27 Юни, 2019 16:42 2 384 5

Будапеща към Скопие: Няма да ви предадем беглеца Груевски

  • никола груевски-
  • северна македония-
  • зоран заев-
  • унгария

Съд в унгарската столица отхвърли искането за екстрадиция на бившия македонски премиер

Будапеща към Скопие: Няма да ви предадем беглеца Груевски - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Никола Груевски няма да бъде екстрадиран от Унгария, реши съд в Будапеща с аргумента, че не са изпълнени условията за екстрадицията на бившия премиер в Северна Македония, предаде агенция МИА.

Унгарските медии публикуваха снимки и видеозаписи на Груевски в съда, където той стои със слънчеви очила и шапка. Някои от медиите съобщиха, че тази сутрин той бил задържан, за да присъства в съда.

Министерство на правосъдието на Северна Македония потвърди, че е изпратило второ искане за екстрадиция на бившия премиер Никола Груевски, който е осъден на две години затвор за покупка на луксозен правителствен автомобил и е заподозрян като един от организаторите на безредиците в парламента на 27 април 2017 г.

След като беше осъден, Груевски избяга и получи убежище в Унгария.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпроса

    15 10 Отговор
    Кой седи зад Унгария, за да не иска Орбан връщането на Груевски. Той е против НАТО, значи Русия го пази. Как Русия очаква да ни е приятел, като подкрепя македонизма в Македония.

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 Не е решение на Орбан,

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Въпроса":

    а на независим унгарски съд. Чети, моля, преди да надраскаш поредната тъпотия.
  • 3 Гаргамел

    3 5 Отговор
    ще гп върнат, къде ще идат...всички руски мекерета в зандана
  • 4 Давид

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Въпроса":

    Груевски е човек на Москва . Него го изритаха соросите и назначиха предателя Заев . И ти си задай въпроса защо прекръстиха Македония на Северна такава . Русия не ни чупи паметниците оставени от Волжка България . В Македония ( преименувана част от България ) го правят .
  • 5 Браво

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Въпроса":

    Много на място отправен въпрос.
Новини по държави: