28 Юни, 2019 11:07 1 139 1

Преговорите за председател на ЕК напредват

  • доналд туск-
  • ек-
  • ес

Доналд Туск очаква решение на срещата на върха

Преговорите за председател на ЕК напредват - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че ЕС е по-близо до намирането на компромис за висшите постове в групата, съобщи Eu Observer.

Според него не трябва да се очаква реален резултат преди срещата на върха на 30-ти юни. Тогава лидерите на ЕС ще изберат председателят на ЕК, директорът на ЕЦБ и върховният представител по външните въпроси на ЕС.

В момента европейските представители не могат да постигнат споразумение за човекът, който да получи поста на председател на ЕК. Смята се, че преговори се водят и на срещата на Г-20 в Япония.

„Мисля, че сме близо до решение, но и все още има работа за вършене. Не очаквам решението да бъде взето на срещата на Г-20“, заяви Туск.

Германският канцлер Ангела Меркел вече призна, че процесът е твърде сложен. Тя настоява за издигането на кандидата на водещата в ЕС ЕНП Манфред Вебер, който обаче не е одобряван от либералите в ЕП.

Самата Меркел вече обяви, че е готова на компромис, ако така ще се стигне до решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El traficante

    5 0 Отговор
    К0R за краварската напЪст! :(
Новини по държави: