Last news in Fakti

1 Юли, 2019 12:50 4 855 65

Русия превъзхожда САЩ

  • русия-
  • пентагона-
  • сащ

Пентагона с оценка за битката за глобално влияние

Русия превъзхожда САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Русия превъзхожда САЩ в надпреварата за глобално влияние. Това се казва в документ на стратези от Пентагона, съобщи Politico.

Докладът е предназначен за началниците на щабове. Според него, САЩ не са готови да се противопоставят на руската офанзива за подкопаване на демокрациите.

Смята се, че американските представители подценяват руската агресия. Тя е насочена към дезинформация в различни райони на света.

Посочва се и опасността от съюза между Русия и Китай, които са притиснати от международните съюзи на САЩ. В документа не се съдържат критики към американския президент Доналд Тръмп.

Все пак се описва раздразнението на представителите на демократите, които не са доволни от неговите добри отношения с лидери като руския президент Владимир Путин и държавния глава на Северна Корея Ким Чен Ун.

„Русия атакува западните демокрации по начин, който е много по-дискретен, от колкото мнозина осъзнават“, заяви председателят на фонд „Свободна Русия“ Наталия Арно.

В документа има оценка за нуждата от по-сериозно американско влияние в международен план.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    63 13 Отговор
    Русия превъзхожда САЩ!!! :)
  • 2 El chochone

    14 63 Отговор
    СЛАВА НА САЩ
  • 3 El traficante

    58 11 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ! ;)
  • 4 Рускопишкофил

    13 17 Отговор
    Урааааааааааааааа
  • 5 Даммммм

    58 12 Отговор
    А здрасти...Не случайно Путин е най-влиятелният политик в света..Само нашите соросоиди кьсат розовите си прашки да ни доказват,че САЩ били господар на света-да ама не джендовци-соросоиди...

    Коментиран от #12, #39, #40

  • 6 El traficante

    13 36 Отговор
    ИМА ЛИ БГ НАДУПЕНИ РУСУФИЛИСТИЦИ И ТОА САЙТ БРЕ.???

    Коментиран от #17

  • 7 Сесесере

    15 22 Отговор
    Статия преписана от Риа новости, смешници!

    Коментиран от #10, #18

  • 8 Реално

    44 7 Отговор
    САЩ сами водят политика, от която губят влиянието си.Постоянните заплахи и войни,санкции,лицемерие...омрьзнаха на целият свят.САЩ от еталон за политическо устройство на дьржава се превьрнаха в международен терорист . Сами са си виновни-а падането на влиянието им ще продьлжи-просто защото приетите ценности от политическият американски елит-не се харесват от народите по света...

    Коментиран от #51

  • 9 Тавариш

    11 27 Отговор
    Така е всички емигрират и напират за Русия. Хубаво време, високи заплати, съд и закони..... Иновации.... Велика работа

    Коментиран от #19, #33

  • 10 А стига бе

    33 5 Отговор

    До коментар #7 от "Сесесере":

    Еми виж сьщата статия в "Шпигел" бе дженди.Или просто влез в сайта на Пентагона.Ама сте много"умни" това сороските подлоги

    Коментиран от #59

  • 11 Антиманипулатор

    17 4 Отговор
    Това всеи го знае!
  • 12 Да да

    7 25 Отговор

    До коментар #5 от "Даммммм":

    Писа вестник Politico! Американски ли е? Смеха е пълен. Путин най-влиятелен, а путинистан най-велик! А малките путинисти карат на хляб и бояришник! Горд, но прост народ. И пак опираме до въпроса - Защо всички путинисти не се заселите в путинистан? Там е рай бе дрОгари. Взимат по 10 000 заплата. Даже и по 30 000. И са по-добре от великата Венецуела! Даже от хегемоните С. Корея и Куба са по-добре!

    Коментиран от #20, #26

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ко? Не!

    3 12 Отговор
    Фяйк, тръшкам ся и ритъм. Тия ушанки един тостер ни моат направи, а шу ми управляат свита. Твръдо нье.

    Коментиран от #22

  • 15 Бесен Язовец

    7 14 Отговор
    Да, превъзхожда я, по беднотия, мизерия, корупция и още много такива , подобни фактори !

    Коментиран от #23

  • 16 Хрониките на Евразия

    9 16 Отговор
    Путинизма е проблем на Русия .
    Запада предпочита да си затваря очите на престъпленията на този режим , докато той им разпродава природните ресурси на Русия .
    Една Тереза Мей показа в Осака висш пилотаж в политиката и как трябва да се отнасят с този руски проблем ..

    Коментиран от #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Bubbles

    23 5 Отговор
    Ми САЩ е една огромна пустиня с морета в двата края, без народ и нация, без история и без нито един военен успех, но с огромни претенции.
    А Русия е 1/3 от сушата на земята, има си от всичко от природата, пребогата история, силен народ и нация, и камара военни успехи включително срещу най големите имена в историята каквито са Наполеон и Хитлер.
    Русия си трае а шизофрениците от САЩ треперят и само реват как руснаците били влияели на света и т.н...

    Коментиран от #32, #50

  • 26 Офффф...чиииии

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "Да да":

    Блумберг--Блумберг го определи за най-влиятелният политик ...-схващаш ли посерко? А сега виж Блуберг каква медия са и какьв авторитет са...Егати и смешниците имало още бе...
  • 27 Kcaniba

    14 5 Отговор
    Траур при сороснята.
    Русия ще смаже фащ и робите и колониите, наречени "демокрации"
  • 28 jforfk

    10 6 Отговор
    Интересно. Когато руски сайт даде каквато и да е информация е пропаганда. Когато сайт или агенция на САЩ каже нещо, което противоречи на "партийната линия" то това пак е руска пропаганда. Когато излезе доклад за Пентагона .... ама как не, това също е руска пропаганда. Ами вече е ясно на СНН вярваме, само ако новината ни устройва. Сега и на Политико ли да вярваме така!? Че защо се борехме за демокрация тогава. То и при д-р Гьобелс нещата стоят точно по този начин! А по социалистическо време имаше само една права линия - успоредната на партийната.

    Коментиран от #38

  • 29 реалист

    21 2 Отговор
    ма каква руска агресия бе .....70 % от света е окупиран от хамериканците с тяхната "демокрация" тихомълком поробиха повече от половината свят начело с ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ .... радвам се че някои макар и русия превъзхожда с нещо тия долни кравари
  • 30 Има ли нужда от дезинформация

    11 3 Отговор
    България се обезлюдява с 85 хил души на година благодарение на евроатлантическите ценности и демокрация. Да наричате истината дезинформация си е най-долна пропаганда.

    Коментиран от #31

  • 31 руската нация е най гнусната нация

    4 9 Отговор

    До коментар #30 от "Има ли нужда от дезинформация":

    Това не е нищо.Руската кочина на година губи по един милион от населението си.Хората искат да живеят на запад ,съвсем нормлано е !
  • 32 руската нация е най гнусната нация

    5 12 Отговор

    До коментар #25 от "Bubbles":

    Смятай щом САЩ за 300 годишната си история успяха да се превърнат в най-богатата ,влиятелна и развита страна за всички времена.Руската кочина с тяхната "богата" история са по-бедни и по-жалки и от Брунди.То ако зависеше от историята и ние българите щяхме да сме водеща страна в света ,ама йок.Раша е богата история и примитивно развитие.И като имат ресурси та какво ? Дори и с тях са едно недоразвито бунище,а това говори достатъчно за народа им ,че е съставен главно от невежа прослойка.И между другото това за войните е поредната жалка опорка на невежия русоид.САЩ за 300 годишната си история имат 3 пъти повече спечелени войни от Рашастан ! По-скоро рушняците нямат никакви победи освен срещу Наполеон и факта ,че САЩ изкараха от калта СССР срещу Хитлер !

    Коментиран от #34

  • 33 Опа тролчо, май френд

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Тавариш":

    Хората емигрират на запад, защото западните демокрации от векове точат бившите си и настоящи колонии. Нормално е като смучеш пари от цял свят да си богат и да плащаш повече за всички услуги и заплати в страната си. За година американските ТЕЦ-ове точат 800, със самолетите ще ни вътрят 1 милиард, рудата от Челопеч освен злато, има и други ценни метали и там никой не може да изчисли колко точно губим, от Асарел Медет излиза медна руда за 2 милиарда лева, и вместо да се ореработва у нас в продукти с добавена стойност, отива в Австрия и Белгия, банките вече не са български..... Не сме бедни, а ни ограбват по-яко и от през турско. Същото нещо се случва или се е случвало във всички бивши и надтоящи колконии на западните демокрации. И искаха и Русия, най-богатата страна на полезни изкопаеми, да я превърнат като нас в износител на евтини суровини.
  • 34 Опа тролчо

    15 3 Отговор

    До коментар #32 от "руската нация е най гнусната нация":

    Прочети 33 коментар що всеки иска да ходи на запад. САЩ за 300 години успяха да унищожат или затворят индианците и дивите животни в два резервата, да осерат пейзажа с ГМО и хербициди, да спасят себе си от депресията особенно чрез плана Маршал, обирайки златото на всички европейски държави с изключение на съюзниците си от Англия, да направят няколко стотин войни с милиони загинали за да продават оръжието си... и други демократични благини. Нормално е като крадат от цял свят, да са богати и да плащат по-добри заплати от колкото в колониите си, а умишената поддръжка на крадливи губернатори като боко тиквата, им осигурява приток от работна ръка, искаща по-добро заплащане и бягаща от беззаконието в колонията.

    Коментиран от #42

  • 35 USSS

    6 8 Отговор
    В мечтите си русия превъзхожда САЩ!
  • 36 ПЕНКО

    5 5 Отговор
    ДЕМОС-КРОТОС ЩО Е ТО ??? ДА СКРИЕШ ЗАД ТОЗИ ТЕРМИН ГОСПОДСТВОТО СИ Е ВЕЛИКО ИЗОБРЕТЕНИЕ НА ОГРАБИЛИТЕ ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ ВСИЧКИТЕ БЛАГА ТРУДЕЩИ СЕ ХОРА !!! НАРОДОУПРАВЛЕНИЕ ИМА И ПРИ КОЛЕКТИВНА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО : ЗЕМЯ ;ЗАВОДИ ; ДОБИВ НА ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА; ВОДА ;ЕНЕРГИЯ -ВСИЧКО ...И СЕ ОБИЧАХМЕ !!!!
  • 37 Казуар

    4 7 Отговор
    Най влиятелна като държава която напада съседите си.
  • 38 Защо се учудваш

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "jforfk":

    При положение, че според соросидитее Путин организира изборите в САЩ, колко му е да направиби доклада в пентагона?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Скинхедс

    4 4 Отговор

    До коментар #5 от "Даммммм":

    русофил = циганин
  • 41 outlander

    4 4 Отговор
    В производството на матрьошки и балалайки ислямска джамахирия реслямистан превъзхожда САЩ, да.
  • 42 Рашастан империята на злото

    4 9 Отговор

    До коментар #34 от "Опа тролчо":

    Написал си нещо ,а всъщност казваш нищо.САЩ най-желаната дестинация ли е от всички хора по света ? Най-желаната е.Е какво го интерсува някой какви лукуми разтягаш трол рубладжийски ? Рашаастан е империята на злото и най-агресивната страна с единствената разлика ,че освен агресия друго не предлагат на света !
  • 43 Коментар📝

    4 4 Отговор
    А БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ Я ПРЕВЪЗХОЖДАТ и ПЛЕМЕТО ОБОНГО БОНГО
  • 44 666

    9 4 Отговор
    Хаха,тия от Пентагона чак сега откриха топлата вода
  • 45 Змея

    4 9 Отговор
    Колкото костенурката превъзхожда коня, толкова и Русия превъзхожда САЩ.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 дрън

    2 7 Отговор
    В статията пише че Русия превъзхожда САЩ по подкопаване на демокрацийте на нормалните държави ,а също така се занимава с вмешателство ,пропаганда и агресия спрямо другите държави.Къде пише че русия е по-велика от САЩ икономически ?? Ватниците пак не са разбрали смисъла на статията!

    Коментиран от #48

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ТОЧКАТА

    4 1 Отговор
    ами както ни вменявате...,,САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИВече работят с национални валути,имат пусната разплащателна система и НЯМАТ СЪКРОВИЩНИ ДЪЛГОВИ КНИЖА НА ФЕД>>>>...И бая страни поглеждат към тях....Затова е и истерията...
  • 50 Да добавя

    3 4 Отговор

    До коментар #25 от "Bubbles":

    Русия си има всичко.. Така е , ама живот няма.
  • 51 Петър

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Именно,така е..! Със своята мания за величие и превъзходство над останалите страни,не мислят трезво във вишия им ешалон :) Сякаш света е някакъв досадник когото трябва да търпят на своята маса. А света се развива,това не са 80-те,или 90-те години когато цяла Европа беше у политически и икономически упадък. Сега много учени предпочитат да работят в собствените си страни,или някъде в Европа отколкото да емигрират в САЩ.Защо мислите Перуката започна тези „икономически” войни с Китай и налага санкции не според международното право а според техните си собственни закони..? От световен полицай /образно казано/ САЩ се превърна в световен изнудвач мачкайки всяка страна имаща нещо полезно за крадене на територията си. Е,чудно ли е тогава че все повече страни търсят начини да заобикалят „нормите,или санкциите” на САЩ..? От изолиращ май ще се превърнат в изолирана страна от все повече народи.

    Коментиран от #54

  • 52 Ти да видиш

    3 3 Отговор
    Русия пръвъзхожда САЩ , ха , ха !Колко пъти ?
  • 53 Така е

    4 3 Отговор
    САЩ най мощната държава в света. Долара световна валута. Английския език световен.Лидер в иновациите- интернет, смартфони , лидер в Космоса.Промениха света. Всичко което ползваме в ежедневието си е дошло от Запада и най вече САЩ.А от Русие една Менделеева таблица. Много важно откритие за химията и света, но е само едно.

    Коментиран от #55, #62

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 1234

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "Така е":

    Хаха,лидер! Само в болното ти съзнание,кви смартфони,къв Космос! Смеееех,имат един айфон който е на ниво иновации 2010 г, в Космоса вече 10 години няма с кво да изпратят човек......тия вече отиват там където са били преди 100 години......на светлинни години зад Русия и Европа

    Коментиран от #60, #63

  • 56 Ко речи

    2 3 Отговор

    До коментар #54 от "СС88":

    бегат учени в Кравария, бухаха,само умрели от глад латиноси и пропадняци от източна Европа като Мишо Шамара тичат натам,ако се сетиш за някой учен сподели и ние да научим, бухаха

    Коментиран от #61

  • 57 Искат,ама немат кинти,не са Мадона

    2 3 Отговор
    Рекорден брой американци искат да напуснат САЩ и да се преместят за постоянно в друга страна. Това сочат данните, публикувани от социологическата служба Галъп.
  • 58 Хрониките на Евразия

    2 1 Отговор
    Русия много прилича на Африка , когато транснационалните корпорации добиват в нея злато , диаманти, нефт и др.полезни изкопаеми ,а аборигените са бедни и се радват на заплата от 10 долара на ден и нямат никакво отношение към богатствата на своята страна .
    Само климата е друг ..
  • 59 Бай Яни

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "А стига бе":

    Къв шпигел бре шнорхел. ДНЕС ПО К1, Путин се плюнчеше и обясняваш колко са велики. Идиоти, чиста руска пропаганда, че чак знаеха че 130 страници какво било написано и описано😁, дава и серсемите, щом вярвате на Пути, сте много жалки. Само във факти е тази тъпа новина,, я виж и дъгата, ама същата новина но и с видео на Пути как се плюнчи и обяснява как превъзхожда ли Американците.

    Коментиран от #65

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Бай Яни

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "Ко речи":

    Само щети кажа за Айнщайн, Никола Тесла, Томъс Едисон. Да продължавам ли ве говедо неуко. Мълчи и главата си в задника заври евреен непотребни.

    Коментиран от #64

  • 62 Бай Яни

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Така е":

    Голям учен е няма спор, но прецаках Уйлям Рамзи и Лотар Майл. И си е приписъл всичко на себе си. И само е подреди периодичност на химичните елименти, само един е открит от него и носи неговото име под номер 100,, Менделеев,, но не е тук да се коментира сложна тема. Важното е че е учил и в Лондон.
  • 63 Бай Яни

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "1234":

    От къде идва мобилният телефон бре СЕЛЯНДУР прост, компютъра, изчислителните машини, интернета🤔😎, кажи ве краварино беден. А да от Български изселници в САЩ, 😁А Не от руски помаци, опс верно, мюсюлмани рософили. Нямаш елементарна обща колтура. Беден ти е речника 😎. Верно ти в Себир какво може да научиш освен простотии.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.