас. Трябва да се действа твърдо и решително и да се отреже главата на Звяра /Антихриста/ с един удар, едно светкавично нападение от всички страни /не говоря за Иран/. Иран и като хлебарка, която ако се размаже ще направи повече беля с вътрешностите си размазани по пода.Третата световна война може да се спечеи от този, който пръв я започне.Не ме карайте да си мисля, че Тръмп няма да атакува Русия след 4 месеца??

    Коментиран от #6, #10, #11, #14, #25

  • 4 Реално

    39 1 Отговор

    До коментар #1 от "Альоша Тотев":

    Така наречените"орьжейни лобисти" в САЩ са си чисти корупционери-но в "великата демокрация" наречена САЩ корупцията е узаконена....И точно заради такива алчни лобисти-умират милиони невинни хора по света...Демек жертвите са заради законната корупция в САЩ-това е чудовищно...невиждано лицемерие и дебелоочие...Затова и САЩ постоянно водят войни някьде////
  • 5 Някой

    12 0 Отговор
    ОбкрАжение?Журналисти?

    Коментиран от #9

  • 6 Абе шизо

    44 0 Отговор

    До коментар #3 от "НЕО":

    Третата световна война няма да бьде спечелена от никой бе посерко-просто човечеството ще загине.И добре че има още политици с акьл в главата си-а не пубертетски разбирания за война.Това не ти е електронната война пред компа-ти знаеш ли какво е да свистят куршуми около теб-а пубер малоумен???
  • 7 Альоша Тотев

    11 1 Отговор
    до 4 реално
    Разбира се че подкрепям коментара ти.Не съм запознат точно дали в САЩ има закон за лобизма но в други държави има и се знае от всеки кой за кого лобира и какво цели.То и тук има мноооого лобистки интереси но няма закон за лобизма защо ли никой не го внася в НС ?!
  • 8 ****

    31 1 Отговор
    Писна ми да чета как сащ заплашва Иран,как рижавия е спрял атаката,всеки ден едно и също,и защо я е спрял,ами затото сащ щяха да понесът големи загуби за това.Дрона им уж беше от невидимите,а иранците го видяха и го гътнаха,и от там си извадиха заключение краварите,че няма да излязат сухи от водата както си го мислеха те.
  • 9 Правописът

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    Преди години и в медиите имаше щатни коректори...Сега икономиите са по-важни от грамотността
  • 10 Я па тоя

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "НЕО":

    Кухавелник.
  • 11 Бай хой

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "НЕО":

    То Русия да не е твойто село. Какъв светкавичен удар та пере у празната кратуна. Само морските граници на Русия са 37 000 километра. Който се и лъже да я нападне ще бъде размазан. И хамитата го понимаят това много добре.
  • 12 Альоша Тотев

    10 1 Отговор
    до 9 правописът
    Изцяло подкрепям коментара ти.Журналистиката сега е под всяка критика по сайтовете е голям сейр дори тук във Факти ! Пишеш им че са направи грешка а те- ще те блокираме що ве, щото неможете да си прочетете "материала" който сте сътворили и таогава да го пускате ли мааани мааани.Ние можем и да правим грешки когато пишем но тия когато пишат нещо поне първо да си го четат , но то не е само провописни грешки какви "бисери" съм виждал бееегай маааани :) !!!
  • 13 Kcaniba

    21 3 Отговор
    Който тръгне срещу Иран, тръгва към задният двор на Русия!
    Страх лозе пази, мечка ке го гази!!!
    соросната е в траур.
  • 14 гостенин

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "НЕО":

    С/у ръжен не се рита , нападне ли Русия кой ще му прави фелацио а ?
  • 15 Альоша Тотев

    10 0 Отговор
    Ха ха браво на МОДЕАТОРО на ФАКТИ !! Ха ха цял час и нещо коментара ми 1 стоя и той не видя нищо нередно в него а сега го отряза ??!! Та в този отрязак от време какво се случи, М да не му звъннаха от Козяк ха ха срещу истината никой не може да се бори дори тия от ФАКТИ дори и от Козяк !!!!

    Коментиран от #24

  • 16 РъкатаНаМъртвеца

    8 0 Отговор
    Росенчо бе не знам ти ли си пишеш статията или ти я пишат други момчета ама сте неграмотни чичовото ! ОбкрЪжение се пише и идва от думичката крЪг да не говорим че буквичката Ъ много Ви мъчи !
  • 17 Кочо

    11 0 Отговор
    Това заради шпионски дрон за 130млн долара да започнеш война??? СССР като им свали самолета 60-те на 25км височина.... или Путин да започне война заради сваления руски самолет на границата с Турция? Съветниците му са супер зле. Направо си мирише на лобизъм
  • 18 икем

    8 1 Отговор
    САЩ ми приличат на селски бабаит. Види в дискотеката някое здраво момче и почне да говори, че ще го пребие, ама не му стиска и разправя после в последния момент се отказах, ха - ха
  • 19 432

    8 1 Отговор
    И след всичките кретенски коментари тук да обясня истинската причина защо се отмени атаката: Защото е изтекла информация и Иран са знаели точно кои цели ще бъдат атакувани, кога и откъде. При тази ситуация просто е нямало смисъл.
  • 20 Гледач

    6 0 Отговор
    Е мисля че Тръмп е най глупавият в БЕЛИЯТ дом. Но АМЕРИКАНЦИТЕ винаги ни учудват
  • 21 Иван

    1 0 Отговор
    Пълна лъжа,пълна измислица.
  • 22 Bahti

    5 1 Отговор
    Който заплашва, не може да действа. И на краварите ще им е последно ако пипнат Иран.
  • 23 Абе дечко!!

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Димитър":

    Играй си с играчките не се занимавай с туй дето не ти е работа!
  • 24 Какво се хахосваш бе ха ха!!

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Альоша Тотев":

    Само жените и дечковците се хахосват ха ха!! Лигльовци махайте се не спамете!!
  • 25 НГВС соросоид

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "НЕО":

    Следващият път, преди да посочваш коя е „държавата на злото” и кой е звярът и антихристът, се замисли на коя държава седалището на Министерството на отбраната се помещава в Пентагон, или пентаграма. Запитай се в коя гадна държава, по дяволите, официално има две църкви на Сатаната и в коя държава са обявени 31 извратени пола, към които сигурно спадаш и самият ти, соросоидче! ТА КОЯ Е ДЪРЖАВАТА НА ЗЛОТО?!
  • 26 Гост

    3 0 Отговор
    От алчност може да стигнем до световна ядрена война. То е ясно и за малките деца кой защо и как предизвиква и търси конфликти.
  • 27 един от всички

    4 1 Отговор
    Всичко е блъфове! И дрона,също както и разни други самолети или кораби,които американците пращат около Иран,и най-вече около Русия,имат точно такава цел -да се изпробват системите за брегова или въздушна отбрана,как действат и с каква техника разполагат! За това се правят тези неща. Сега въпросният дрон,който бил еди-какъв си там модерен,е летял на голяма височина.Ясно е,че са искали да видят дали иранските РЛС първо ще го "видят" ,така да си направят разчета за някогашно нападение срещу Иран. Всичко е с разузнавателна цел! Според мен,американците не са очаквали,че иранските РЛС и ПВО системи ще "видят такова относително малко хвърчило, на такава голяма височина! И не само,че го видяха,ами и успяха да го ударят и свалят. Това сигурно е много неприятна изненада за някои! Това показа,че иранската ПВО е на ниво! Именно (според мен) това е истинската причина,поради което е бил отменен планът за нападение срещу Иран,а не заради черните им ирански очи!

    Коментиран от #28

  • 28 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "един от всички":

    Бря бря бря. Колко си "умен". Я сподели сейчас с простолюдието колко е "малък" този дрон. Или си мислиш че всички дронове са като тези в супермаркета? А че хамитата провеждат рекогносцировка и разузнаване с бой е ясно. Само дето последния път ядоха какалашката при първото и напълниха памперсите и се отказаха за второто. С една дума камиларите ги праха кат шкембе у дувар. Биха янките като тъпани.