Last news in Fakti

2 Юли, 2019 12:20 2 140 23

"Роскосмос" ще използва изкуствен интелект за...

  • роскосмос-
  • дмитрий рогозин

Руски космонавти за пръв път ще кацнат на лунната повърхност през 2030 година

"Роскосмос" ще използва изкуствен интелект за... - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Русия планира да изследва Луната с помощта на роботи с елементи на изкуствен интелект, предаде ТАСС. Това оповести пресслужбата на "Роскосмос".

Участието на човека в тази програма хармонично се съчетава с използването на автоматични космически апарати и роботехника с елементи на изкуствен интелект, поясниха от държавната корпорация. Роботизирани системи ще бъдат максимално използвани по време на изследвания на Луната, за да се намалят свързаните със здравето на човека рискове.

Руската програма за изследване на естестения спътник на Земята предвижда изстрелване на автоматични апарати към него, в частност отправяне на сондата "Луна-25" за изследване на южния му полюс. В Руската академия на науките са убедени, че 2021 г. е оптимална за осъществяване на този научен проект. През 2023 г. се планира в окололунна орбита да бъде изведен апаратът "Луна-Ресурс-1".

Мястото за построяване на лунна база ще бъде избрано след краткосрочни пилотирани експедиции, които са включени във втория етап от руската лунна програма. Въз основа на резултатите от осъществяването на втория етап ще бъдат определени оптималните места за построяване на елементи на бъдещата лунна база. Осъществяването на втория етап ще започне след 2030 г. Предвидени са краткосрочни полети на космонавти до естествения спътник на Земята. След приключването на втория етап ще се премине към експедиции за периодично обитаване на Луната от хора.

"Роскосмос" ще използва изкуствен интелект за...

Руската лунна програма ще бъде осъществена на няколко етапа до 2040 г. По време на презентацията ѝ генералният директор на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин отбеляза, че руски космонавти за пръв път ще кацнат на лунната повърхност през 2030 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    16 14 Отговор
    Ще Ще Ще - обадете се като "Е"... колкото пуснаха танка армата в масово производство, толкова ЩЕ стане и това. Още по-вече с намаляването на цените на петрола и газта и заместването им с електричество. ДЕНГИ НЕТ РЕБЯТА!!!
  • 2 Драко

    13 10 Отговор
    Що има огромно американско знаме на Байконур бе, Кремълски чОгун?
  • 3 Хрониките на Евразия

    17 11 Отговор
    Ще усвоят бюджета и накрая ще покажат няколко нещастника облечени като роботи 😂

    Коментиран от #5, #22

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 От кочината

    12 9 Отговор
    То в просия друг интелект имали освен изкуствен?
  • 7 jorj

    10 9 Отговор
    Тези вместо да намалят водката, те я увеличават!!! Глупости Путьо, само глупост!!! Сега янките като ти спряха Технологиите, ще гледате Луната през крив макарон!!!!
  • 8 Ушанков

    7 4 Отговор
    Е, то 2030 не е толкова далеч! Дай Боже да сме живи и да видим това чудо на чудесата!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Rado

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Main Fürher":

    Забрави и още едно "силно" доказателство, че на снимките от Луната няма звезди. Опа ама то и на снимки от МКС пак няма и то на руски...хм
  • 11 АНЕНЕРБЕ

    2 3 Отговор
    За разлика от вашият "искуствен" интелект древните са имали "ЕСТЕСТВЕН" , който е бил унищожен от еврейската ерес - ХРИСТИЯНСТВОТО. Бога на ЛУНАТА -ТОТ и неговите свещенни „Книга на диханието“, която заедно с „Книга на мъртвите“ са била поставяна в гробниците на ФАРАОНИТЕ , тъй като притежавала магическа сила. Текстът В КНИГИТЕ включвал и подробна информация за минали цивилизации и египетски божества.
    Тези книги попаднала в ръцете на фараоните им давали власт над хора и животни. Смятало се, че им се подчинявали дори стихиите – вода, земя, въздух и небе. Владетелят на папируса можел да възкресява мъртвите и да общува с боговете. Проблема е, че СВЕТАТА ИНКВИЗИЦИЯ се постарала да не остане нищо от това познание. МАТЕРИЯТА НА ЗЕМЯТА СЪЩЕСТВУВА БЛАГОДАРИНЕ НА ОНОВА ДВИЖЕНИЕ на ЛУНАТА ОКОЛО ЗЕМЯТА, която предизвиква прецесията Й около центъра на ЕКЛИПТИКАТА където е ЧЕРНОТО СЛЪНЦЕ / NGC 6543/ !!!! Руснаците и янките на които са ВАСАЛИ са далеч от познанието на БОГ ТОТ , и е по добре, че е така!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Млад русофил с млада майка рускиня

    4 7 Отговор
    Сейчас мы получаем все меньше и меньше денег, и мне уже интересно, стоит ли ехать в лагерь дяди Сороса?
  • 14 ЕБЕсен Язовец

    3 3 Отговор
    Тюх, аз реших, че ще използват искуствен интелект да троли в интернет вместо родната рублерастня.
  • 15 АНЕНЕРБЕ

    2 0 Отговор
    Вместо да пишете какви ги мъдрят руските олигарси за 2030 година , да бяхте написали нещо за ДНЕШНОТО пълно СРЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ и това което то ще предизвика там където мине сянката на ЛЕНАТА. Няма ли да активира вулканите в Чили или всичко ще мине кротко както това се случи през 2017 година когато подобно събитие имаше в САЩ. някой помни ли какво се случи в този край на света след пълното слънчево затъмнение минало през САЩ ??? АМИ СПОМНЕТЕ СИ!!
  • 16 Дориан

    6 4 Отговор
    Роскосмос използва изкуствен интелект. Бай Ганьо пък използва естествена простотия и се гордее с това.
  • 17 РЕАЛИСТ

    6 2 Отговор
    Руските космонавти никога няма да кацнат на Луната, защото нямат нито интелект, нито финансова възможност. Те могат да кацат само в Донбас.
  • 18 outlander

    6 4 Отговор
    Тия пак ще потрошат няколко милиона долара за конструктор LEGO, с напъхан вътре азиатски примат, а останалите 140 милиона азиатски примати ще подскачат от радост и ще си въобразяват, че са много велики.
  • 19 outlander

    5 4 Отговор
    Кефи ме как плешивия ботоксов монголоид, с платформите, гледа на снимката така сякаш разбира какво го лъжат, а всъщност е тъп като мицел на гъба пърхутка и едва ли разбира и буква от тия лъжи.
  • 20 nnn

    1 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: В Руската академия на науките са убедени, че 2021 г. е оптимална за осъществяване на този научен проект." Това по хороскопа го решиха:) Тези от тяхната академия ползваха суперкомпютъра да копат биткойни, а сега решиха да правят хороскопи с "изкуствен интелект", ама при толкова много "естествена простотия" нямат никакъв шанс:)
  • 21 Сороснята се разпенила

    1 1 Отговор
    Я кажете кога ще направят вашите говедарибедин летящ граждански самолет, а космоса го оставете на руснаците.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Citizen X

    1 1 Отговор
    И кой ще им даде изкуствен интелект, като те нямат даже естествен?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания